מתכוננת ללידה טבעית בבית חולים....

מתכוננת ללידה טבעית בבית חולים....

שלום לכולן. קצת ארוך, אבל חשוב לי שתבינו מה הרקע שלי...
חדשה פה בפורום...
כרגע בשבוע 34.
רוצה להתייעץ, ולשמוע מנסיונכן איך להתכונן ללידה הבאה שלי (לידה שניה).
בעיקרון, אני יודעת איך אני רוצה ללדת, אבל חשוב לי לקבל ולאסוף כל טיפ אפשרי, כדי שהלידה תהיה כמה שיותר קרובה לתכנון.
לפני הכל - כדי שתכירו אותי (ובעיקר את העבר המיילדותי שלי) חשוב לי לספר קצת על עצמי, ועל מהלך ההריון והלידה הקודמים שלי: בהריון הקודם - כל ההריון עשיתי פילאטיס. ממש עד חודש שביעי. הייתי בכושר מעולה.
הלידה התחילה בשבוע 37 וקצת. שתיים לפנות בוקר. תיק לחדר לידה עדיין לא לגמרי מוכן. ירידת מים.
לפי המיילדת בקורס ההכנה שעברנו (באסף הרופא) במקרה של ירידת מים - יש בערך שעתיים להתפנות לבית חולים.
מסיימת לארגן את התיק. אורזת כל מה שעוד אפשר. (שמן שקדים לדוגמא - לא היה לי עדיין), ומגיעה עם בן זוגי (המקסים) לאסף הרופא לקראת ארבע וחצי.
מגישה את תכנית הלידה (הדפסתי בבית, אבל מלאתי באוטו...) מציינת שאני רוצה ללדת ללא אפידורל. (רק המחשבה שמישהו יתעסק לי עם מחט ליד עמוד השדרה - מדירה שינה מעיני).
מתחברת למוניטור, ומחכה...
לקראת שבע בבוקר הצירים מתחזקים. מעבירים אותי לחדר לידה (מהר מהר, לפני החלפת משמרות של האחיות).
בודקים פתיחה.
מחברים למוניטור.
נכנס רופא לחדר. מסתכל על תכנית הלידה שלי ואומר: ״אני רואה שאת רוצה ללדת בלי אפידורל. זה עלול להיות בעייתי. הגעת עם ירידת מים, ואת מועמדת לזירוז.״ (הנה, קיבלתי זירוז בדמות הרופא...)
מסתכלת על עצמי. מבינה שעל המיטה - זה לא ילך... ואם אני רוצה ללדת כמו שאני רוצה - אני חייבת להיות בתנועה!!!
מבקשת כדור פיזיו. יושבת מחוברת למוניטור על הכדור.
מאותו הרגע הדברים קצת מטושטשים...
זוכרת את עצמי במגוון תנוחות עמידה, ליד המיטה. מחוברת למוניטור.
זוכרת הרבה ישיבה ותנועה על הכדור.
זוכרת מלא מקלחות... יוצאת מהמקלחת רק בשביל לעשות מוניטור, ורצה למקלחת ברגע ששוב אפשר להתנתק.
אחרי 3 וחצי שעות בחדר לידה - ילדתי.
המיילדת שהיתה איתי רצה לחפש לי שמן שקדים, ולא הפסיקה לשמן אותי במהלך הלידה.
אני אפילו זוכרת את המיילדת גוררת לחדר הלידה מראה ענקית (כמו של חדרי הלבשה) כדי שאני אוכל לראות את ההתקדמות ואת הראש יוצא...
סיימתי לידה ראשונה. פעילה. בלי חתכים. בלי תפרים. עם קרע קטנטן, שהתאחה לבד. בלי אפידורל.
שעתיים אחרי הלידה כבר הסתובבתי על הרגליים.
כמובן שלאור ההתקדמות אף רופא לא הציע לי יותר זירוז... כנראה שמילותיו של הרופא היו זרז מעולה....
התעקשתי על ביות מלא. והבייבי היה צמוד אלי.
בקיצור - לידה חלומית, מהאגדות....
בעיבוד שאני עושה ללידה ההיא - ברור לי לגמרי שעצם העובדה שסירבתי לזירוז, סירבתי לאפידורל, יכולתי לנוע בחופשיות כל אלו סייעו לקדם את הלידה. ומצד שני - כשהלידה קצרה והתחושה היא שיש התקדמות - הרבה יותר קל לסרב לזירוז ולאפידורל. בקיצור מעגל קסמים חיובי...

ההריון הנוכחי עבר עלי יחסית בקלילות. עד שבוע 20 בכלל לא הרגשתי בהריון...
המשכתי בשגרת יומי.
לצערי לא התעמלתי בהריון הזה.
בשבוע האחרון התחילו לי צירים. וכרגע אני נאבקת להרגיע אותם.

לאור חווית הלידה שלי - אני יודעת שאני יודעת ללדת! אני יודעת שאני מסוגלת לעבור לידה כמו שאני רוצה! אני בוטחת בגוף שלי שידע להנחות אותי! אני בוטחת בבן זוגי שידע לסייע לי לעבור את הלידה.
אבל...
הפעם (לאור נסיון העבר) לא עשיתי קורס הכנה ללידה. לא התעמלתי במהלך ההריון.
ובכל זאת - בזמן שעוד נותר לי - הייתי רוצה קצת להתכונן...
בעיקר אני מחפשת עוד טכניקות ועוד תנועות שיסייעו לי להרגיע את הכאבים. שיסייעו לי לקדם את הלידה.
הלידה ההיא זרמה כל כך בטבעיות - שלא היה לי שום צורך בהתערבות. הגוף עשה את שלו.
אם היה לי קצת יותר אומץ - הייתי שוקלת לידה בבית. אבל אני מפחדת מידי... מרגיש לי כאילו ״לא אחראי״ ו״מסוכן״. למרות שאני יודעת ומכירה את הסטטיסטיקה. נראה לי שזה גם משהו שבן זוגי יחשוש ממנו, ולא ישתף איתו פעולה.
ולכן אני מתכננת לידה טבעית בבית החולים. אבל חשוב לי להתכונן ללידה כמה שרק אפשר, מתוך כוונה שהלידה הבאה תהיה טובה לפחות כמו הקודמת.
חשוב לי לשמוע עוד פידבקים וללמוד עוד מנשים שעברו לידה טבעית.
כרגע אני מחפשת ספרים על לידה טבעית. אשמח להמלצות.
החשש העיקרי שלי הוא ממיילדת לא תומכת. מה עושים?
ואיך מתמודדים אם דברים נתקעים? איך אפשר לעזור לגוף לקדם את הלידה?
(מוכנה לשמוע הכל - דימיון מודרך, המלצה לשמנים ארומטיים, מוסיקה מומלצת, תנוחות נוספות, וכל דבר שעולה בדעתכן - נשים חכמות)

תודה לכל מי שהגיעה עד לכאן, ותודה מראש על כל עצה חכמה שתינתן...

לידה טבעית בבית חולים.

קודם כל ברוכה הבאה ובשעה טובה.
בשלב ראשון אני חייבת להגיד שאסף הרופא הוא בית חולים מאד התערבותי,
ואני ממש שמחה שהחוויה שלך היתה טובה. אין ספק שאם לא הכל זורם במהירות ולשביעות רצונם אין להם הרבה סבלנות
לתהליכים, אין להם הרבה כבוד לאשה היולדת ובכלל חוץ מהמלונית שלהם אין להם הרבה דברים טובים.
כמובן שכמו בכל מקום גם שם יש מיילדות נחמדות יותר אבל אני מדברת על המדיניות הכללית.
בשלב הראשון הייתי שוקלת לשנות, ללכת לקפלן, לליס או אפילו לתה"ש. ממליצה לך לבדוק גם את "בית יולדות" בגדרה ואת
צימר הלידה של אילנה שמש.
בנוסף הייתי ממליצה על קריאה (גם אם קראת לפני ההריון הקודם) של לידה פעילה של ג'אנט בלאסקס.
ובנוסף תרגול של טכניקות הרפיה, נשימות, דמיון מודרך, תזכורת לעצמך ולבן זוגך על תנוחות בזמן צירים, על נקודות לחיצה
אם מקריאה באנטרנט ובספרים, צפייה ביוטיוב ואם מפגישה חד פעמית ( או יותר לפי הדרוש) עם אשת מקצוע מהתחום. דולה/ מיילדת וכ"ו.
ממליצה על שמנים לעיסוי בצירים הכוללים מרווה מרושתת ותפוז, ממליצה על הומאופטיה (הכנסי לאתר של ד"ר K), ממליצה על מוסיקה שעושה לך טוב ומרגיעה
ובעיקר ממליצה על הרגעות, הרפיה והתכנסות פנימה.

יכול להיות שאני מקובעת...

אבל לאור החוויה הכל כך טובה שלי משם, תוך התחשבות גם לקרבה לבית (חשוב לי להיות קרובה בעיקר כי יש לי גם זאטוט בן שנתיים וחצי). ובתי החולים הקרובים אלי הם דווקא אסף הרופא, ולאחריו קפלן (שאיתו יש לי חוויות מאוד גרועות, דווקא בהקשרים אחרים, ולא של לידה, אבל לא מוכנה להתקרב אליו). הבחירה המועדפת עלי היא אסף הרופא.
אני מקווה שחווית הלידה שלי תיתן לי כוח ומוטיבציה לעמוד על שלי, וגם להוכיח לצוות שהגוף שלי מסוגל לעמוד בעוד לידה טבעית.
ואני מקווה שלא אתבדה בפעם השניה...
בחיפושי אחר ספרי הדרכה נתקלתי (וקניתי) את ספרה של אילנה שמש ״ללדת בבית״. (בחנות היד שניה לא היו ספרים אחרים, וחשבתי שחלק מהדברים לפחות יכולים להיות רלוונטיים עבורי.)
עדיין מחפשת את ״לידה פעילה״ ואת ״טבעי ללדת״.
לגבי כל השאר - שמחה מאוד על כל התובנות. אדאג לקנות בהקדם את השמנים האתרים שציינת.
בהחלט מתכננת להוציא ולאוורר את כל מה שכתבתי בקורס ההכנה ללידה, ולחזור על עיקרי הדברים...
ולשוטט באתרי לידה פעילה ולחזור על תנוחות.
תודה!

בזמנו מצאתי את כל הספרים הללו

בחנויות הספרים הרגילות (סטימצקי לדוגמא) אח"כ אפשר לנסות למכור אותם ביד 2

מצאתי אותם. גם בסטימצקי וגם בצומת ספרים.

דווקא נראה לי שאלו ספרים שהייתי רוצה להשאיר על המדף שלי... ולא למכור בהמשך... (לפחות עד שאסיים את פרק הלידות בחיי...)
שאפתי (גם מסיבות כלכליות וגם אקולוגיות) לקנות אותם יד שניה.
אבל מכיוון שלא מצאתי בסביבתי - אקנה אותם חדשים.
תודה...

שאלה לגבי השמנים הארומטיים

מהידע שלי בדרך כלל אני יודעת שממליצים לנשים להמנע ממרווה, כיוון שמרווה ידועה כסייעת לייבוש חלב אם.
מכיוון שאני בהחלט מתכננת הנקה (״הגדול״ נגמל לפני כחודש, בגיל שנתיים וחצי).
האם שימוש במרווה בזמן הלידה לא עלול לפגוע בהנקה?
כיצד נכון להשתמש במרווה?
ואם כבר, אז גם כיצד משתמשים בתפוז? הבנתי שאפשר למהול במים ולמרוח על השפתיים (שרירים טבעתיים) וגם לעיסוי של איזור הגב בתוך שמן נשא. רק אם אפשר - אז באמת איזה כמויות? ושימושים אחרים / נוספים?
שוב הרבה תודה על התשובות

הסבר קצר על השמנים:

מרווה מרושתת, לחיזוק צירים. כמה טיפות בתוך שמן נשא. לעיסוי בנקודות שממריצות צירים
או כמה טיפות על גב תחתון במקלחת.
אין כל בעיה עם יצור החלב אחר"כ.
שמן תפוז. להרגעה וקידום פתיחה בהרחה על חתיכת בד, במבער, מהול במים על השפתיים.
אם הצירים חזקים או בויב"ק או עם פיטוצין לא להשתמש במרווה בשום אופן.

מרווה

הייבוש חלב קורה רק אם את שותה חליטות חזקות של מרווה כמה פעמים ביום לאורך כמה ימים.
עיסוי בשמן כאמור לא שייך לכל העניין. החומר הפעיל המייבש חלב במרווה ממוצה מהעלים בחליטה חזקה ולא דרך השמן.

בת הים 79

New member
אני עשיתי קורס הכנה ללידה מזורז ללידות חוזרות

גם אני בהריון השני הרגשתי שאני לא "מתכוננת" מספיק ולכן החלטתי לעשות קורס הכנה ללידה כדי להיכנס "לראש".
עשיתי משהו קצר וממוקד שהזכיר לי מה הכלים שיש לי בזמן הלידה.
עשיתי בשיטת התחנות (בהריון הראשון עשיתי יוגה בשיטת התחנות) משהו של כמה שעות קצרות.
מתכננת לעשות את זה גם לקראת הלידה הבאה פשוט כי זה כנראה יהיה המקום היחידי לעכל שבאמת יהיה עוד תינוק בבית (עם שני ילדים כבר ממש לא מתייחסים להריון)

1303nT

New member
נקודה קטנה למחשבה

את די מתארת את הלידה הראשונה שלי, שהייתה טבעית ומדהימה בתה"ש. חוויית הלידה השנייה הייתה שונה לחלוטין וכיום "סובלת" מאותו חשש לקראת הלידה השלישית (שבוע 35).
כל לידה היא בפני עצמה אני זוכרת שבאתי באופוריה ללידה השניה ובשל מהירות התקדמות הלידה לאחר ירידת המים הייתה לי חוויה שונה לחלוטין. משתי חוויות ככ שונות אני למדה שכל לידה היא בפני עצמה, חשוב להתכונן, להכין את הגוף אבל גם את הראש...לא להיות מקובעת לזרום עם החוויה השונה. בהצלחה ( לשתינו....)

תודה על התגובה!

ברור לי שכל לידה עומדת בפני עצמה (אני השתנתי, הילד - אחר, הצוות - בטח גם יהיה שונה)...
מאז שכתבתי את ההודעה התחלתי לקרא קצת יותר ספרות בנושא לידות, (קראתי את לידה פעילה, טבעי ללדת וגם את ללדת בבית), וללמוד את הנושא בצורה יותר מקצועית.
ברור לי היום שאני מגיעה ללידה הזו מוכנה הרבה יותר ממה שהגעתי ללידה הקודמת.
גם ברור לי שבלידה הקודמת היה לי הרבה מזל, כי לא ממש הכרתי את הנהלים של בית החולים. (לדוגמא - מתחילים זירוז אחרי ירידת מים רק אם חלפו 18 שעות מאז שירדו המים, ויש בתי חולים שמאפשרים גם 24 שעות. מה שכן, צריך לעקוב אחרי החום של היולדת, ולוודא שלא מתפתח זיהום. אם הייתי יודעת את זה לפני שנתיים וחצי - הייתי מנפנפת את הרופא לשלום)
אני טיפוס אסרטיבי בדרך כלל (וכך גם בן זוגי) ואני מקווה האסרטיביות הזו בשילוב הידע שיש לנו והלידה הקודמת שעומדת לזכותנו - יסייעו לי לעבור את הלידה הבאה באופן קרוב ביותר למה שהייתי רוצה....
ולמרות כל זאת - בגלל שברור לי שזו לידה חדשה - אני גם מצפה לחוויה אחרת... (רק מקווה שתהיה טובה לא פחות...)

למעלה