מתכוננת ללידה שלישית, ויב"ק שני, בתקווה בלי אפדוראל.

מתכוננת ללידה שלישית, ויב"ק שני, בתקווה בלי אפדוראל.

אני עכשיו בהריון שלישי.
הלידה הראשונה שלי הייתה בקיסרי "חירום" עם פתיחה אפסית, עקב ירידת מים+צירים בשבוע 35 עם קטנטונת במצג עכוז.
הלידה השניה שלי הייתה ויב"ק חצי טבעי, עם אפידוראל שלא שיתק אותי לחלוטין ואיפשר לי לבלות את רוב זמן צירי הלחץ על הברכיים, עד שנכנס הרופא והודיע שהניטור של העובר לא מספיק טוב ככה ושהוא לא מוכן לקבל ככה לידה. אני כבר די התעייפתי אז לא התעקשת וחזרתי לשכב על הגב.
גם הלידה הזו התחילה בירידת מים מוקדמת, בשבוע 36, אבל ללא צירים.
הצירים הופיעו רק כ-20 שעות אחרי ירידת המים, והיו אינטנסיביים מאוד וכמעט ללא הפוגות. הרגישו לי מאוד כמו שמתארים צירי פיטוצין. התמודתי איתם בערך שעתיים ואז ביקשתי אפידוראל, ולקח עוד שעה וקצת עד שהמרדים הגיע.

לגבי הלידה הצפויה - אפידוראל מפחיד אותי. הוא הפחיד אותי מאוד גם לפני הלידות הקודמות, אבל לא היו לי מספיק כלים להתמודד עם הכאב. אני תוהה מה יכול היה לעזור לי אז, ומה אולי יאפשר לי ללדת בלי אפידוראל הפעם.
אני אשמח לשמוע רעיונות והמלצות.

היפנובירתינג יכול מאד לעזור

זו שיטה להרפיה והכנה ללידה- איך להתמודד עם התערבויות ועם המערכת מבלי לערער את הרוגע שלך. הרוגע מסיע להגברת הנוחות בלידה. תבדקי באתר של לידה רכה יש הסבר מפורט

אכן הכנה יכולה מאד לעזור

קורס הכנה, קריאה של ספרים, אם יש זמן אז תירגול יוגה להריון.
ומ שעוד יכול לעזור הוא בחירת בית יולדות תומך, ולהגיע ללידה עם תמיכה טובה,
אםאפשר לשקול ליווי מקצועי של דולה ואם לא אז לבוא עם מלווים שיוכלו לתמוך בך, להציע דרכים טבעיות לשיכוך הכאבים, לעסות,
להזכיר נשימות. ולהשתדל להיות בתנועה.
בנוסף כדי לנסות להימנע מירידת מים בשבוע מוקדם כמובן שאי אפשר לדעת אבל השתדלי להיות מאוזנת מבחינה תזונתית,
לא להתאמץ יותר מדי ולנסות לדמיין את שבוע
.40. גם אני מאד מאמינה בהיפנובירת'. אבל יש גם את שיטת K שיכולה להתאים ועוד מגוון
גדול של קורסים. בהצלחה.

בנוסף להצעות שכתבו לך,

יש את שיטת MBSR - שהיא דיי חדשה בארץ אבל בעולם היא כבר עושה פלאים -
הכנה ללידה שמבוססת על מיינדפולנס - מודעות. בעצם לומדים מדיטציה, שמאד עוזרת להתמודדות עם כאב בפרט ורגשות קשים אחרים בהמשך החיים.
את מוזמנת לקרוא עליה באתר שלי, כאן.

למעלה