מתכוננת לצום יום כיפור

ענבל330

New member
מתכוננת לצום יום כיפור

שלום ונעים להכיר... לי יש קושי גדול לצום ובכל פעם אני מנסה משהו אחר ועדיין קשה.. במיוחד כשיש 2 ילדים קטנים לטפל בהם תוך כדי. מה הנוסחה להצליח לצום?? אגב, כרקע, יש לי לחץ דם נמוך יחסית ואני רזה (אין מי יודע מה רזרבות...). תודה מראש! ענבל

מהמעט שאני יודעת

ההמלצה הגורפת היא לאכול סעודה מפסקת עתירת פחמימות, כי זה מאוד משביע וכן לשתות המון מים לפני הצום. כמובן שמבלי להכיר אותך אישית קשה לייעץ באופן פרטני. (ואינני אשת מקצוע בתחום, כותבת רק מידע כללי).

מתקנת את עצמי

לפי הכתבה הנ"ל דווקא לא מומלץ לצרוך הרבה פחמימות. בכל אופן בכתבה יש המלצות לסעודה מפסקת צמחונית (לא טבעונית). אולי גם זה יעזור במשהו.

ענבל330

New member
תודה, קראתי

זה נראה משכנע ויחד עם זאת מצמיא. דווקא אני לא רעבה בכלל בצומות בדר"כ אבל מתייבשת בקלות. הצומות היחידים ששרדתי היו לפני שהייתי לאמא, ושכבתי במיטה כל הצום, עם מזגן. יכול להיות שחילוף החומרים אצלי די מהיר, גם כשלא צריך.. קניתי "קלי-צום" למרות שבפעם הקודמת שניסיתי את זה, לא הרגשתי שינוי משמעותי. שיהיה בהצלחה וחתימה טובה בכל מקרה...

צום זה קשה

ולא משנה איך מסתכלים על זה , ואיזה אוכל אוכלים בארוחה מפסקת. אני כ"כ מבינה אותך, כי אני בדיוק באותו מצב כמו שתיארת, (מאוד מאוד קשה לי לצום, ברמה מ 1-10, 20 !) רק במקום 2 ילדים יש לי ילדה אחת שממש אבל ממש אוהבת לאכול..

למעלה