מתכונת בהסטוריה!

cast a

New member
מתכונת בהסטוריה!

קודם כל שלום... קצת רקע על עצמי: אני בן 17, תלמיד טוב (שנה שעברה היתה לי תעודת הצטיינות), מסתדר בד"כ טוב עם בחינות, מרחיב פיסיקה וכימיה.... בהסטוריה אני יושב על פלוס מינוס שמונים... עכשיו, המתכונת בהסטוריה (ב') קרבה ובאה ואני מרגיש שאני לא יעמוד בזה.. עוד לא התחלתי ללמוד וברגע שאני מתחיל ללמוד אני נהיה מבולבל וכאילו אני קורא על ריק.... רציתי לדעת איזושהן שיטות יש לכם לללמוד למבחנים גדולים (או במקרה שלי עצומים) עם מלא חומר.... לקרוא את הספר ואז את המחברת? לקרוא את המחברת ואז הספר? לקרוא במקביל? לסכם? וגם, אם יש לכן שיטות איך לסדר את החומר בראש ולא לשכוח אותו.. וכמו כן, איך להעביר לבודק (של המבחנים) את החומר שאני יודע שצורה הטובה ביותר? שזו אגב אחת הבעיות שלי, שאני יודע את את החומר אבל אני לא מצליח לכתוב אותו בצורה מסודרת, שתראה שאני יודע אותו... תודה מראש... ותעזרו לי, אני על סף ייאוש מכל ההסטוריה הזה....

בתור התחלה: לא להתייאש!

אני ממליץ על ארבעה שלבי לימוד בהיסטוריה: 1) הכרת המסגרת המתומצתת, 2) הכרת הפרטים הקטנים, 3) חזרה על החומר מסיכומים קצרים, 4) פתרון שאלות לדוגמא. ראשית צריך להבין את החומר ולטפל בבעיית ה'קריאה על ריק'. יש הרבה ספרים על החומר בהיסטוריה. תתחיל עם הספר שהכי ממחיש לך את התקופות שמדובר עליהן. רצוי שזה יהיה ספר לא מפורט מדי שיציג בברור את עיקרי הדברים. אחרי שתבין את המסגרת, מלא אותה בפרטים: קרא את הספר ממנו אתם לומדים בכיתה או ספר מפורט יותר אם יש לך זמן, קרא את המחברת וסמן לעצמך תוך כדי הקריאה באילו נושאים אתה זוכר את הפרטים בקלות ובאילו נושאים תצטרך טריקים בשביל לזכור. אישית אני ממליץ להבין מהויות ולא להסתמך על תריקים כי הבנת המהות תאפשר לך לזכור את החומר בקלות גם לבגרות ולא לשכוח אותו יום אחרי המתכונת. אחרי שעשית היכרות עם הפרטים, קרא סיכומים קצרצרים שיעשו לך חזרה על החומר (מספרי סכומים למשל). רצוי שהסיכומים לא יהיו מאותם ספרים מהם התחלת ללמוד בשלב הראשון. כשאתה קורא את הסיכומים הקצרצרים, תן לעצמך להיזכר בפרטים. כעת גש לשלאות לדוגמא. זכור שעליך לא רק להרשים את הבוחן בריבוי הפרטים שאתה זוכר אלא גם ובעיקר לדבר לעניין ולהבדיל בין עיקר לטפל. פרט ענייני ולא חשוב יכול להואיל לתשובה. פרט שאינו לעניין יכול להזיק לה. אם יש לך ספר של שאלות ותשובות מבגרויות בהיסטוריה, השווה את התשובות שכתבת לאלה שכתב המחבר. בדוק אם אתה מסכים איתו על עיקר וטפל. אם יש לכם דיעה דומה, עיקרי הדברים יהיו זהים והטפל יהיה דומה באורכו אך לא בהכרח בתוכנו.

תות15

New member
גם אני הייתי ככה...

טיפים:
תלמד את החומר לפי סדר כרונולוגי, זה מסתדר לך טוב בראש..
לפני שאתה בכלל מתחיל ללמוד, תעשה לך קלסר כזה מסודר טוב טוב לפי מה שאתה צריך ללמוד, רק עם סיכומים.. (אם אין לך, תצלם מאיזה מישו מהכיתה)
תקרא את כ-ל החומר, תבין אותו, ורק אחר כך תתחיל ללמוד בעל פה..
בזמן שאתה מתכונן, דבר עם עצמך, תרגיע את עצמך, תגיד לעצמך שוב ושוב שאתה תעשה את המקסימום ויהיה טוב, כדי שלא יהיה מצב שתכנס להיסטריה ותאבד ת'ריכוז..

למעלה