מתכנן לטוס לארה"ב לשהיה ארוכה

מתכנן לטוס לארה"ב לשהיה ארוכה

כן, כן, זו לא שמועת שווא. חתול זאבי טס מהארץ... ומעוניין לדעת כמה פרטים כדי לא להכנס לצרות... אני אזרח אמריקאי, כך שאשרות יש לי אבל: א. האם אני צריך לתאם משהו מול השגרירות האמריקאית בקשר ליציאה כניסה מ/ל ארה"ב? ב. כנ"ל לגבי ישראל? אילו תיאומים צריך לעשות לפני עזיבת הארץ לתקופה ממושכת (דרכונים? מילואים? רשיון נהיגה? בטל"א? וכל מה שלא חשבתי עליו וידוע לכם עליו?) מעוניין לחזור בסופו של דבר לארץ, כך שרוצה להמנע מיצירת בעיות לעצמי. טס בקרוב מאוד, האם יש משהו שלא חשבתי עליו ודורש זמן ממושך? (לפני רכישת כרטיס רוצה לדעת כדי לא לשרוף כסף) תודה על כל עזרה שתוכלו לתת, וכל עצה תתקבל בברכה. בברכת שלום, וגם להתראות, חתול זאבי

קצת תשובות

א. אין מה לתאם עם השגרירות, בהנחה שיש לך דרכון אמריקאי בתוקף, אתה פשוט יוצא ונכנס כאוות נפשך, לשגרירות אין כל קשר לכך. ב. לגבי עזיבת הארץ, כמובן שעליך לארגן את כל ענייניך, בנקים ודואר ועניינים כספיים, לדאוג שיש לך דרכון ישראלי בתוקף כדי שתוכל לחזור (תצטרך להכנס ארצה עם דרכון ישראלי), דאג שיהיה לך רשיון נהיגה בתוקף כדי שתוכל להוציא רשיון בארה"ב או לנהוג כאן עד שתוכל להוציא רשיון, וכמובן להודיע לקצינת הקישור ביחידה שלך במכתב רשמי שאתה עוזב את הארץ, ולדאוג להתקשר לברר שהמכתב התקבל. לגבי ביטוח לאומי, באם אתה מתכוון לחזור ארצה אתה מחוייב להמשיך בתשלומי ביטוח לאומי מינימליים, צור קשר עם המשרד המטפל במקום מגוריך ואמור להם שאתה עוזב את הארץ לחו"ל - הם ישלחו לך פנקס תשלומים, אתה יכול לשלם שנה מראש או לדאוג שמישהו בארץ (או הוראת קבע) ישלם עבורך. ככה נשמרות זכויותיך בקופת חולים ובביטוח לאומי. בהצלחה

כדאי שתשב על כסא

כשאתה מדבר עם ביטוח לאומי לגבי הסכום שאתה אמור להפקיד כדי לשמור על זכויות / חובות

למעלה