מתכננת טיול למזרח בפברואר

sapirh19

New member
מתכננת טיול למזרח בפברואר

הייילכולם, בפברואר הקרוב אני טסה עם חברה למזרח לטיול בן חמישה חודשים- חצי שנה..
אנחנו מתחילות את הטיול מהודו ממשיכות לנפאל ומשם לתאילנד וסביבתה...
התכנון הא להיות בהודו בערך חודש וחצי- חודשיים.. איפה כדי להיות? צפון? דרום? להתחיל מהדרום ולהצפין לכיוון נפאל?

תודה על העזרה :)

sailor

New member
היה הרבה יותר הגיוני להתחיל טיול כזה באוקטובר

פברואר במזרח.

חודש פברואר הוא חודש מצויין לטיול במרכז ודרום הודו. אני הייתי חושב/ממליץ על נחיתה בבומביי ומשם לגואה.
אחרי השהייה בגואה הייתי מתחיל להצפין לכיוון דלהי, דרך ראג'יסטן ואגרה. משם דרך דלהי אפשר רישיקש ו/או ורנסי
ומשם חצו לנפאל.

בהצלחה .

צול1

New member
למה דווקא לגואה?

אם כבר לרדת לדרום אז שווה להתעמק במומביי ובפונה (ובכפרים ליד) ולרדת לאיזור קרלה, קרנטקה ואולי גם לטאמיל נאדו.
בדרך לדלהי הייתי עובר גם במאדיה פרדש. את אגרה לא אהבתי אבל יכול להיות שזה רק אני. יותר נהניתי מהאתרים ההיסטורים שיש בדלהי.

למה דווקא לגואה?

כי גואה היא נק' מצוינת להתחלת טיול בהודו. יחסית היא נעימה ונוחה למי שמגיע בפעם הראשונה להודו.
אין שם את גורמיי ההלם הראשוני שתמצא בערים הגדולות של/ב הודו ולכן המלצתי להתחיל שם.

sailor

New member
מה כל כך קשה יותר להתחיל בקרלה או בקרנטקה?

יש כל כך הרבה מקומות בהם אפשר להתחיל בנעימות ובלי לחץ במדינות אלה, עם חופים לא פחות טובים או ואפילו ערים לא מסדר גודל של הערים הגדולות והרבה יותר אתרים מיוחדים ומענינים במרחקים קטנים יחסית.

צול1

New member
לא הבנתי על איזה הלם אתם מדברים

לפני שטסתי מרוב דיבורים על הלם הגעתי למצב שפחדתי להגיע לדלהי ולמומבאי. להפתעתי הרבה גיליתי שתי ערים מדהימות ומקסימות ומסבירות פנים. חבל לפספס אותן וחבל ללכת ישר לגואה מבלי לעבור בדרך בפונה ובכפרים מסביבה ולא להגיע לקרלה אם כבר זאת העונה לדרום. זאת כמובן דעתי.

sailor

New member
גם אני חששתי מהלם כזה

שלא חשתי כלל, אבל שמעתי הרבה ספורים איסיים שכנראה נכונים סוביקטיבית לאלה שמספרים אותם - על הלם ריח, על הלם מראות העוני ברחוב.
ההלם שלי בפנום פן היה גדול פי כמה מכל חויה שלילית בהודו, וזה לא אומר שאני לא סובל ממראה עוני מחפיר ברחוב הודי, אבל לא נתקלתי בזה לא במומבאי ולא בדרום הודו.
בדלהי וערי הגנגס לא הייתי ורוב הספורים ששמעתי התמקדו שם.

צול1

New member
דלהי מדהימה.

מתוך חודשיים הייתי בה עשרה ימים וזה הרגיש לי מעט מדי. פשוט עיר ענקית שיש בה הכל. כל כך כעסתי בכל פעם ששמעתי אנשים יושבים במיין בזאר ולא יוצאים ממנו כי הם שמעו שדלהי מגעילה. ביום האחרון שלי שם שכנעתי קבוצה של אנשים לנסוע במטרו לאקשר דהאם.

צול1

New member
ולפנום פן הגעתי אחרי חודש בלאוס

ואני נשבע לך שהיא נראתה לי כמו ניו יורק. יש לי רק זיכרונות טובים ממנה.

למעלה