מתכנת או מעצב?

havlaz

New member
מתכנת או מעצב?

אני כאמור, לא מעצב, בכלל לא. אבל בכלללל לאאא בגלל זה יוצא לי לעבוד עם מעצבים אחרים..
ואני אומר לעצמי לאחר שראיתי מחזות רבים.. יותר שווה להיות מתכנת.. למה?
כי מתכנת רוב עבודתו מאחורי הקלעים, אם נחרבש ללקוח קצת קוד מבולגן, לא יזיז לאף אחד, אצל גרפיקאים, אין מה לחפף, פיקסל לא במקום, ויאלה רואים הכל, ותלונות יש..
תמיד אפשר להגיד "אי אפשר" לדרישות מטומטמות שאין לך כוח (מניסיון
). גרפיקאי יכול להגיד "אי אפשר" על דרישת עיצוב? בעיצוב הכל אפשר, גם ירוק על רקע צהוב
את הגרפיקאים שולחים כל פעם לעשות סקיצה חדשה של עיצוב, בדרך כלל מינימום סקיצות לאתר זה 3.. כל פעם ללכת לעצב משהו חדש, שינוים פה, הכפתור לא נראה יפה, בלה בלה בלה.. אנחנו בסופו של דבר מקבלים עיצוב מוגמר, בלי לקוח שרב איתך שירוק על צהוב, זה משהו פצצות.. עובדים על בסיס העיצוב שקיבלנו, וכל עוד זה עובד, הכל בסדר...
גרפיקאי צריך להיות יצירתי, בכדי שהעיצוב שלו לא יחזור על עצמו בכל אתר, אנחנו? לא יפריע לנו אם אותו סקריפט יהיה בכמה אתרים
אנחנו מקבלים משכורות יותר גבוהה (בדרך כלל)...
מתכנתים יותר קשה למצוא, מאשר מעצבים.. היום כל פלוץ חושב שהוא מעצב, וכל גרפיקאי שמתעסק בדפוס חושב שהוא יודע לעצב אתרי אינטרנט (מניסיון - זה לא הולך להם). הגרפיקאים מוזמנים לבוא ולספר למה שווה להיות גרפיקאי ולא מתכנת
עד כאן שטויות הלילה של חבל"ז, להיום.

חוצפאי

New member
להיות מתכנת זה שטחי ורדוד.

להיות מעצב זה יצרתי ומעניין יותר. נה נה נה נה נה

xyxyxy

New member
אין לי שום ספק שעדיף להיות מעצב

אם לא הייתי נכה עיצוב לגמרי הייתי מזמן פורש מתכנות ועובר לעיצוב הסיבה היא פשוטה, עיצוב זה תחום הרבה יותר קל מ תכנות בתכל"ס הרבה יותר קל ללמוד את כל photophop מאשר ללמוד את כל התכנות הזה נגיד דף באתר מסויים.. למעצב לוקח 3 שעות לעצב אותו ולמתכנת לוקח שבוע לבנות אותו, המתכנת לא מקבל שום קרדיט אם הוא עשה את זה יעיל, לא יעיל, תכל'ס העיקר עובד ככה שמתכנת טוב ומתכנת של פרונט פייג' זה אותו דבר לרוב האנשים שרוצים שיבנו להם משהו. ועם המעצב עשה עבודה טובה של עיצוב, כל הקרדיט שלו. והמתכנת צריך להתקע כל הזמן עם.. זה לא עובד.. למה יש שגיאה נגיד צריך לעשות שינוי קטן.. המעצב פותח את ה photoshop ומסדר את זה תוך דקה המתכנת צריך אחרי זה 3 ימים לעשות את השינוי הזה מבחינת הכסף.. מעצב מקבל בדרך כלל חצי.. גם אם פחות הוא עדיין עובד הרבה פחות ממתכנת.

xurix

New member
מה שאתה אומר לא מדויק

כי אתה אומר שמתכנת של פרונט פייג' זה לפעמים אותו הדבר. תראה - אני אומר לך שאם תעבוד עם פרונט פייג' לאתרים אישיים קטנים (שאותם בונים עם פרונט פייג' בלי בעייה) אף אחד לא יקח אותך לשום משרה. חוץ מזה מה שבטוח שלא מתקבלים לעבוד בארגון/אתר גדול כמו וואלה! למשל בלי כל מה שצויין - ידע, יעילות וכו'... מה גם שאחרי שאתה בונה משהו אתה מרגיש מן חוכמה מסויימת, כשאתה מעצב (ואני דווקא מעצב די טוב בזמן האחרון, אבל לא מדהים) אתה לא מרגיש כלום, את האפקטים והפילטרים עושה פוטושופ, אתה לא עושה הרבה בעצם. אתה כולה מתכנן את התמונות אבל מי שבונה אותה זו התוכנות.

xyxyxy

New member
אני משתייך

לתחום של האנשים שלא מסוגלים לעשות משהו שהוא לא 100 אחוז יעיל ומושלם.. אני פרפקציוניסט ויש לי מספיק ידע בשביל לבנות לי וואלה משלי ואל תדאג לי, אני מרוויח מספיק. אבל זה עדיין לא משנה את העובדה.. שאם תיקח את העבודה של דגון ותיקח את אותה תוצאה בדיוק של ילד פרונט פייג' של דגון יהיה יעיל מושלם ושל פרונט פייג' יהיה איטי ועלוב אבל התוצאה נראית מבחוץ אותו הדבר ותגיד את 2 העבודות ללקוח הממוצע.. ותגיד את הפרשי המחירים הוא לא יחשוב פעמיים ויקח את זה של הפרונט פייג' מה שמרגיז זה הבורות והטיפשות של הלקוחות במקצוע הזה

xyxyxy

New member
תיקון קל..

ותגיד את 2 העבודות = ותגיש את 2 העבודות + ותתפלא.. ל"אירגון" כמו וואלה ותפוז.. לא צריך יותר מדי ידע בשביל להתקבל.. את וואלה אני לא מכיר, אבל את תפוז אני כן פתחתי את הקוד מקור של הפורום.. זה נראה פשוט מזעזע ולא מקצועי כל הפורום הזה מלא בפרצות אבטחה.. אני אישית מצאתי כמה וכמה אז ה"מתכנתים" של תפוז.. חוץ מכמה קשרים בשביל להשיג את העבודה.. אין להם יותר מדי הבוס שלהם.. לא מבין כלום בתכנות.. הגישה של "אם זה עובד.. זה טוב" זה פחות או יותר הגישה ברוב המקרים

xurix

New member
בקשר ל ../images/Emo43.gif

יש באמת תחושה שהוא לא ממש מושקע והכל, בטוח שלא עובדים שם אנשים ממש פרפקציוניסטיים... אבל תסתכל למשל על וואלה, הוא הכי מדובג ורואים את זה, הוא עובד הכי מהר (ולדעתי גם נראה הכי טוב אבל זה לא קשור). חוץ מזה מתכנת ברמה כמו שלך אני מניח שלא יתכנת אתר בפרונט פייג' כי זה לא בכבוד שלו וזה פשוט מגעיל. כשלקוח ירצה תוספת קטנה או הוספת סקריפט מה אז
מה יעשה זה שבנה את האתר בפרונט פייג'
בסוף - ימליצו עליך ולא על אתר בחמש דקות...

xyxyxy

New member
שמע..

המצב של השוק כיום.. זה שימליצו על זה עם הפרונט פייג' כי הוא יותר זול
זה בדיוק למה.. אני משתדל להתעסק רק עם אנשים שמבינים משהו

xyxyxy

New member
שום עיצוב לא מתקרב

לכמות החומר שיש בתכנות אין בכלל מקום להשוואה

חוצפאי

New member
אתה מתייחס לזה בצורה שטחית ורדודה

יש ה-מ-ו-ן מה ללמוד, וזה לא סתם חומר יבש כמו תכנות! טיפוגרפיה, שילובי צבעים, סגנונות, קומפוזיציות... ואם אתה בשוונג של עיצוב ספציצי לאינטרנט, צריך לדעת לשמור תמונות בפורמטים מתאימים, כמות צבעים, סקאלת איכות... אתה לא מכיר את המקצוע מספיק טוב, אז אתה חושב שהוא פשוט עד כדי למידה של שלוש שעות. אתה טועה.

חוצפאי

New member
בתכנות יש פורומים כמו זה, שאנשים

אחרים יכולים לפתור לך את הבעיות. בעיצוב אתה עובד לבד, מלך לעצמך, ואפחד לא יבין את הראש שלך חוץ ממך.

xyxyxy

New member
עד רמה מסויימת

יש לי הרבה מאד שאלות ברמה גבוהה שכבר שום פורום לא יפתור לי ככה שהכל תלוי ברמת השאלות גם שאלות עיצוב בסיסיות יפתרו לך בפורומים

SpecialNight

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח צודק!

אף מעצב לדוגמא לא היה עושה טוב כמוני את הלוגו של Msdn-Sini... ללא ספק! תוך חצי שעה עשיתי אותו...אנשים היו חושבים שאני מעצב תותח על! חחח שימו לב לשילוב הצבעים המדהים...כשרון מלידה.

xurix

New member
עובדה...

להפוך למעצב זה דבר קל הרבה יותר מלהפוך למתכנת ברמה. מעצב זה כולה בן אדם (וזה ממש לא קשור לכשרון) שיש לו כח לשבת כמה שעות על לוגו. אם כל אחד פה ישב על כל אפקט שעה וינסה את כל הקומבינות האפשריות גם לו יצא יפה. צריך ללמוד כמה תוכנות והרבה סבלנות, זהו. עובדה - שימו לב כמה זמן לוקח לרכוש כל ידע (מבחינת קורסים למשל) - בתכנות או בעיצוב...

עִנבל

New member
אתם מזלזלים מחוסר ידע

כמו שכל ילד יכול לקרוא לעצמו מעצב, כך גם כל ילד יכול לקרוא לעצמו מתכנת. כדי להגיע לרמה גבוהה בכל תחום שהוא, אם זה תכנות ואם עיצוב, צריך ללמוד, והרבה. עיצוב ותכנות הם שני תחומים שדורשים תכונות אופי שונות לגמרי (בגלל זה גם מצחיק אותי כל פעם מחדש לראות שמישהו מגדיר את עצמו "מתכנת ומעצב אתרים"). עבודת המעצב לא קלה יותר, ולדעתי אפילו יותר קשה.

xurix

New member
ברור שיש רמות שונות

אבל אני חושב שגם בכדי להגיע לרמה סבירה בשני התחומים וגם בכדי להגיע לרמה מקצועית - תכנות דורש יותר השקעה.

למעלה