מתלבטים לגבי אימוץ

thesun2

New member
מתלבטים לגבי אימוץ

שלום לוותיקי הפורום.
אנחנו זוג עם 2 ילדים ביולוגיים (8 ו-4 וחצי) שרוצים עוד ילד אך לא מעוניינים להיכנס להריון נוסף.
התחלנו תהליך בשירות למען הילד אבל לאחר שיחה עם שתי חוקרות מהאוניברסיטה שחוקרות את נושא האימוץ, פתאום קיבלנו קצת רגליים קרות.
החוקרות אמרו לנו לחשוב טוב טוב לפני שאנחנו מתחילים תהליך אימוץ, בייחוד איך הדבר ישפיע על ילדינו הביולוגיים. נאמר לנו שהדבר יצריך מאיתנו משאבים כלכליים ורגשיים עצומים.
כרגע החיים שלנו ממש נחמדים - טוב לנו ארבעתנו ויש לנו מספיק כסף להנות ולטייל ולא לדאוג.
אנחנו מאוד חוששים שנתחרט (במיוחד אחרי שקראנו פה בפורום סיפורים של הורים שהרגישו שעשו את טעות חייהם לאחר האימוץ) אבל לא רוצים אומנה אלא ילד "משלנו".
בגלל שיש לנו ילדים, הילדים המיועדים לנו הם כאלו עם צרכים מיוחד - מה שמעלה עוד יותר את החשש שלנו.
נשמח לשמוע תגובות, חוויות של מאמצים ובכלל הפניות למידע.

רבותי,אתם מחפשים כאן משהו בלתי אפשרי

שום תעודת ביטוח ,גם לא וירטואלית,אין לספק לכם.
שהכל ילך חלק,שלא תהיינה שום בעיות,שהכסף ימשיך להספיק "להנות לטייל ולא לדאוג".
החששות שלכם טבעיים. למה תיקלעו. לאיזה התמודדויות.מי יהיה הילד ומה יהיו צרכיו.
זה לא יהיה אחראי לומר לכם להפסיק לדאוג.
ילד מצריך המון התמסרות.וכשהוא מגיע יש לו משושים בלתי נראים שקולטים אם הוא רצוי או אם הוא "רק בתנאי ש".
ואף ילד הוא לא מימוש הרמטי של ציפיות.ןהדאגות והקשיים-לעיתים צצים לא בהתחלה אלא דווקא בהמשך.
להערכתי כדאי לכם עדיין להתבשל בהתלבטות. תהיו מוכנים לאימוץ רק אם הלב בפנים יסכים להתמודד עם כל מה שיבוא.
אנשים שאימצו הם לא אנשים שפגו חששותיהם. אלא אנשים שהחליטו לאמץ למרות חששות ופחדים,שהם אך ורק טבעיים ואפילו מתבקשים.

ועוד משהו מאד מאד חשוב אליכם לפני שהדף יתחלף

אכן לא מזמן היתה פה הודעה של אמא מאד מאוכזבת מהאימוץ.
אבל לא נכון לומר שיש פה "בפורום סיפורים של הורים שהרגישו שעשו את טעות חייהם לאחר האימוץ" וגם אתם לא ראיתם יותר מסיפור אחד כזה פה.זו הכללה שאין לה בסיס במציאות של הפורום.
אני חייבת לציין שגם כשבאים אלי משפחות מאמצות להתייעצות פרטית,החוויה שלי היא שגם כשיש [ולא פעם אכן יש ויש!]התמודדות ואתגר לא רק שלא מתחרטים על האימוץ אלא מברכים עליו. מאד. ומאד מאד אוהבים את הילד או הילדה או הילדים המאומצים.מסמנים את היום שבו הצטרף הילד למשפחה כיום מאד מאד משמעותי לטובה.
אלא שהאחרים הם לא דוגמה עבורכם. רק שיקוליכם שלכם הם החשובים והמשמעותיים עבור המשפחה שלכם. וצריך לזכור שגם בהריון - אי אפשר לדעת מה בדיוק מצפה ,איזה אתגר,איזו התמודדות,איזו הקדשה לילד יוצא חלציכם.

dolfin29

New member
מסכימה איתך חייכנית !

China8

New member
טוב שאמרת זאת חייכנית

חשבתי בדיוק כמוך כשראיתי את הכתוב. ניסיתי להזכיר מתי בעצם ראיתי פה אי פעם סיפור כזה של חרטה על האימוץ והגעתי למסקנה שאף פעם בעצם.
כנראה הכותבת מתבלבלת עם פורום אחר.... כמובן שזה לא אומר שאין כאלה, רק שאני לא זוכרת שראיתי כאן.

אני חושבת שזו הייתי אני שהזכרתי את זה פעם

דווקא כדי להדגיש את ההפך: שרוב ההורים מרוצים מהאימוץ אך שיש חשיבות לעיתים להכין הורים לקראת קשיים אפשריים כדי שלא יווצר פער גדול בין הפנטזיה לבין המציאות שהיא לעיתים קצת מורכבת.
כי הפער הזה מנסיוני המקצועי עלול ליצור מצבים שבהם ההורות אינה מיטבה, לפחות זמנית, עד לקבלת עזרה מקצועית.
הזכרתי אז מקרים חריגים מאד שבהם הורים שלא קיבלו הכנה כזו הרגישו זמנית שעשו טעות גדולה באימוץ ושאז חשוב מאד ליווי מקצועי.
אני חייבת להודות שבעבודתי ראיתי גם מקרים של הורים שהתיחסו לאימוץ כטעות חייהם לא רק באופן זמני, אך אז לרוב מדובר בילדים מאד פגועים, בעלי הפרעות אישיות והתנהגות קשות או אפילו מחלות נפש, ו/או בהורים עם בעיות רגשיות קשות.
אלו מקרים חריגים שלא מעידים על הכלל.

למעלה