מתלבטים לגבי דרך טיול בארה"ב מערב

wildcat6

New member
מתלבטים לגבי דרך טיול בארה"ב מערב

חשבנו על שכירת קרוון משפחה עם שני ילדים 5 ו 7 הייתי רוצה לשמוע על עלויות מול מלונות לתקופה של חודש

wildcat6

New member
חשבתי שכאן אשמע מבעלי ניסיון

ההתלבטות בין טיול בקרוון או מוטלים בתי מלון בטוחה שעבר על רבים

למיטב ידיעתי

אין חסכון כספי גדול בטיול קרוואנים בארה"ב. העיקר זו החוויה של הטיול בקרוואן, המפגש עם משפחות נוספות בחניונים, האפשרות לנוע חופשי בזמן הנסיעה (במיוחד כאשר מדובר במרחקים ארוכים כמו בארה"ב) ולא להיות קשורים כל זמן הנסיעה, ה"ביחד" של המשפחה וכו'. מחיר המלונות בארה"ב משתנה ממקום למקום ובאותה תקופה את יכולה לשלם על מלון 100 דולר ללילה בסן דייגו ו-70 דולר ללילה באיזו עיירה שכוחת אל בדרך ללאס-וגאס. רק רוצה לציין שאני טרם נסעתי בקרוואן בארצות הברית, אבל טיילתי בה רבות עם מכונית.

wildcat6

New member
תודה על התגובה

השאלה היא הפרש המחיר בין בתי המלון מוטלים לשכירת קרוואן ותשלום עבור החנייהץ החוויה זה ברור אבל הייתי שמחה לשמוע על עלות הדברים אנחנו מטיילים טיול לחודש ודיי מתלבטים

השוואה בין עלות מלון ורכב לבין קרוואן

בשונה מהאמא של סער אני כן טיילתי בארה"ב וקנדה תקופה של 9 חודשים ובקי בנושא. קראתי לא מזמן מאמר שפורסם בארה"ב הקובע שבסופו של חשבון כמעט תמיד טיול קרוואנים יוצא זול יותר בכ-20% מצורות טיול אחרות. למרות זאת, לדעתי השיקולים שלכם צריכים להיות מונחים על פי סוג החוויה ולא רק על פי המחיר כפי שהמליצה האמא של סער. גם אם נניח כי טיול בקרוואן יוצא זול יותר ועדיין אינכם מתחברים לסוג טיול שכזה אז לא מומלץ לטייל באופן זה. באופן אישי כשטיילנו הוריי הצטרפו אלינו למשך שלושה שבועות לטייל איתנו. הם נסעו ברכב פרטי אחרי הקרוואן שלנו ושכרו חדרים\צימרים בכל מקום שהגענו אליו (הם הצטרפו לקטע של הרוקיס הקנדיים). בסוף הטיול שלהס עשיתי חישוב גס האם הם חסכו כסף או שלא. התברר שלמרות שאת הארוחות היינו מכינים במשותף בקרוואן (לא הייתה להם עלות נוספת של מסעדות) העלות של מלונות והשכרת הרכב יצאה באותו מחיר פחות או יותר כמו השכרת קרוואן. בל נשכח שהם זוג (חדר אחד בלבד- לא בכל המלונות הקטנים יש חדרים לארבעה כמו במקרה שלכם) ושהיו לנו הנחות בחניוני מועדון פספורט אמריקה (חל גם על צימרים שבתוך החניוני קרוואנים) עדיין לא היה חיסכון ניכר לעומת קרוואן. חוץ מזה אם השם שלך "חתול פרא" את\ה כנראה אוהב\ת ומתחבר לטיולי טבע שיהיה בהצלחה וכייף גדול

wildcat6

New member
בהחלט יש אהבה לטבע

לי ניראה שקרוואן הכי כייף לילדים מקום קבוע ויחודי ובטוח שיכירו חברים חדשים בדרך. לא שמעתי על מחירים (איפה בודקים ) הקטע הכלכלי קצת מלחיץ. אשמח לדעת על מחירי שכירות וכמה עולה החנייה. מזה מועדון הפספורט ואיך מצטרפים. מה עדיף קורוואן גדול או אחד שמתחבר לרכב. אנחנו פעם ראשונה מטיילים עם הילדים ומדובר על חודש בחופש הגדול (לצערי) כי יש ילדה בכיתה א

../images/Emo66.gifבחירת הקרוואן

אין בכלל מה לשקול קרוואן נגרר. לטיול קצר \ בינוני - רק אוטוקרוואן ביחידה אחת. אני טיילתי עם קרוואן נגרר הרוכן על טנדר (מצ"ב תמונה) אולם יש הבדל בין טיול ארוך לטיול קצר. בטיול ארוך בהחלט יש יתרון לקרוואן נגרר ובטיול קצר בדיוק להפך. מועדון פספורט אמריקה מעניק 50% הנחה על 1300 חניונים בצפון אמריקה. אני השתמשתי בו הרבה וחסכתי הרבה כסף (כל לילה חיסכון של 10$-15$). לגבי הילדה שבכיתה א' - כשאנחנו טיילנו הבן הבכור שלנו היה באמצע א' חזר לאמצע ב' ולא החסיר שום דבר. החוויות ההווי והחינוך הביתי והמשפחתי חשובים בעיני לא פחות מביה"ס (לפי מצב בתי הספר בארץ כיום אולי אפילו עדיף בהרבה, לצערי),
.

עלות-תועלת

טיול של חודש ושינה במלונות מצריך תכנון ותיאום וקצת מגביל לטעמי את החופש שלך לטייל, מה גם שזה קצת תלוי באיזה מלון את רוצה לישון ובאיזה קרוואן את רוצה לטייל בחודש הזה, הדגמים והמחירים הינם שונים, ברור כי מעבר למלון את צריכה להוסיף עלות של השכרת רכב . חדר נוסף לילדים וכו', ההשוואה לטעמי הינה בעייתית וקשה לישום.

wildcat6

New member
הילדים קטנים

ולכן הם יכולים להיות איתנו בחדר במוטל (אנחנו לא מפונקי בתי מלון ) וקרוון כמובן שמתאים למשפחה עם שני ילדים כי אולי נשכיר רכב אבל קרוואן אם לא לוקחים משהו שמתנתק גם צריך להשכיר רכב וצריך לשלם עבור חניון. רציתי לקבל מושג של עלויות אחד מול אחד מאנשים שעשו זאת בעבר. זה הטיול הראשון שלנו עם הילדים

Tammy52

New member
מבחינת עלויות

קרואן יקר יותר אבל הנסיעה בקרואן היא חויה גם נוח שיש מקום לכל הציוד ושלא צריך לארוז ולפרוק הכל והמטבח הוא אצלכם הפארקים ממה שראינו בארהב וקנדה יש ויש לומדים איך לסנן מה שכן לפעמים צפוף מדי וצריכים להשאר במקום סגור למשל שיורד גשם זה לא הכי נעים (אנחנו חזרנו זה עתה מטיול קרואנים באוס ניו זילנד) ובארהב קנדה היינו עם חברים + אוהל + מוטלים

למעלה