מתלבטים לגבי הגירה לארה״ב, מיאמי

nottal

New member
מתלבטים לגבי הגירה לארה״ב, מיאמי

שלום לכולם,
ראשית אפתח בהתנצלות אם השאלות שאשאל נשאלו כבר המון פעמים. חיפשתי ב״מאמרים״ ו״שאלות נפוצות״ בפורום הזה ולא מצאתי. אם יש כבר תשובות מוכנות, אשמח לשמוע אותן. גירסת התכל׳ס מופיעה בסוף הפוסט.

ולעניין: אני נשוי + ילדה בת שנתיים. אשתי ואני בשנות ה - 30 המוקדמות, עובדים בהייטק ונמצאים בלחץ יומיומי שמשפיע על החיים שלנו באופן ישיר ומשמעותי - אנחנו נמצאים מעט שעות יחסית בבית וגם אז העבודה לא ממש עוזבת. ניסיונות ״להוריד הילוך״ לא תמיד עוזרים כי קצב החיים מטורף. אנחנו גרים במרכז (לא זול) ועל אף ההכנסות היפות - אנחנו לא יכולים לקנות בית איפה שאנחנו רוצים ואיך שאנחנו רואים את מצב שוק השכירות בארץ - אם אין בית משלך זה סיכון אדיר לקראת יציאה לגמלאות. התרחקות מהמרכז פירושו קושי רב יותר במציאת עבודה ועמידה יותר בפקקים -> פחות זמן בבית עם הילדים -> רמת חיים נמוכה יותר (מבחינתנו). זה הגיע למצב שכששאלתי את אשתי אם היא מעדיפה להתרחק שעה או לעבור לחו״ל (ספציפית למיאמי, שם יש לה משפחה) היא ענתה שחו״ל זה הכיוון, כי קשה לה לראות כאן עתיד (ספציפית, המצב הבטחוני ו״צוק איתן״, אזעקות וכו׳ מדאיגים אותה מאוד וגם המצב הכלכלי לא טוב).

בקיצור - רוצים שינוי? כן.

עכשיו השאלה הראשונה - האם אתם חושבים שיש דברים בגו? האם אלה סיבות מספיק טובות כדי לקום וללכת, לעזוב משפחה, חברים ולנטוש ״שם״ שעשינו לעצמינו כאן (בכל זאת, יש לנו הסטוריה ואנשים שמכירים אותנו בישראל וזה משמעותי. במקום אחר לא ״יספרו״ אותנו כל כך בהתחלה). מה אתם חושבים?

השאלה השניה - אנחנו עדיין מתלבטים עד כמה רחוק אנחנו מוכנים ללכת בשביל זה. לאחר התייעצות עם עו״ד לענייני הגירה הגענו למסקנה שה best bet שלנו הוא פשוט להשיג sponsorship ממקום עבודה (יש גם אפשרות להקים עסק אבל זה נראה לי סיכון גדול מדי - אני לא יודע להיות עצמאי בארץ, קל וחומר בחו״ל). אנחנו חושבים ״מחוץ לקופסא״ ושואלים את עצמנו אם יש עבודות קלות יותר שנוכל להשיג (לעבוד בהייטק זה אחלה, אבל אני מתאר לעצמי שקשה יותר להשיג. לעומת זאת, כנראה שיש הזדמנויות ועבודות שקל יותר להשיג - אולי אפילו יתרון לישראלים (מורה לעברית?)). אני אציין ששנינו בטוחים ביכולתנו להשתלב בעבודה ויש לנו אנגלית ברמה גבוהה מאוד (ואשתי דוברת ספרדית ברמת שפת אם). השאלה היא - האם זה מספיק? האם נוכל לחיות ברמת חיים נאותה במיאמי (או עיר אחרת קרובה בפלורידה) ממשכורת כזו? משתי משכורות כאלו? לאורך זמן ואולי לתמיד? יש לציין כי לאחר שבדקנו ב Zillow ראינו בתים שאנחנו יכולים לקנות ושהמשכנתא לא תעבור את הכמה מאות דולרים בחודש לתקופה של 10-15 שנה (שזה מצוין - זה אומר שיש עתיד סביר נראה לעין) - אז אולי יש מצב...? רמת החיים שהיינו רוצים תאפשר לנו יותר זמן פנוי להיות ביחד, כמשפחה, לטייל ולחוות ולהנות וכן, גם חופשות וגיחות לבקר משפחה בארץ (זה מאוד חשוב לנו).

בקיצור, המון שאלות.

גרסת התכל׳ס:
זוג נשוי שעובד בהייטק + ילדה קטנה. חושבים לעבור למיאמי (או קרוב למיאמי) בגלל שקשה לנו כלכלית כאן. מוכנים לעשות הקרבות מסוימות בקריירה אם יש סיכוי טוב לרמת חיים טובה יותר שזה אומר - יותר זמן לעצמנו כמשפחה, טיולים וחוויות. בקיצור - לעבוד כדי לחיות ולא לחיות כדי לעבוד. איך בודקים את הנושא? איך אני יכול לדעת ״כמה עולה לחיות״ (עלויות) במיאמי ולתכנן את הצעד הזה כלכלית. יש אתרים מומלצים? מחשבוני cost of living טובים?

תודה רבה ושוב - התנצלות כנה מראש אם יש מקורות מידע שפספסתי.
 

CAN111

New member
אין לכם על מה להתלבט בינתיים

מה שמונע מהתוכנית שלכם לקרות
מעבר לעובדה שמי שעובד קשה מדי ,אז ארצות הברית היא לא היעד, אתם תעבדו אותו כמות שעות ביום, אולי יותר, עם פחות ימי חופש, כך שהיעד שלכם לא עונה על ההגדרות.
ומי שחושב שיוכל לקנות בית בארצות הברית, בפלורידה, תסתכל על המחירים ומה שקרה ב5 השנים האחרונות, בית בפלורידה יוכל להיות שווה 0 עוד כמה שנים, ומי שחושב שאפשר לחסוך מעבודה רגילה בארצות הברית, טועה.
ומעבר לזה התוכנית שלכם לא ישימה.
1. אין צורך במורי עברית, בארצות הברית יש עודף עצום של מורי עברית, יותר מאות אלפי ישראלים ומיליוני יהודים.
2. לא תוכלו לקבל ויזות על סמך סתם עבודה, רק עבודה מקצועית כמו הייטק
3. גם אם תמצאו מעסיק שירצה אתכם, וירצה להעסיק אתכם, ואפילו יוכל להעסיק אותך, אז קודם כל, הפעם הבאה שתוכלו להגיש בקשה לויזה זה באפריל 2016, תוכלו לעבור רק באוקטובר 2016, אם תעלו בהגרלה, כי רק חלק קטן מאלו עם הצעת עבודה מקבלים ויזה, ובכל מקרה אישתך לא תוכל לעבוד אם אתה תקבל ויזת עבודה, היא תוכל רק ללמוד.
 

nottal

New member
אתה מדבר מתוך ידע? או מתוך ניחוש?

מורה לעברית היתה דוגמא, הכוונה לעבודה שונה בתכלית שנוכל להתקבל אליה (ויש לנו עוד מעלות חוץ מידיעת עברית)
מה זה ״סתם עבודה״? במה עבודה בהייטק ״רצינית יותר״ מ״סתם עבודה״? אני מנסה להבין מה הקריטריונים - כי חייבים להיות כאלה וברורים מאוד. אתה יודע אותם או מדבר מתוך תחושת בטן?
לגבי כמות השעות ביום - אז יש לי ימים לא מעטים של 11 שעות עבודה ביום - אתה עדיין חושב שאעבוד יותר? ומעבר לכך, האם התרבות איננה שונה כלומר, כשאתה בבית אתה בבית ו״יש גם את מחר״? (שוב, כמובן שבכל מקום יש ויש, אבל אני שואל על המקרה הממוצע).
אוקטובר 2016 זה תאריך מצוין מבחינתנו. אנחנו לא ממהרים - אנחנו ״במשחק לטווח ארוך״.
&nbsp
ועכשיו לצד קצת יותר מעשי - יש לך מקורות מידע מהימנים ומומלצים שאוכל להמשיך ולברר שם?
 

CAN111

New member
מידע

הויזה הרלוונטית עבורכם נקראת H1-B
תקרא עליה דרך גוגל
השלב הראשון לקראת בקשת הויזה (אחרי שתמצא מעסיק) זה לקבל אישור מהממשלה שהתפקיד שבשבילו המעסיקים מבקשים ויזה הוא ייחודי ואין אמריקאי שאפשר להעסיק בתפקיד הזה, לכן כל התפקידים הרגילים יורדים כבר בשלב הזה, לא תקבל ויזה עבור סתם עבודה,
בשלב השני תצטרכו להוכיח שיש לך השכלה וניסיון בתפקיד, וכנראה שהתואר היחידי שלך שאתה יכול להוכיח שאתה מקצועי בו הוא אותו מקצוע הנדסי, לכן שאר המקצועות לא רלוונטים עבורך

ועוד עובדה קטנה, לפני חודש התקבלו הויזות לשנת 2016 (מי שמתחיל לעבוד באוקטובר השנה) היו 233000 בקשות לויזה ומכסה רק ל85000 ויזות מה שאומר שגם אם תמצא מעסיק במקצוע שלך , וגם אם כל האישורים יהיו בסדר, עדיין תצטרך לעבור הגרלה שבה יש לך רק 36 אחוז סיכוי לזכות בויזה.

מי שמחפש חיים יותר נוחים ונעימים לא עובר היום לארצות הברית, אלא למדינות במצב יותר טוב ומדינות יותר סוציאליות, אם מדובר על מדינות דוברות אנגלית אז קנדה, אוסטרליה וניו זילנד יותר מתאימות.
 
למעלה