מתלבטים עם חיסונים

siviva

New member
מתלבטים עם חיסונים

שלום וברכה. התינוק שלנו בן חודשיים, לאחר שנולד מוקדם בשבוע 34. גם בגלל הלידה המוקדמת עוד לא חיסנו, אבל בעיקר בגלל ההתלבטות שלנו לגבי נחיצות החיסונים. אחות טיפת חלב ייעצה כמובן לתת לו את כל החיסונים אך יחד עם זאת אמרה שמכיון שהרב המכריע של האוכלוסייה מחוסן, גם אם נחליט לא לחסן כלל - הסיכוי שהוא יחלה במחלות אלו קטן יחסית. הנטייה שלנו היא לא לחסן במה שלא חייב בהחלט. וכאן שאלתנו. על אילו חיסונים לטעמך ניתן לוותר? ועל אילו בשום פנים ואופן לא היית מוותרת? תודה על התייחסותך.

נחיצות החיסונים

אני מודעת על גל התנגדות לחיסונים לו אנחנו עדים בשנים האחרונות. חקרתי את הנושא ארוכות ועברתי על כל הטענות שהועלו במשך השנים ועל המחקרים שנעשו בנידון. זה לא המקום והזמן לפרט את הנושא, אבל בשורה התחתונה " הרבה רעש על לא כלום". לצערי ישנם חוגים אינטרסנטים להפיץ את תורת "נזקי החיסונים" בעיקר רופאים הומאופטים ואלה שעוסקים ברפואה אלטרנטיבית אשר מכוונים חלק ניכר מהמתלבטים למרפאותהם לצורך מתן טיפול "מחזק מערכת החיסונית הטבעית" של התינוק. ישנם גם מקרים מרגשים של הורים אשר מיחסים את כל צרות ילדיהם למתן חיסון זה או אחר. בבדיקה מעמיקה בכני מידה עולמי, אשמות אלה לא הוכחו. קשה לי לשכנע על רגל אחד. אני רק מציעה שתשאלי את עצמך מספר שאילות: 1.כיצד תרגישי אם בנך יחלה במחלה אותה יכולת למנוע ע"י חיסון?2 .למה רופאים ממשיכים לחסן את ילדיהם האישים ללא עיסוס לו היו חוששים מנזק אפשרי עקב החיסון?3. מה הסכנה העכשוית לחלות במחלה זיהומית בימינו כאשר כמוכם גם הורים אחרים בונים על " שאחרים יחסנו את ילדיהם "? קשה לי לבחור חיסון אותו ניתן לדחות או לא לעשות. אנסה: חיסון נגד HEPATITIS B, במידה ואת נבדקת ואינך נשאית של הוירוס, אפשר לדחות עד שהתינוק יכנס למסגרת טיפולית משותפת עם ילדים אחרים( גן, בית ספר). מלבד חיסון זה אין חיסון אחר עליו ניתן לותר. העובדה שהוא נולד בשבוע 34 רק מחזקת את הצורך במתן חיסון. דר' מילה ברק

siviva

New member
המון תודה ../images/Emo140.gif

על התשובה המפורטת וההתייחסות. נשקול, נמשיך להתייעץ ובסופו של דבר נאלץ להחליט..

למעלה