מתלבטים קשות באיזו שיטה לבחור...

nush האחד

New member
מתלבטים קשות באיזו שיטה לבחור...

שלום לכולם, יש לנו מקסימון קטנטן בן חודש וחצי אשר נולד עם קלאב פוט" ברגל אחת. יומיים לאחר הלידה, גובס ובהמשך (עד לפני כשבוע) טופל ע"י רופא אשר החלטנו לעזוב אותו ולעבור לטפל בבי"ח. לאחר התלבטות קשה, החלטנו לטפל בשיטה של אסף הרופא ולהמנע מהנעליים. אשמח לשמוע חוות דעת של הורים המטפלים בילדיהם בעיקר בשיטה זו וילדיהם הוא כמו כל הילדים שיטה זו ושל כאלה המטפלים בשיטת פונזטי- אנחנו די מבולבלים ותוהים אם אכן החלטנו נכון. האם זה נכון שבשיטה של אסף הרופא, יש סיכוי גבוה יותר שה"קלאב פוט" יחזור?? האם יש הורים אשר טיפלו באסף הרופא והתחרטו על שלא טיפלו בשיטת פונזטי? אשמח אם מישהו יוכל לעשות לנו קצת סדר בבלגאן ולתת לנו כל אנפורמציה רלוונטית. תודה

טאניוש

New member
שלום וברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

אנחנו בחרנו לטפל בשיטת פונסטי. מהקריאה נוצר לנו רושם שיש יותר סיכוי הצלחה, פחות ניתוחים (וניתוחים פחות מסובכים), פחות סיכוי שהקלאב פוט יחזור. אנחנו לא מצטערים על הבחירה שלנו (עד עכשיו ניתוחון אחד
, עם הנעליים הילד מסתדר מצויין
, ומאז שאנחנו עם הנעליים קצת "שחכנו" מקלאב פוט). אורטופד של בית חולים שבו ילדתי התפלא שיש עדיין מקומות שבהם מטפלים בשיטה המסורתית. כל זה לא אומר שאנחנו רגועים לגמרי. רק הזמן יגיד. עברנו הרבה דאגות בחודשים הראשונים, היינו בספק גדול לגבי יחס וטיב הטיפול בבנינו. החששות והספק תמיד שם. <לא כדאי לפסול שיטת פונסטי רק בגלל הנעליים, לא סיפור גדול>

שלום ומזל טוב

מצטערת שאני פעילה כל כך היום. יש לי הרבה מה להגיד, הא? לי קשה להמליץ לך על שיטה זו או אחרת כי אני מכירה רק את פונזטי שבה אנחנו מטופלים. אני יודעת לאמר שאם הנעליים היא הבעיה - בעיני למרות שזה לא תמיד נוח - זה לא שיקול. הנעליים זה בעיקר בראש שלנו המבוגרים. חוץ מזה, לדעתי כדאי לכם לקבל חוות דעת של רופא אחר שמכיר מהצד את שתי השיטות ואז לבחור. אני בינתיים מרוצה מהשיטה של פונזטי. לילה טוב אורנית

תחיצ

New member
למה החלטתם להחליף רופא ושיטה?

אתם נמצאים בשלב מאד ראשוני ואינטנסיבי בטיפול ואולי חלק מההחלטה היה הנסיעות. בשלבים הבאים של הטיפול יש הרבה פחות התערבות רפואית. בד"כ ביקורות תקופתיות שהולכות ופוחתות. בבקורת שהיתה לנו בעין כרם פעם פגשתי מישהו שבאה משדרות (או נתיבות) שבאה במיוחד עם ילד בן שנתיים שעד אז לא טופל מי יודע מה. בקיצור, לדעתי, צריך לבחור שיטה ולנסות למצוא רופא קרוב שמטפל בזה , אבל לא רק להחליט לפי המרחק. בתקופה שהתלבטנו איפה לטפל וכולם המליצו על פונזטי, פניתי שם לרופאים אחרים כדי לקבל המלצות, וההמלצות היום הן די גורפות בעד השיטה בגלל אחוזי ההצלחה שלה.

היום בדיעבד....

אין ספק בכלל שהייתי בוחרת בדניס בראון!!!! זה חוסך הרבה בלאגן עכשיו וגם אחר כך בשלב מאוחר יותר... מעניין שעדיין יש לכם אופציית בחירה, באיזה בית חולים אתם מטופלים.? בכל מקרה, רק דניס בראון ושיטת פונסטי אם יש עוד אינפורציה שאתם צריכים, אנחנו כאן תרגישו טוב וטוב ששאלתם לפני מעשה אורית

nush האחד

New member
קודם כל תודה על התגובות...

אנחנו מטופלים באסף הרופא ותוהים לעצמינו אם בחרנו בשיטת הטיפול הטובה ביותר. גן עדן היחידה- באיזו שיטה אתם טיפלתם, באיזה שלב עברתם לנעליים ומדוע? ובכלל- אשמח אם תשתפי אותי במה שעבר עליכם. תודה

אז ככה...

למען האמת, אין לי מושג אם יש לשיטה הזאת שם.כשתמיר נולד, כיום בן שלוש וחצי, הוא נולד בתל השומר. בעבר, לא כמו היום לא הייתה דיעה רווחת לגבי האופטימליות של שיטת פונסטי לכן התהליך אצלנו היה : גבסים, ניתוח להארכת הגיד, סדים ובשלב מאוחר יותר, עברנו למכשיר שנקרא CRSשהוא בעצם מכשיר דניס בראון בצורת אקורדיון , השימוש בכך היה בעקבות הקושי של הילד להתרגל בגיל מאוחר יחסית למכשיר... כיום אנחנו בפרשת דרכים, מחכים לתור שלנו בכדי לקבוע מה יקרה הלאה, ניתוח או משהו אחר... נעדכן כשיגיע היום בהצלחה אורית

nush האחד

New member
לגן עדן היחידה

לאיזה רופא אתם ממתינים לתור? האם את חושבת שאין מנוס מהנעליים? תודה ויום כתום

לד"ר שינדלר אבל...

בגלל שיש בעיות עם מכבי לגבי אישור הביקור אצלם, ראיתי שהוא מקבל דרך מכבי והוא מקסים... ולא, אני בטוחה שאין מנוס מהנעליים אבל בהתייעצות עם רופא אחר הוא אמר שגם ככה זה לא מסייע כי כנראה נלך לכיוון הניתוח לצערי....

ברוכים הבאים

אני מכירה רק שלושה מטופלים מאסף הרופא- באמצעות הפורום. הראשון ככל הנראה עדיין שם, הילד -+ בן שלוש. כבר מזמן הם לא פעילים. השניים התחילו שם אך בגיל חצי שנה, אחרי שקראו חומר, במיוחד את החוברת של פונזטי, ועל אחוזי ההצלחה של השיטה, עברו מישם לטפל אצל ד"ר בור בעפולה. לילד השלישי חזר הק"פ בשתי הרגליים ובערך בגיל שנתיים הוא היה צריך לעשות ניתוח להעברת הגידים. זו הסטטיסטיקה הפיצית שלי. יומיים אחרי שאושרי התחיל עם הנעליים נסענו לאורטופד וכמעט דרשנו ניתוח, אנרנו לו שזה נורא קשה עם הנעלים ואנחנו לא מתרגלים. הוא היה בשוק (פרופ' פורת) ואמר שבשום אופן הוא לא מוותר ואנחנו נלמד! הוא כל כך צדק. תקראו בחוברת של פונזטי, יש קישור מהאתר שלנו (בחתימה שלי) על האתר שממנו ניתן להוריד אותה. בקיצור אני חושבת שעם שיטת פונזטי, מה שלא יהיה אני אוכל להגיד לעצמי שניסיתתי ה כ ל! בלי הנעליים אם חס וחליליה הק"פ יחזור, לא אוכל לסלוח לעצמי שבחרתי לא להנעלי אותן.
לילה טוב עידית, אמא לאושרי בן ה3.

למעלה