מתלבטת איזה ספר לקנות..אם תוכלו לעזור!

• פותח הנושא akw
  • פורסם בתאריך

akw

New member
מתלבטת איזה ספר לקנות..אם תוכלו לעזור!

הי, אני מתלבטת איזה ספר יותר מעניין, מקצועי וחשוב לרכישה: 1) מוסיקה קלאסית / ג'ון סטנלי, או: 2) ספר המוסיקה / ג'יל רולי אז מה אתם אומרים? אשמח לשמוע המלצות מניסיונכם. תודה רבה

מנסיוני:

הספר של סטנלי עוסק בעיקר במלחינים ומארגן את תולדותיהם ועיקר סגנונם בצורה אנציקלופדית, עם הקדמות על התקופות השונות - די בקיצור. יש בו גם פרקים תמציתיים על התפתחות כלי הנגינה והקול האנושי. "ספר המוסיקה" סוקר את תולדות המוסיקה ואת חשיבותם של המלחינים בתוך הטקסט. יש בספר גם התייחסות לסוגי מוסיקה אחרים - פולקלור, ג'אז וכולי. יש פרק יפה על כלי נגינה ופרק על אופרה. שני הספרים אינם מקצועיים, אלא פופולאריים-רציניים ומיועדים לחובב המתעניין.

akw

New member
אז איזה ספר מומלץ לא לחובבנים?-השאלה לכולכם..

אני צריכה ספר מקצועי וטוב... ואם כבר- מה דעתך על הספרים החדשים "מוצארט- חייו ויצירתו" וכך גם על בטהובן, של naxos books? תודה רבה

מוצרט ובטהובן החדשים

מומלצים מאוד. הספר של סטנלי פישר לדעתי שטחי ושטותי. עדיפה בהרבה (וחשוב להכירה) האנציקלופדיה בשלושה כרכים "גדולי המוסיקה ויצירותיהם". ספר אחר, מקסים ומחכים "מוסיקה אז ועכשיו" של נפתלי וגנר שעוסק בתופעות בולטות בעולם המוסיקה והחוויה המוסיקלית.

"מוסיקה אז ועכשיו"

הספר של נפתלי וגנר אכן מקסים ומחכים - אך אינו נותן מידע בסיסי על תולדות המוסיקה. זה ספר נהדר למי שכבר יודע משהו ורוצה להרחיב את המבט. כפי שכתבתי בהודעה אחרת - לא ניתן לכלול הכל בספר אחד. כל ספר עם יתרונותיו הוא. צריך לרכוש מספר ספרים המשלימים זה את זה.

yonti261

New member
ספר לקנות../images/Emo63.gif

אני לא מכיר את הספר של ג'יל רולי אבל אני מכיר את הספר של ג'ון סטנלי ואני מאוד ממליץ עליו.יש בו המון תמונות בצבע,מבוא על הקול האנושי,ההיסטוריה של המוזיקה ומעמדו של המלחין בחברה,המלצות על דיסקים וביצועים נבחרים מהעיתון "גרמופון",מבוא לכל תקופה עם מידע על היסטוריה ואומנויות אחרות של אותה תקופה,מילון מונחים ומידע על הרבה מלחינים.מאוד כדאי לקנות.יש עוד ספר שהוא ישן מאוד ואולי אפשר להשיג אותו ביד שנייה (בעייני הוא ספר מעולה).מדובר בספר "אנציקלופדיה של גדולי המוסיקה ויצירותיהם" מאת מילטון קרוס ודוד אבן בתרגום של א.שן ארי בהוצאת "לדורי".הספר הזה גם יצא במהדורה חדשה יותר עם יותר תמונות ומידע על עוד קצת יצירות.אמנם אין בספר ביוגרפיות של המלחינים שקדמו לבאך והנדל והרבה מושגים מעוברתים בצורה מגוכחת,אבל הביוגרפיות שישנן מאוד מאוד מפורטות עם הרבה פרטים מפתיעים ואנקדוטות עסיסיות ויש גם הסברים על הסגנון של כל מלחין,היצירות העיקריות שלו,מילון מושגים ובסוף הכרך השני כמה מאמרים.אם את חובבת אופרה תיהני גם לקנות את "אופרה" של שלמה הד.יש בספר הזה את העלילה של 120 אופרות אהובות עם שמות המבצעים בהצגת הבכורה,תאריכי בכורה של האופרות,מידע על התקופות ומילון מונחים.בספר אמנם אין מידע על אופרות בארוקיות אבל הוא מאוד מוצלח.מקווה שעזרתי ולא כתבתי יותר מדי!

מוסיקה קלאסית של סטלי פשוט מעולה!../images/Emo140.gif

מומלץ ביותר! במיוחד להתחלת ההתעניינות בתולדות המוסיקה בשילוב זרמי האמנות השונים. רכשתי אותו עת התחלתי לקרוא יותר ברצינות את תולדות המוסיקה,ואני ממש ממליצה עליו. כמו כן אני ממליצה גם על מוסיקה בכל הזמנים של ג'יימס גולווי וויליאם מאן. אני כרגע ממהרת לקונצרט,אך אם תרצי פירוט נוסף אשמח לתת. שניהם ספרים מעולים. בהצלחה! ובהנאה!

akw

New member
תודה רבה, לא כתבת יותר מידי..! אבל אני עדיין

מבולבלת

ספרים באנגלית

כל הספרים המוזכרים לעיל אינם ספרים מקצועיים. אין כמעט כאלה בעברית - נוטים לתרגם ספרים שיימכרו היטב בחנויות, עם הרבה תמונות בפורמט אלבומי. אמנם יש בהם אינפורמציה שיכולה לפתוח דלתות - אבל אינם ספרי מקצוע. הספרים מתוצרת "נקסוס" על בטהובן ומוצארט הם תחילתה של סידרה נחמדה של ביוגרפיות. גם כאן - זווית ראייה סיפורית עם התייחסות ליצירות ומידע מעניין - אבל לא מקצועי... היתרון היחסי שלהם - צירוף דיסקים עם קטעי יצירות (אבל לא יצירות שלמות). אולי ההגדרה "מקצועי" מפריעה. האם את מעוניינת באמת בספרים שנועדו למוסיקולוגים? או שמא סקירה מקיפה, פופולארית וצבעונית (בלי ציניות) תספיק?

הנה כמה המלצות:

אם באנגלית - אז הנה כמה ספרי יסוד: Donald J. Grout - A History of Western Music ספר המשמש מאז 1960 כבסיס לסטודנטים בכל העולם (יצאה מהדורה שישית חדשה) ספרים על תקופות: Bukofzer: The Baroque Era Charles Rosen: The Classical style Charles Rosen: The Romantic Generation ספר טוב שתורגם לעברית: הנס היינץ שטוקנשמידט: המוסיקה של המאה העשרים ויש עוד...

akw

New member
כן... אני יודעת שספרים מקצועיים בתחום זה

יש רק באנגלית, אבל אני מחפשת את הקרוב למקצועי, מכיוון שאני רוצה שזה יהיה בעברית.. זה לא צריך להיות פופולארי. אני מעוניינת בסקירה מקיפה על כל התקופות ולא רק לקבל רקע על כל מלחין. אשמח לדעת מה דעתך: מבין הספרים הפופולארים מה עדיף: מוסיקה קלאסית של סטנלי / ספר המוסיקה של רולי / משו אחר.. וכן כל ספר מקיף תקופות שמתקרב למקצועי. (יש לי תוספת לרשימה המומלצת שלך באנגלית: Music: An Appreciation)! תודה רבה

אין ברירה -

כדי להגיע לתחושה של בסיס איתן וראייה רחבה, יש לרכוש כמה ספרים. לכל ספר היתרונות שלו והאספקטים שהוא מדגיש. התשובה הברורה היא - רכשי את סטנלי ואת רולי, שיעמדו זה לצד זה בספרייה וישלימו זה את זה...

../images/Emo45.gif

אם את אוהבת מוסיקה קלאסית כדאי שיהיו לך ספרי יסוד. ופשוט תעניקי לעצמך מתנה.מגיע לך,לא? בקשר לסטנלי-הוא נותן סקירה מעולה של מרבית התקופות במוסיקה המערבית. מימי הביניים והרנסנס עד המאה העשרים. ונותן את המלחינים באותה התקופה ביחד עם ההסברים על התקופה מבחינת תולדות האמנות ורקע היסטורי מתאים. כך שאח"כ שתאזיני למוסיקה זה עשויי להעשיר לך את ההאזנה וההנאה ממנה. כמו כן הוא נותן סקירה כללית על התפתחות הכלים השונים. בכל אופן,אני מאוד ממליצה עליו.

lal g

New member
אולי קצת באיחור.

אני לא יודעת לגבי הספר של רולי או ספרים אחרים כרגע, אבל אני יכולה להגיד לך בנוגע לספר של סטנלי שנמצא ברשותי, שזה ספר שאם את מחפשת להעמיק את הידע בנושא מסוים, אני לא בטוחה שתצליחי דרכו כי זה ספר שנותן איזשהי סקירה מהירה ודי התחלתית בכל הקשור למוזיקה קלאסית, ומלבד הרחבה על רקע תקופה מסוימת לא תמצאי יותר מדי פירוט שנותן לך מבט רחב על משהו ספציפי. אבל השאלה מה את מחפשת:)

אפשרויות:

בחלון של ההודעה החדשה יש למטה אפשרות להעלות קובץ - במגבלות גודל. יש אפשרות להעלות קובץ ל-YouTube (מה שעשה Loomer) ולהפנות לשם. יש הרבה אתרים שמאפשרים העלאת קבצים לרשת - בחר אחד מהם והודיע בפורום את הכתובת. דוגמא לאתר כזה: http://www.yousendit.com מקווה שעזרתי.

akw

New member
תודה לכולכם! אתם נפלאים! אז החלטתי היא כזו...

עלעלתי בספרים האלה והגעתי למסקנה שאצטרך לקנות ספר באנגלית...
אז עכשיו השאלה היא: מה דעתכם על Music: An Appreciation? תודה מראש
!!

למעלה