ספר לקנות../images/Emo63.gif
אני לא מכיר את הספר של ג'יל רולי אבל אני מכיר את הספר של ג'ון סטנלי ואני מאוד ממליץ עליו.יש בו המון תמונות בצבע,מבוא על הקול האנושי,ההיסטוריה של המוזיקה ומעמדו של המלחין בחברה,המלצות על דיסקים וביצועים נבחרים מהעיתון "גרמופון",מבוא לכל תקופה עם מידע על היסטוריה ואומנויות אחרות של אותה תקופה,מילון מונחים ומידע על הרבה מלחינים.מאוד כדאי לקנות.יש עוד ספר שהוא ישן מאוד ואולי אפשר להשיג אותו ביד שנייה (בעייני הוא ספר מעולה).מדובר בספר "אנציקלופדיה של גדולי המוסיקה ויצירותיהם" מאת מילטון קרוס ודוד אבן בתרגום של א.שן ארי בהוצאת "לדורי".הספר הזה גם יצא במהדורה חדשה יותר עם יותר תמונות ומידע על עוד קצת יצירות.אמנם אין בספר ביוגרפיות של המלחינים שקדמו לבאך והנדל והרבה מושגים מעוברתים בצורה מגוכחת,אבל הביוגרפיות שישנן מאוד מאוד מפורטות עם הרבה פרטים מפתיעים ואנקדוטות עסיסיות ויש גם הסברים על הסגנון של כל מלחין,היצירות העיקריות שלו,מילון מושגים ובסוף הכרך השני כמה מאמרים.אם את חובבת אופרה תיהני גם לקנות את "אופרה" של שלמה הד.יש בספר הזה את העלילה של 120 אופרות אהובות עם שמות המבצעים בהצגת הבכורה,תאריכי בכורה של האופרות,מידע על התקופות ומילון מונחים.בספר אמנם אין מידע על אופרות בארוקיות אבל הוא מאוד מוצלח.מקווה שעזרתי ולא כתבתי יותר מדי!