מתלבטת איך להמשיך - ענייני גמילה

liri251

New member
מתלבטת איך להמשיך - ענייני גמילה

בן שנה ועשר מדבר שוטף. לפני כמה חודשים קנינו ישבנון ואת הסיר של לולו . אומר כשיש לו קקי מצביע על החיתול ומבקש לשירותים. עושה קקי בשירותים. פיפי לא מבקש. עושה לפעמים בשירותים. לאחרונה התחיל באוטו שבאים מהגן להגיד פיפי לשירותים וגם שהולך לישון ורוצה לצאת מהמיטה.
אוגסט לפנינו ויש לי שבועיים חופש. האם לגמול? נשמע מוכן? איך להתחיל ? מה להכין? מה עושים עם הפיפי?
תודה!

רi תם

New member
מה מרגיש לך?

מרגישה שהוא מוכן? בשל? אם כן, לקנות תחתונים וישבנון (אישית לא אוהבת סיר וגם לא עשו אצלי בסיר).
אם הוא בגן, לומר לצוות שהוא מתחיל גמילה ויבוא מחר עם תחתונים. לדבר איתו ולשאול/ לומר- "רוצה שננסה כמו בוגרים עם תחתונים? תלך לגן בתחתונים וכשתרצה פיפי/ קקי תגיד ל(שם איש הצוות) ותעשה בשירותים כמו בוגר?" אם יביע עניין תלבישי תחתונים בבוקר ושימי עוד כמה להחלפה בתיק.
אם הוא בבית אותו הדבר. תחתונים ובשירותים הניחי ישבנון. שיבקש תלווי אותי, כלאחר כבוד, לשירותים שיעשה ותחזקי עם מלא מילים טובות
.
אגב, אצלנו בשירותים יש שטיחון צמוד לאסלה וישבנון. השטיחון מונע תזוזות של הישבנון. את הישבנון, שהוא יציב וטוב, רכשתי ב"מוצצים".
אם האסלה אצלכם גבוהה תוכלי לקנות שרפרף (יש כזה כמו סולם עם שתי מדרגות) שיעלה עליו ויעשה בעמידה וקקי עם הישבנון או עם מקטין אסלה.
בגן, האסלה נמוכה ולכן הם מגיעים לבד. תתחילי כשהוא בגן, ככה יוכל לראות גם אחרים שעושים, ללמוד ולקבל מוטיבציה

איזה כיף! בהצלחה

iameden

New member
נשמע שכדאי לנסות

קקי הוא בדרך כלל הנושא הקשה יותר ואם עם זה הוא זורם אז מעולה.
מה להכין?
תחתונים ומכנסים והרבה (הרבה כביסות) למקרה שיהיו פיספוסים.
מגבות נייר לניגוב מהרצפה...
אפשר ספרים בנושא ולדבר איתו ולומר לו שמהיום הוא עם תחתונים כמו ילד גדול.
שרפרף כדי לעמוד עליו ולעשות פיפי באסלה.
וזהו בעצם.
יש לך כבר ישבנון...

מה שכן. אם הצוות בגן הוא לא אותו צוות בשנה הבאה, עלול להיות לו קצת קשה לשתף איתם פעולה בהתחלה וצריך להכין אותם מראש לכך שגמול ואיך את מבקשת ששה התנהל (מה שהכי חשוב זה להציע אבל לא ליצור מאבקי שליטה סביב הנושא).

ובשלב הראשון הייתי מתחילה כבר עכשיו להציע לו פיפי לפני האמבטיה או אפילו באמבטיה לקלוע לחור.
בחוץ בהזדמנויות שונות- אם רוצה להשקות עץ/פרח. אם רוצה לנסות לקלוע ישר לאבן וכדומה...
ואם מצליח לשבח. ואם לא אז להחליף ולהזכיר- פיפי עושים בשירותים. בלי כעס או אכזבה.
יש ילדים שלוקח להם קצת יותר זמן ללמוד לשחרר לפי דרישה מצד אחד ומצד שני לעשות הכל ולא חלק חלק וזה בסדר... זה חלק מהתהליך

גם לי נשמע שכדאי לנסות

אני הייתי מתחילה , אך לא כ"הצהרה" לגמילה אלא יותר כהזדמנות שקיימת ובלי ציפיות מיוחדות כי נשמע שהוא כעת לומד להרגיש את הגוף שלו וזה נהדר ומסקרן . הייתי בודקת ולומדת מה נעים לו - להיות עם חיתול? בלי חיתול? איך הוא מרגיש כשהוא בלי חיתול? האם עדיין מודיע ומבקש? והייתי מכינה את עצמי (ואת הבית) לקבלת "פיספוסים" , כשזה קורה אז פשוט להזכיר לו שפיפי וקקי עושים בשירותים/ סיר (אבל את בכל מקרה כותבת שקקי כבר עושה בשירותים, אז נהדר! ) .

למעלה