מתלבטת אם לגשת לקורס

חביתוש20

New member
מתלבטת אם לגשת לקורס

שלום לכולם, לפני מספר שבועות הגיע לידי "במקרה" אי מייל המזמין לערב מבוא לקורס בדמיון מודרך ו-NLP. מכיוון שאני נוטה להאמין ששום דבר לא קורה "סתם", החלטתי לגלוש לאתר האינטרנט של מרכז רטר ולדלות קצת פרטים. אחרי סיור קצר, ביקשתי להירשם לערב המבוא, שיתקיים ביום ראשון הקרוב. האמת היא, שהשיטה נשמעת לי מבטיחה מאוד ומסקרנת, במיוחד למישהי כמוני, שנמצאת בתחילת דרכה בחיים ומחפשת כל הזמן כיצד לגדול, להתפתח וללמוד, אך אני קצת מתלבטת אם להתייחב ללימודים של שנה וללכת אל הלא נודע. כמובן שההחלטה הסופית תיקבע אחרי ערב המבוא, אבל אשמח לשמוע את דעותכם - האם כדאי לי לגשת לקורס? האם שיטת הדמיון המודרך (שאני מבינה בה מעט מאוד, אני מודה) באמת עובדת? אשמח לתגובותיכם. יום נפלא לכולם.

היי חגית!

עולם הדמיון, כמו שאת בוודאי יודעת הוא עולם ללא גבולות... עבודה עצמית וטיפול באחרים בעזרת הדמיון יכול רק להרחיב את האופקים שלך יותר ויותר ולפתוח את עינייך לגלות דברים על עצמך (גם אם לפעמים לא פשוטים) ועל אחרים. אם מעניין אותך לגלות דברים חדשים ולהגיע למקומות אחרים, נראה לי שהשתתפות בקורס תעזור לך להשיג את זה... אם את חוששת להתחייב לשנה, למה שלא תנסי סדנאות קצרות טווח כדי לטעום? תמיד תוכלי להצטרף בשנה הבאה... בהזדמנות זו, כדי לדעת קצת יותר על מה זה דמיון מודרך ומה יש לתחום להציע, את מוזמנת להציץ בקישורי הפורום ובמדור המאמרים. תוכלי לנסות להקליט לעצמך את אחת ההרפיות מחלק הדמיון המודרך ולעשות בעצמך כדי לבחון אם את אוהבת את זה ואיך זה משפיע עלייך (ההשפעה היא מאוד אינדיבידואלית ותלוייה ברובה במונחה ובעד כמה הוא מוכן לתת מעצמו להצלחת ההרפייה או הטיפול). מהזווית האישית שלי, גם אני הגעתי לקורסים של מרכז רטר לגמרי במקרה והיום כבוגרת קורסי שנה א' ושנה ב' אני יכולה להגיד לך שאני אישית נהניתי, ואני מרגישה שזווית הראיה שלי ביחס לחיים ולמה שיש סביבי השתנתה... הבחירה היא בידייך... תחשבי מה יכול לקרות אם תצטרפי לקורס ומה יכול לקרות אם לא תצטרפי... המון בהצלחה בדרך שאליה את יוצאת! הגר

SchizoFriend

New member
לחשוב על השאלה האחרונה...

" תחשבי מה יכול לקרות אם תצטרפי לקורס ומה יכול לקרות אם לא תצטרפי... " היי חגית ... כשאת חושבת על המשפט שלמעלה, כשאת מנסה להבין אותו, את מגלה שהדרך היחידה בה תצליחי לגלות מה יקרה אם כן ומה אם לא, היא לבדוק את הכן ולא לבדוק את הלא , שהלו הוא ריק ואין מה לבדוק בו. כדי לדעת מה יכול להיות אם לא תצטרפי לקורס ,כדי להבין מה את מפסידה , את חייבת לגלות את הדבר ואז את אינך מפסידה אותו יותר. למעשה.. למשפטים דומים, ולשאלות שנשאלות בצורה מסוימים , (עם על ידי מדריך או שמתוכך עצמך) יש כוח לדחוף אותך בכיוון מסוים. את בהחלט יכולה ללמוד לדבר עם עצמך ולשאול את השאלות שידחפו אותך בכיוון הרצוי לך, ובאותו הזמן מעצם טיבעם לא יתנו לך לסטות לכיוון אחר. עצם סגנון השאלות יוצר מצב של שינוי ומיקוד לתוך כיוון רצוי. אני מכיר את נושא ה NLP זמן קצר ודרך האזנה וקריאה של חומר באנגלית שהורדתי כאן ברשת... אבל דבר אחד הבנתי, להיות מסוגל לחשוב בצורה מסוימת שבה עצם המחשבה מאפשרת לך להגיע להצלחה ביכולת שלך להתנהג ולחשוב כמו שאת תמיד רצית ולא הצלחת להישלט על זה אף פעם. את לא חושבת שזה יכול להיות דבר פשוט נפלא , לדעת איך לחשוב ולעשות את מה שאת באמת רוצה, במקום לבזבז את הזמן בדברים שאת לא לגמרי שלמה איתם. תקני אותי אם אני טועה , אבל להיות מסוגל להפסיק לדאוג, להפסיק לרדת על עצמך, להפסיק להיות מנוקרת לעצמך, ולהתחיל להאמין בדברים שבאמת לוקחים אותך קדימה זה פשוט חלומי ! נכון ?
וכשאת לומדת איך לדבר אם עצמך בצורה שעושה לך טוב , את לומדת גם איך לדבר אם אנשים אחרים באותה הצורה. אני בטוח שיצא לך מתי שהוא בחיים, לפגוש אנשים מסוימים, שממש ראית עליהם שהם לא עושים הצגות שכאילו טוב להם , אלה באמת טוב להם, הם שלמים עם עצמם ולוקחים את החיים בצורה שמעוררת קינאה.. לדעתי NLP ייקח אותך כמה וכמה צעדים,ענקיים , לקראת הבנה של מה עושה אותם אנשים למי שהם. עכשיו את באמת צריכה רק לעצור, לרגע , ולחשוב , האם שווה לך לוותר על הידע הזה. אם יש לך שליטה טובה באנגלית... ואם יש לך ידע בחיפוש קבצים... אז דבר נוסף שתרצי לעשות כשתחליטי מה את רוצה, זה... לעשות חיפוש ברשת את richard bandler ולהוריד את כל החומר המצולם בוידיאו באודיו ובכתב. וזהו צאי לדרך
זו הפעם הראשונה שאני כותב כאן אז לסיום , אני רוצה לברך את חברי הפורום בברכת שלום , ושבוע טוב גם כן

למעלה