מתלבטת אם לעבור לIVF.. אשמח לשמוע מניסיונכן|@

orange star

New member
מתלבטת אם לעבור לIVF.. אשמח לשמוע מניסיונכן|@

הי לכולן,

אז למי שלא מכירה/לא זוכרת: בבית ילד מתוק בן 3:2. ההריון איתו היה ספונטאני ומהיר.
הפעם מנסים כבר שנה וחודש. בבדיקות שעברנו לא מצאו משהו ספציפי אלא שילוב כנראה של כמה גורמים מעכבים - אצל האיש מורפולוגיה 4%, אצלי FSH שנע 9-9.7, ושחלות עם מבנה פוליציסטי (לא אובחנה התסמונת). צילום רחם תקין.
החל מהחודש התשיעי לניסיונות עברנו 3 הזרעות שלא צלחו, 2 מתוכן עם הורמונים. בחודש הרביעי לטיפולים , הפסקתי פרוטוקול גונאל באמצע בגלל כאבי ראש מתמשכים. לקח שבועיים ללא הזרקות עד שחלפו לגמרי.
בינתיים בחודשיים האחרונים התחלתי דיקור, רפלקסולוגיה וגם הייתי אצל נטורופתית ועשיתי שינוי תזונתי.

עכשיו בנקודה הזו בזמן, אחרי עוד חודש "טבעי" שלא צלח - אני מרגישה שבכל חודש שעובר אני יותר ויותר לחוצה. כולן סביבי בהריון/ ילדו כבר, הבן שלי כאמור 3:2 ונורא קשה לי כבר.
מצד שני קשה לעשות את הצעד הזה של מעבר לIVF כשברקע היה הריון ספונטאני, וכיביכול "הכל בסדר" הוא לא פשוט.
נורא מתלבטת אם לחכות עוד או לעבור לIVF -
מישהי יכולה לספר קצת מניסיונה ?
מה סיכויי ההצלחה בIVF ? (כשהרופא אמר לי בפעם האחרונה שהייתי אצלו שבIVF הוא היה מחזיר לי רק עובר אחד בשלב הראשון)
האם לנסות לבקש קודם סבב של שתי הזרעות בטיפול? (תמיד עשינו רק אחת בכל מחזור טיפול). האם זה משפר את אחוזי ההצלחה?
תודה מראש לעונות

ננה29

New member
התלבטות

הי,
זה כמובן אינדוודואלי..
לפי מה שהרופא אמר לי , לא ממליצים לעשות מעל לשלוש הזרעות עם הורמונים, גם אותי העבירו לIVF לאחר שלושה ניסיונות..
בכל מקרה, אם את צעירה ואתם לא לחוצים, אולי שווה לחכות קצת ולהמשיך ..
אם כבר הגיל מתקדם, ויש כבר לחץ - אז אולי שווה לקחת נשימה עמוקה ולקפוץ ל"בריכה של הגדולים" - IVF
מאחלת לך בהצלחה!

נתנאלה2

New member
מסכימה ומוסיפה, שהפריה היא תהליך

ארוך יותר לפעמים במקום שבוע הזרקות יתכן מצב של עשרה ימים, עד חודש הזרקות
וכמובן מדובר גם בכמות גדולה יותר של הורמונים
מדובר בהליך מלחיץ יותר, כל יומיים מעקבים, וכאן חשוב מספר הזקיקים, ושהיו בגודל אחיד
פחות או יותר, וושלא יתפספס הביוץ, שיהיו הפריות, שהעוברים יהיו טובים, וכדומה.
ההליך יקר יותר, עקב כמות ההורמונים המתווספת, והתמיכות.
בקיצור החלטה לא פשוטה,
כמו שרשמה לך, אם אינך ממהרת, את יכולה לתת צאנס נוסף, במיוחד לאחר שעשית שינויים
בתזונה.
הסיכוי של הפריה , הוא כמו הסיכוי להריון כשהכל תקין 20% 25-% בקירוב
שיהיה בהצלחה!!!

רויטל196

New member
לדעתי כדאי לחכות

אצלי היה בדיוק הפוך...הבן הראשון בIVF והשני טבעי.
אני אובחנתי כפוליציסטית כבר גיל 14 ויש לנו היסטוריה משפחתית. (אנחנו 4 ילדים ומתוכם 2 מטיפולים 2 טבעי), כל חיי הייתי עם גלולות וכשרצינו להיכנס להריון ניגשתי לזה סקפטית...לא חיכיתי אפילו חצי שנה ומיד רצתי לטיפולים (שיקרתי לרופא שאנחנו מנסים כבר שנה), אחרי הסבב הרגיל של הזרקות והזרעות כושלות עברתי שני סבבי הפרייה ונקלטתי. ילדתי בן והשמחה רבה.
כשתיכננו את השני חברה המליצה לי לנסות לפני כל ההורמונים והצרות טיפול נטורופתי (אצל מרב גודוביץ) ובאמת אחרי 5 חודשים נקלטתי טבעי.
עכשיו, את כתבת שאת גם בשינוי תזונתירק חודש אבל לדעתי זה לא מספיק, כי לגוף באופן טבעי לוקח טיפה יותר זמן להתאקלם לשינויים מאשר תרופה כימית. לדעתי תחכי עוד קצת, תקדישי את התקופה הזו להתחזקות של הגוף והנפש- כך או כך תצטרכי את זה. אם לטיפולי הפריות ואם להריון...
בהצלחה!

ברבאמא8

New member
IVF

אחרי 2 הזרעות ללא הורמונים ועוד 3 עם הורמונים אני יכולה לומר שחיכיתי בקוצר רוח להריון או להפריה מה שיגיע קודם. ( בקו"פח ממנים הפריה רק לאחר 3 הזרעות עם הורמונים ). אכן תהליך IVF כואב יותר , עלות התרופות גבוהה יותר אך בעייני הכול היה שווה. ואכן אפשר להחזיר רק עובר אחד ואם במקרה הגרוע לא מצליח השלב הבא פחות כואב מאחר ויהיו מס' עוברים מוקפאים ולא תצטרכי לעבור שאיבה אלא רק החזרה

אצלי

עברתי לאי וי כייף לאחר 6 הזרעות שלא צלחו, בצילום רחם חצוצרה חסומה, וככה עליתי כיתה.
המעבר להפריה איננו פשוט, לא פיזית ובעיקר לא נפשית, המעקב הרבה יותר אינטנסיבי, העלויות של ההורמונים מטורפות, וכמובן הזרקות יומיומיות בלתי נעימות בלשון המעטה.
אצלי בסבבים לא היו עוברים מוקפאים, אצלי בקושי יש תגובה וככה הבנתי שכנראה יהיה לי רק ילד אחד

כרגע אני מנסה לשנות את התרופות, לסבב נוסף שלישי במספר, ככה שתביני שמעבר להפריה איננו תרופת קסם להצלחה.
חשוב שתביני שהדברים לא תמיד זורמים כמצופה, וצריך הרבה סבלנות לתהליך. אם חשבתי שהפריה תיתן לי מענה- הרי שהיא גרמה לי להבין שרצונות הם דבר אחד וביצוע הוא אחר.
עצתי לך- חכי קצת, נסי עוד קצת הזרעות, רצוי כפולות.

anguly

New member
זו בהחלט דילמה

בעיקר עם ההורמונםי גורמים לך להרגיש ממש רע.
אולי אפילו שווה לשקול IVF על בסיס טבעי.

למעלה