מתלבטת אם לעשות טבעת או קיצור קיבה

hope013

New member
מתלבטת אם לעשות טבעת או קיצור קיבה

שלום,
אני מתלבטת אם לעשות טבעת או קיצור כיבה.
מה ממולץ? מה כדאי? מה התהליך שצריך לעבור?

תודה

קוביd1

New member
שלום למתלבטת

לכל אחד מומלץ סוג אחר של ניתוח ,אני כמובן לא אגיד לך מה לעשות ומה כדאי יותר.
דבר ראשון תבדקי עם את בBMI המתאים של 40 או 35 עם מחלות ניללות שקשורות בהשמנת היתר שלא תתני סתם פול גז בניוטרל.
דבר שני תגשי לאחד המנתחים שעושים את כל סוגי הניתוחים ותתיעצי איתו מה שמתאים לך .
דבר שלישי תבדקי בביטוחים שיש לך אם יש אפשרות לעשות את הניתווח בפרטי דבר שיחסוך לך המון זמן
אנחנו פה לכל שאלה

בהצלחה !!!

קובי

hope013

New member
BMI

ה-BMI שלי יחסית נמוך, גובה 173, משקל 99.
אני מאוד מתקשה בלרדת במשקל ולכן אני חושבת לנקוט בצעדים אלו.

תודה

קוביd1

New member
BMI

הBMI שלך כמעט 34 ואם אין לך מחלות נילוות שקשורות בהשמנת יתר כמו בעיות במפרקים , ,בעיות פוריות שקשורות להשמנת היתר ועוד כמה מחלות ,לא נראה לי שמשהו יאשר לך את הניתוח ,היום צריכים לעבור וועדה וקשה לי להאמין ישאשרו לך את הניתוח.

קובי

אופירA

New member
מנהל
יש לך BMI33 בלבד. לא מאשרים ניתוח ב-BMI כזה

רק במקרים חריגים שיש סכרת קשה שלא מתאזנת עם תרופות - מאשרים ניתוח עם BMI 30 ומעלה.
בכל מקרה אחר, עם מחלות מאשרים מ-BMI35, ובלי מחלות מאשרים מ-BMI40.
מאוד מאוד לא מומלץ לעלות במשקל כדי "להיות זכאית לניתוח", כי אין שום הבטחה שהמשקל הזה יירד ע"י הניתוח.

hope013

New member
למרות BMI נמוך

למרות שיש לי BMI נמוך, האם יש סיכוי לעבור את הניתוח מסיבות אחרות,
אני ניסיתי הרבה דיאטות והייתי במכון כושר ועסקתי קצת בספורט ועדין מתקשה לרדת. אני בת 32 וקשה לי לקבל את עצמי איך שאני נראית שבצעירותי הייתי רזה.
אני פשוט מתוסכלת ולא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות כדי לרדת במשקל.

אופירA

New member
מנהל
אם אין סכרת שלא מאוזנת זמן רב

אין סיכוי לקבל אישור לניתוח.

עזבי, ניתוח זה לא קסם. בלאו הכי צריכים כל הזמן לשמור. וצריך מודעות תזונה גבוהה.

את רוצה לקבל ייעוץ כללי בנושא תזונה, אורח חיים שמותאם לחיים שלך ושינויים שאולי דרושים בהרגלים שלך?
ננסה לבחון אם יש בהרגלי החיים שלך מוקשים שמפריעים לך לרדת במשקל - אם את רוצה.
צריך לברר היסטוריית השמנה, מצב חילוף חומרים, סגנון אכילה, סגנון חיים, הורמונים, מודעות עצמית, מצב נפשי.
אם את רוצה לעשות בירור כזה, תתקשרי בזמנך החופשי לייעוץ טלפוני בן שעה בערך.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת וחג, אפשר בחול המועד, להשאיר הודעה בתא הקולי.

shir2810

New member
תשובה

אני מנותחת טבעת כבר 13 שנים
אתמול בבוקר בעודי ממתינה אצל דר' אבינוח לניפוח הטבעת, ישבו עמי עוד המון אנשים
והרי אנו ישראלים, אז השיחות התחילו ביננו
מבין 20 איש שהמתינו בתור לאבינוח, 8 היו מנותחי שרוול ( קיצור קיבה) שהניתוח נכשל והם שמו טבעת על השרוול...
הקיבה כידוע היא שריר, ושרירים מטבעם נמתחים...
הכל תלוי בך ובכח הרצון שלך.
אם את לא בעלת כח רצון חזק, עדיף שתלכי על הטבעת. היא יותר "חזקה" ממך ולא תוכלי לנצח אותה. נכון שהירידה עם הטבעת היא איטית יותר בהתחלה, עד שמגיעים לסגירה המתאימה ( וזה יכול לקחת גם שנה ) והירידה בניתוח שרוול היא מיידית, אבל לטווח ארוך.... ממליצה על הטבעת.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה במה שתבחרי

אופירA

New member
מנהל
וזה מביא אותי לחשוב קצת עם עצמי

מה בעצם רע בלשים טבעת על השרוול, אם במשך השנים יש קושי להתמיד בשמירה על המשקל עם השרוול?

צריך ללמוד מניסיון של משורוולים שטיבעו את שרוולם, מה התופעות הבלתי נוחות הכרוכות בזה, כד ילהסיק אם עדיף שרוול ואח"כ טבעת עליו, או שעדיף שטבעת מלכתחילה, על קיבה גדולה.

הבעיה בטבעת שהיא לא לגמרי עקבית ונותנת מענה אחיד. וגם במשך השנים חלים שינויים, ולא תמיד הטבעת נותנת את המענה שאתה זקוק לו.
כאן רלוונטית מאוד הדעה של אנשים שטענו שהם מעדיפים ניתוח בלתי הפיך, כי לא היו רוצים להחזיר את המצב לקדמותו. ואם פתחנו את הטבעת או הוצאנו אותה בגלל איזו סיבה, בעצם החזרנו בעל כורחנו את הקיבה למצבה הקודם.

בקיצור, זו סוגיה חדשה, שאינני יכולה להביע בה עמדה היום. נקווה שנוכל ללמוד מניסיונם של המשורוולים ששמו טבעת, אם זה הפיתרון שהשלים להם את החסר, או שיש לזה בעיות משל עצמו, שעדיף מראש להתרחק מהן.

תודה, שיר, על המידע! עד היום לא ידעתי שכמות המשורוולים ששמו טבעת כל כך גדולה. ידעתי שד"ר אבינוח ביצע כבר ניתוחים כאלה, אבל לא ידעתי שזה כבר נפוץ.

שמחה37

New member
קטע

בדיוק אתמול שאל אותי מישהו אם שמעתי על מנותחי שרוול ששמו טבעת על השרוול

אני שמעתי רק על אחת

ועכשיו אני רואה שיש הרבה יותר.

לחשוב שכשאני בחרתי שרוול בחרתי אותו כי

אמרתי אם יכשל נעבור לתריסריון

רעיון נחמד...אבל מקווה שמי שחושב על זה בא קודם לפורום הזה

ועושה שיחה מקדימה עם אופירה על התהנהלות עם הטבעת.

שמחה

למעלה