מתלבטת אם לקרוא את הספרים

anna the best

New member
מתלבטת אם לקרוא את הספרים

היי לכולם:)
לא קראתי את הספרים, ואני מתלבטת לגביהם.
לא מזמן ראיתי את הסרט, ורעיון העלילה עצמו מצא חן בעיני, הביקורת החברתית שלו, ובגדול אהבתי.
רק שהסרט עצמו, היה כמעט שטחי לדעתי. היה חסר בו משהו, משהו שיגרום לי להתרגש, לבכות, לחשוב על דברים.
השאלה היא איך הספר עצמו כתוב- אם הוא קריא, אם הוא זורם, איך חווית הקריאה עצמה?

pennylane11

New member
מאוד תלוי את מי את שואלת...

הספר הוא גוף ראשון הווה, קטניס מספרת על עצמה ומה שקורה לה כשהוא קורה לה, ויש הרבה מאוד אנשים שלא מסתדרים עם זה. מה שכן, זה בעיניי לפחות מה שטוב בו, כי כל המשפטים הטובים הם דברים שקטניס חושבת

בעיניי לקרוא תמיד מנצח את לראות, ואני חושבת שהמשחקים זאת דוגמה מאוד טובה לזה. יש הרבה עוצמה בקריאה של הסדרה (אם ראית את הסרט את יכולה רק לדמיין איך היא תיארה את סצנות המוות של גלימר וקייטו, נגיד) ולדעתי לכל מי שאוהב יש סיבה טובה לקרוא. מה גם שבספרים בכיתי דיי הרבה ובסרט הרוב הרגיש לי פלסטיק, לדוגמה סצנות המערה של קטניס ופיטה היו פשוט
באופן קצת מאכזב ואיבדו לגמרי פואנטה שתמצאי בספרים.

רק שתדעי מראש, יש דברים (ודיי הרבה, כשהולכים מהסרט לספר) שהיו בספר ולא בסרט ולהפך, סצנות שאת תגידי בהם WTF כמו שאנחנו אמרנו כשראינו פשוט כי "זה לא קרה" או "איך הם הכניסו את הסצנה הזאת?!" וזה משהו שצריך להתמודד איתו. אני ממש מקווה שתקראי את הסדרה (זה הרי שלושה ספרים ובינתיים יצא רק סרט אחד) ותבואי לחפור פה.

Billy Shirs

New member
לקרוא, ללא ספק

בסרט יש הרבה דברים שלא היו בספרים ולהיפך, אבל בספרים יש מבט הרבה יותר כולל ומורכב על פאנם, על מה שקורה במשחקים וכמובן על קטניס. הדברים שהיא מרגישה וחושבת בספר בכלל לא עברו בקולנוע, והיו כמה סצינות מדהימות שחתכו (*אהמ* קייטו\קלוב), ולא יודעת מה עם השאר, אבל אני הרבה יותר נהניתי לדמיין אותם בבגדים הבוערים שלהם מאשר לראות את האפקט המעפן הזה בקולנוע

אל תביני אותי לא נכון - מאוד אהבתי את הסרט. אבל כמו ב-99% מהמקרים, הספר פשוט יותר טוב.

E l S i

New member
ברור שלקרוא

קודם כל, הספרים סוחפים וזורמים, כך שאם תרגישי בסופם שביזבזת את הזמן שלך זה יהיה זמן קצר מאוד

הספר עמוק יותר מהסרט (לפחות בתחומים מסויימים) וגם יש בו יותר קווי עלילה. אני לא יודעת אם יש דברים שהסרט קילקל מתוך הרגש, כי ראיתי אותו אחרי הספר, אבל רגשות ומחשבות הוצפו במהלכו חופשי.

אז, מומלץ. וכמובן שכשתסיימי את מוזמנת לחזור לפה

N o R i K o

New member
מההודעה שלך נשמע שאת הטייפ המושלם לקריאה

הסרט באמת לקח את הצד השטחי יותר של הספר. הדברים שגורמים לך להתרגש ולבכות ולחשוב על דברים - בדיוק כמו שחסר לך - נמצאים בספר. הספר הראשון מדהים והביקורתיות שלו מאוד גבוהה, אני מאמינה שתאהבי.
א-מ-מה- את צריכה להכין את עצמך לכך שבספרים הבאים יש ירידה בסאבטקסט והדמות של קטניס נחלשת. אותי אישית זה איכזב אבל יש הרבה אנשים שמשבחים את הספר השני (בעיניי הוא נורא), ומנגד יש הרבה אנשים שמשבחים את השלישי (אני חושבת שהוא טוב עד הסוף שלו, ושל הסדרה כולה, שהוא די מחריד).
קריאה מהנה :)

anna the best

New member
תודה, אבל אני עדיין מסתייגת-

שמעתי גם הרבה ביקורות שליליות עליו- לדוגמא שהספר כתוב *כל הזמן* בזמן הווה, שזה נשמע די... מוזר.
מה שאני חוששת שהספר יהיה- כתוב\מתורגם לא טוב, או שהוא יהיה מלא *מדי* בתיאורי אלימות האלה ויזעזע אותי יותר מדי, או ש... יהיה חסר בו סוג של פואנטה או שאני ארגיש בסוף הקריאה שהוא לא נתן לי כלום.
אני תולעת ספרים אמיתית, ואני קוראת כל דבר, אבל גם חשובה לי האיכות של הספרים- המסר, עלילה טובה שמתפתחת איכשהו, צורת הכתיבה.
וחוץ מזה גם שמעתי הרבה (גם מהפורום הזה שהספקתי לדפדף בו קצת...) שהספר השני פחות טוב מהראשון, והשלישי בכלל גרוע. אם אני אקרא את הראשון ואני אוהב אותו- אני אהיה חייבת לקרוא גם את כל השאר. ואם אני אקרא את השאר והם לא יעמדו בציפיות שלי אני אתאכזב...
וגם עוד משהו שחשוב לי לדעת- איך הספר הראשון נגמר? באיזו הרגשה? יש שם סגירת מעגל כלשהי או שהסוף לא נגמר וחייבים לדעת מה יהיה בהמשך בספרים הבאים?

תודה על התגובות

pennylane11

New member
הראשון נגמר סגור יחסית,

השני הוא קליף האנגר מטורף, אני השתגעתי ב24 שעות עד שהשגתי לידיי את מוקינג'יי.
אני יודעת להגיד שאני לא אוהבת את ה2-3 אבל אני בכלל, בכלל לא מתחרטת שקראתי אותם והייתי עושה את זה שוב בלי לחשוב פעמיים.
כן, זה בהווה כל הזמן וזה מעצבן לפעמים. כן, יהיו לך תיאורי מוות, ודיי הרבה (כי זאת אחרי הכל סדרה על ילדים שהורגים אחד את השני, אני לא חושבת שיש דרך להימנע מזה). אבל לדעתי שווה לקרוא את הראשון, ובהנחה שתסתדרי עם הכתיבה שלו והכל אני לא רואה סיבה לא לקרוא את 2-3. עלילתית מאוד אהבתי את השני, אבל הוא היה ההתחלה של הנסיקה המזעזעת שעוד תבוא, אני לא יכולה להרחיב כי זה ספוילר ענקי, אבל אני חושבת שאם את אוהבת את הראשון כדאי לקרוא גם את השאר, ולהעביר קצת ביקורת זה לא נורא. אם אהבת את הראשון את יכולה לשנוא באהבה רבה את ההמשכים שלו.
הרי כולנו, לא משנה כמה אנחנו מתלוננים עליו, עדיין פה, אחרי ולמרות הסוף, לא?

N o R i K o

New member
לשנוא באהבה רבה

וואו מעין, שנים אני מנסה להסביר לאנשים מה הרגשות שלי כלפיי הסדרה הזאת. אז זה זה. אני שונאת. פשוט באהבה רבה.

ולשאלתך אנה (?) - דווקא אני לא חשבתי שתיאורי המוות כל כך מזעזעים ומחרידים. הם סבירים מינוס כזה.
הראשון נגמר בדיוק כמו הסרט - יחסית סגור, אבל עדיין גורם לך לתהות. אני הייתי חייבת להניח את היד שלי על השני כבר למחרת, ולמרות שממש לא אהבתי את השני קראתי אותו תוך 36 שעות כי פשוט לא יכולתי לעמוד במתח. הכתיבה מעיקה רק בפרק הראשון, שמרגיש קצת כמו שואה, אבל ברגע שאת עוברת אותו ואת הפרק השני, את חייבת להמשיך לקרוא.
אני אומרת - קחי את הסיכון. מקסימום, אם את מתאכזבת, יש לך פה קבוצת תמיכה...

Billy Shirs

New member
אני דווקא מאוד אהבתי את השני...

במיוחד את החצי השני שלו. לא השתעממתי בו לשנייה.

קראתי את הספרים באנגלית, ולא שמתי לב אפילו שזה כתוב בזמן הווה עד שסיימתי את כולם. פשוט מתחילים לקרוא ואז כל השאר די מאבד משמעות.

Black Stain

New member
זה מאוד אינדיווידואלי

הסרט הוא סוג של תקציר מצומצם של הספר והוא לא יכול לא משנה כמה שהוא ישתדל, להעביר את מה שהספר מעביר..
ואני נגיד מאוד מאוד אהבתי את הספר השלישי והוא האהוב עליי מבין ה-3, אז זה באמת מאוד אישי..
לא סבלתי באף אחד מהם,קצת מאוד לא אהבתי את הסוף אבל זה גם בסדר, כל ספר שמעביר בך רגשות חזקים לטובה ולרעה הוא ספר שעשה את העבודה מבחינתי.
אם אהבת את העלילה של הסרט ואת אוהבת לקרוא, אז באמת אין שום סיבה בעולם לא לקרוא את הספר, ואין פה יותר מידי התלבטות אם כן או לא.. מקסימום לא תאהבי (לדעתי זה סיכוי קלוש) אז בזבזת 3 ימים מהחיים שלך כי באמת תחושת הזמן נאבדת בהם, בעיקר בראשון.

anna the best

New member
תודה על הביקורות!

טוב, שכנעתם אותי!

אני לא צריכה הרבה בשביל לקרוא איזשהו ספר, אבל לפעמים יש כל כך הרבה קולות שאומרים שהספר גרוע, שאני כבר לא יודעת אם זה שווה את זה. כי לפעמים כשאני קוראת משהו שטחי או כתוב לא טוב, זה ממש מעצבן אותי תוך כדי קריאה\עושה תחושה של בזבוז אחרי.
זה נגיד מה שקורה לי עם דמדומים- כל כך הרבה אנשים יורדים על הספר הזה ומזהירים עד כמה הוא קיטשי שאני לא מתקרבת אליו.
אבל משחקי הרעב לא נשמע עד כדי כך גרוע
. זהו, הוספתי לרשימת הקריאה.
אחזור לשתף אתכם בחוויה-שאחרי-הקריאה

N o R i K o

New member
מצפים לך בקוצר רוח

וטוב, נו, לדמדומים אין מה לומר חוץ מ"נורא נורא חשוב שיהיה לך חבר. Go get one."
לHG יש מסרים קצת יותר עמוקים, אז גם אם זה לא מושלם, זה חייב להיות יותר טוב מבחינת קונטקסט, ויסלחו לי מעריצות דמדומים.

מירטל

New member
לא.

אל תקראי את הספרים, לכי תראי עוד כמה סרטים שמבוססים על ספרים : יש את הארי פוטר, שר הטבעות, פאנג הלבן, קול קדומים וספר הג'ונגל.
כל אחד ואחד מהם מעביר את רוח הספר בדיוק - וחוסך לך את הצורך להתעמק ולשקיע המון זמן בקריאה, חוץ מזה, שספר לא בא עם פופקורן בטעם חמאה.

\סגור ציניות.

אולי תקראי את הספרים ותחזרי לדווח לנו?

N o R i K o

New member
וואו,

אני מנסה להבין מאיפה האינטרס שלך לדרוך ולהשפיל כל בנאדם שנכנס לפורום הזה. היא שאלה שאלה בעינייניות, זה לא שהיא לא רוצה לקרוא כי היא עצלנית, היא שוקלת אם לקרוא כי היא שמעה הרבה ביקורות שליליות.
זוכרת את הטאקט שדיברתי עליו בפעם הקודמת? אלה המקומות שבהם את צריכה לאזור אותו.

Digi Lista

New member
בגדול לקרוא, אבל...

אני לא חושבת שמישהו באמת יכול לענות על השאלה בנוגע לחוויות קריאה, כמו כל דבר זה עניין של טעם אישי וכמו כל פעולה שאנחנו עושים יש עלינו השפעות אחרות כמו לחץ ומצב נפשי שעלולים להשפיע על הקריאה...
אני מסכימה עם מה שענו לךכי ביטאו במדוייק את דעתי בהרבה הודעות ובאופן כללי אני מאלה שכמעט תמיד יעדיפו את הספרים על הסרטים, תזכרי רק שהמדיומים שונים ומה שאת יכולה לקרוא לעומק ב500 עמודים עובר כמו אולי חמש דקות בסרט/סדרה ויש עוד אלמנטים שמשפיעים כמו גם העובדה שמלבד הסופר מעורבים עוד כותבים וככה הרבה דברים משתנים לפעמים...
אם את שואלת אותי הספרים טובים מאוד ברובם וכדאי לקרוא, אבל הבחירה והחוויה הן נטו שלך

תזכרי לשתף אותנו אם החלטת לקרוא

למעלה