מתלבטת באיזה תפקיד לבחור... עזרה?

מאיה7676

New member
מתלבטת באיזה תפקיד לבחור... עזרה?

היי.
אני מתלבטת בין מספר תפקידים שהציעו לי במנילה, אשמח אם תעזרו לי לבחור:
1. פקמצ"ית בח"א.
2. רכזת בקרה אווירית (עוזרת בקר)
3. מש"קית מודיעין וניווט
4. רכזת התרעה
5. אוגדן מקצועות התצ"א
6. כותבת לומדה
7. בודקת תכנה

רוב התפקידים כאן הם של חיל האוויר כי בהתחלה הייתי בטוחה לגמרי שזה מה שאני רוצה, עכשיו אני מתחילה קצת להתלבט בין זה לבין התפקידים של מקצועות המחשב.
בגדול מה שחשוב לי שזה יהיה בסיס סגור, יציאות טובות (חמשושים מבחינתי זה מעולה!), תנאים טובים, ושישרתו איתי חיילים טובים ואכותיים.
חשוב לי גם לא לעבוד לבד באיזה חדר, אני רוצה לעבוד בצוות או שיהיו מסביבי עוד אנשים.
אני בהתלבטות קשה, וממש יעזור לי אם תעזרו לי במה לבחור, או שתמליצו על תפקידים שתואמים פחות או יותר את מה שאני מחפשת בתפקיד..
אז.. במה לבחור?

bluegreyeyes

New member
אהמ

מהידע שלי, הרוב הגורף של התפקידים נוטה לבסיסים פתוחים,אבל תמיד יש יוצאי דופן.

בתור כותבת לומדה/בודקת תכנה, אתה תעבדי בצוות (עם ישיבות והכל), אבל בעיקר מול מחשב ותוכנות שונות (שאת תבדקי או תעצבי), וזה לא תמיד מתאים לכולם (למרות שאני בעצמי התקבלתי לתפקיד ממקצועות המחשב)

מקצועות תצלומי האוויר לרוב כוללים עבודה בצוות מגובש, ולפעמים אפילו בבסיסים סגורים! אך התפקיד גם כולל הרבה ישיבה מול מחשב בניתוח מידע חזותי, ושמעתי שהתפקיד יכול להיות די שוחק עם הזמן (כמובן, הרבה פחות לבת)

בחיל הוויר התנאים (לרוב) טובים, בזמן שבחילות אחרים המצב יותר נוטה לנוע לכל מיני כיוונים (צריך להתחשב אם תבחרי בתפקיד שהוא אינו בלעדי לחיל האוויר,ולא תקבלי הצבה בחיל אוויר)

חיילים טובים ואיכותיים בעקרון רוב הסיכויים שיהיו לך בכל תפקיד שדורש מיון,כי לרוב בוחרים את האנשים הכי מתאימים לתפקיד מתוך קבוצות גדולות של אנשים איכותיים (לא שלא יכולים להיות יוצאי דופן)

למעלה