מתלבטת בין שתי אפשרויות

Lainy

New member
מתלבטת בין שתי אפשרויות

מתלבטת בין שני תחומים, את שניהם אני לומדת במקביל. מצד אחד, אני סטודנטית לתואר ראשון, ונותרה לי עוד שנה לסיום הלימודים. מצד שני ובנוסף לזה, אני לומדת קורס בתחום אחר, שלא במסגרת האקדמית. סיימתי לא מעט קורסים הקשורים בנושא הנלמד (מטעמי שמירה על פרטיות, אציין רק שמדובר בתחום הקשור לטיפולים אלטרנטיביים). הקורסים שלמדתי מחוץ למסגרת האקדמית הכשירו אותי לעסוק בתחום, כעצמאית. חשוב לי להיות עצמאית ולא שכירה (לא אוהבת בוסים ומסגרות חונקות). אני מרגישה לאחרונה, שאני הולכת ומאבדת עניין בלימודים האקדמיים. השנה שנותרה לי להשלמת התואר מעכבת אותי, למעשה, מלעבור דירה (לעיר גדולה יותר, רק שם אוכל להתפרנס בכבוד) ולהתחיל לבנות לעצמי קריירה. יש לציין, שנכון לעכשיו, אני לא רואה עצמי מחפשת ו/או מוצאת עבודה כשכירה בתחום לימודי האקדמיים (מדובר בתחום מעניין ומעשי, אולם מספר בוגרי האוניברסיטאות והמכללות בתחום זה גבוה). כצפוי, אנשים בסביבה הקרובה שלי טוענים שעלי להשלים את הלימודים האקדמיים, ולו רק עבור התואר. הרגשתי האישית היא, שכרגע אני סתם מבזבזת את הזמן (הרי, כעצמאית לא אצטרך להציג תארים, אלא רק יכולות). מעוניינת לקרוא את דעתכם בנושא: האם, לדעתכם, יהיה נכון להפסיק את הלימודים האקדמיים לטובת התמקדות בבניית קריירה (תוך המשך הלימודים האלטרנטיביים, אחת לשבוע)? האם תואר אקדמי הוא עד כדי כך חשוב ומהותי להצלחה מקצועית, שכדאי לגרור את עצמי כך עוד שנה? תודה מראש על התשובות.

inbal76

New member
אני אגיד לך מה דעתי

דעתי היא שאת כבר החלטת וברור לך מאוד מה את רוצה (להפסיק את התואר) ועכשיו את מחפשת מישהו שיגיד לך ש"זה בסדר". הבעיה היא שאף אחד לא יכול להגיד לך את זה. ליעץ לך להפסיק את התואר שנה לפני הסוף זה לקחת אחריות על האפשרות שאולי תתחרטי על זה בעתיד. הרי יש בזה הימור מסוים. כל מי שייעץ לך דבר כזה יצטרך לחשוב אח"כ לעצמו "אולי נתתי לה עיצה שהיא תתחרט עליה בסוף ואז גם אני אהיה קצת אשם..." את לא יכולה לצפות ממישהו אחר שיקח אחריות כזאת על ההחלטה שלך. את השיקולים לשני הכיוונים את יודעת ואם זה מה שאת באמת רוצה לעשות, אז תצטרכי למצוא מתוך עצמך את האומץ לקבל את ההחלטה. אני מתארת לי שזה לא בדיוק התשובה שרצית לשמוע, אבל זו דעתי, ואני מצטערת אם היא לא כל כך עוזרת לך... אבל בהצלחה בכל מה שתחליטי!

Lainy

New member
נכון באופן חלקי

ברור לי מה אני רוצה כרגע: לעזוב את הלימודים האקדמיים ולהתחיל לבנות קריירה חדשה. עם זאת, גם לי ברור שאני עלולה להתחרט על הפסקת הלימודים בעתיד (בערך באותה מידה שאני עשויה גם לא להתחרט). אולם, זו טעות לחשוב, שאני מצפה שמישהו אחר יחליט עבורי וגם יקח אחריות על הדברים. ההחלטה היא שלי בכל מקרה, וגם האחריות (חשבתי שזה ברור...
). כונתי בהודעה זו היא בעיקר לשמוע דעות נוספות ו/או תובנות של אנשים שהתנסו (ישירות או בעקיפין) בדבר דומה. בכל אופן, תודה
.

Lainy

New member
האם מישהו חווה התלבטות דומה?

... או מכיר מישהו שחווה התלבטות דומה? אשמח לקרוא תובנות נוספות של בעלי ניסיון.

חמד1

New member
רעיונות לביצוע...

1.כדאי לך לסיים את התואר,גם אם לא תשתמשי בו בקרוב,אך אין לדעת מה יקרה לך בעוד עשר שנים...!! 2.בביטחון,כבעל ניסיון בעניין,את יכולה לעבור לעיר "הגדולה" שאת מעונינת לעסוק בה כעצמאית,אך לעשות זאת לאחר קבלת אישורי מעבר לאוניברסיטה אחרת הנמצאת בעיר לה את עוברת.זה ניתן לביצוע!! 3.שילוב מוצלח של השלמת התואר בעיר החדשה,בשילוב השלמת לימודי הקורס+התחלת הקמת העסק במימדים התואמים את עומס לימודייך,ואז בתום השנה תוכלי לפתח את עיסקך העצמאי-ראי פיתרון המשלב גם אושר...!!בהצלחה. אשמח לדעת ממך אם פנית בבקשת המשך לימודים בעיר "הגדולה"?

Lainy

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אמנם עדיין לא הגעתי להחלטה סופית, אולם נכון לעכשיו, רבים יותר הסיכויים שאמשיך את הלימודים האקדמיים עד לסיומם (כולם סביבי חושבים שזו האפשרות העדיפה). במקרה זה, מבירורים שערכתי, עדיף שאמשיך את הלימודים במכללה שבה אני לומדת, מאחר שהמשך הלימודים באוניברסיטה מצריך "השלמות" (לא בגלל שיש הבדלים ברמת הקורסים הנלמדים -- אין הבדלים; אולם יש "מלחמות אגו" בתוך המועצה להשכלה גבוהה, והמפסידים העיקריים הם הסטודנטים). כנראה שאתחיל לבנות את העסק העצמאי שלי במקביל, בסמסטר הבא, הפחות עמוס. תודה על התשובה
.

חמד1

New member
בהצלחה,את רואה איך ניתן למצוא את הפ

הפתרונות לשקט נפשי עם הצלחה,ע"י שינוי הווריאציות- צריך רק קצת פוש בכיוון הנכון.בחירתך לבסוף נכונה,את תחושי בכך לכשתסיימי את הלימודים בשלמותם,אולי לא מחר אך מחרותיים...

פתרון ביניים

ומה לגבי האופציה של הפסקת לימודים? נדמה לי שמכירים בקורסים שעשית עד 5 שנים.. (תבררי זאת במידה וכן תפסיקי את לימודייך), תנסי לעבוד במה שאת רוצה כל כך..ואם את מרגישה שאת יכולה לבנות את עצמך ללא התואר, מה טוב. מקסימום תחזרי ללמוד כדי לסגור קצוותבעוד שנתיים שלוש. ומה בדבר המשך הלימודים אבל חלקית.. כך שזה לא יפריע לך עם שעות העבודה.. לאט לאט אבל לקראת סיום התואר.

למעלה