מתלבטת בקשר ללימודי פסיכולוגיה

Lizz10

New member
מתלבטת בקשר ללימודי פסיכולוגיה

שלום לכולם!
אני עכשיו נמצאת בשלב שבו אני אמורה לבחור מה ללמוד. פסיכולוגיה זה תחום שמאז ומתמיד עניין אותי. מעניין אותי לגלות מה מסתתר בנפש האדם, להבין איך הכל עובד, ואיך אפשר לפתור בעיות שונות... בקיצור, פסיכולוגיה זה תחום שמרתק אותי. בנוסף יש לי תכונה כזאת שאני באופן טבעי מנתחת דברים ומנסה לפרש אותם. לאור כל זה אני חושבת ללכת ללמוד פסיכולוגיה. הבעיה שאבא שלי חושב שהלימודים יהיו סתם בזבוז של כסף ושל זמן כי אני בטח לא אמצא עבודה בזה ולא אצליח להתפרנס מזה כמו שצריך... כל פעם שאני מזכירה את זה שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה הוא אומר לי את זה והוא גם מזכיר לי שקשה מאוד להתקבל לתואר שני אז הוא לא יודע אם בכלל שווה לי לנסות, כי יש סיכוי נמוך שאני אתקבל וכל מיני דברים כאלה... הוא מעדיף שאני אלך ללמוד משהו שקשור לתחום ההייטק כי הוא קרא בעיתון שבשנים האחרונות יש מחסור גדול בעובדי הייטק וכי המשכורת שם גבוהה. הבעיה שהייטק זה תחום שלא מעניין אותי.. כל זה מביא אותי למצב שאני לא יודעת מה לעשות. אני מאוד נמשכת לפסיכולוגיה ואני יודעת שיש אפשרות להרוויח משכורת גבוהה אבל אני מתארת לעצמי שזה קשה... (אשמח לשמוע אם זה באמת ככה) וחשוב לי להרוויח משכורת גבוהה אבל פסיכולוגיה זה התחום שהכי מעניין אותי.. (יכול להיות שיש משהו שאני לא מכירה שגם יעניין אותי אבל ממה שאני מכירה זה הכי מעניין אותי). כרגע אני במצב שאני דיי מבולבלת ולא יודעת במה לבחור, אני אשמח אם תכתבו לי מה אתם חושבים ואולי תספרו לי כמה דברים שאני לא יודעת שיוכלו לעזור...
תודה!!!

אני חושבת שבשלב הראשון

את צריכה לחשוב ולהחליט מה את רוצה. במה את רוצה לעסוק. לא מה אבא שלך רוצה.

זה נכון שלהגיע לתואר שני בפסיכולוגיה זו עבודה לא פשוטה. עם זאת, אני מאמינה שאין דבר העומד בפני הרצון. את רוצה לטפל? הטיפול הוא בנפשך? לכי על זה.
לגבי ההייטק- זה נכון שהביקוש גבוה והמשכורות גבוהות, אבל סלחי לי על השאלה- מה זה משנה אם את לא יודעת מה את רוצה?

katzeran

New member
שלום

תראי, התשובה הכי טובה לדעתי היא שאת צריכה ללמוד מה *שאת* רוצה ומעניין אותך. יכול להיות שאת יכולה ללמוד מדעי המחשב או משהו שקשור להייטק, יכול להיות אפילו שתצליחי בלימודים אבל אז מגיע השלב הזה שבו צריך לעבוד, וזו עבודה קשה כמו שיודעים לספר לא מעט עובדי הייטק (שעות ארוכות, הרבה עבודה מול מחשב) ואם את לא אוהבת מה שאת עושה שם, איך תשרדי בזה כמה שנים טובות, שלא לדבר על קריירה?

מצד שני, אבא שלך מעלה חששות ברורים והגיוניים. להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה זה לא קל (זה גם לא בשמיים) ואת יכולה למצוא את עצמך מול שוקת שבורה פתאום.

אבל השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך לפני כל זה היא מה בכלל את רוצה לעשות כשתהיי גדולה. איך את מדמיינת את הקריירה שלך, את סגנון העבודה שלך, מה מעניין אותך לעשות. פסיכולוגיה זה תחום מאוד רחב. יש פסיכולוגים שמטפלים באנשים, יש פסיכולוגים שעוסקים במחקר, יש אפילו פסיכולוגים שעובדים בחברות הייטק למיניהן. אז השאלה הראשונה היא מה מעניין אותך לעבוד בו. מה בפסיכולוגיה מעניין אותך, ואיך היית רוצה שיום העבודה שלך ייראה. (בגדול, אני יודע שזו שאלות שקשה לענות עליהן מהמקום שאת נמצאת בו)
אם תוכלי לענות לעצמך (או פה) על השאלות האלו, אולי יהיה לך קל יותר להתכוונן.

בכל מקרה, לפני כמה שנים כתבתי מדריך לסטודנטים לפסיכולוגיה, שמסביר קצת גם על התואר הראשון ובעיקר על הקבלה לתואר השני, אולי זה יעזור קצת להפיג את הערפל

http://www.alhasapa.com/student-guide/

Lizz10

New member
תודה ענקית!

אהבתי את המדריך, זה בדיוק מה שהייתי צריכה עכשיו! :)

Optimistic Girl

New member
כמו שאני מבינה

אבא שלך מממן לך את התואר?
האם יש לך מספיק פסיכומטרי כדי להתקבל לפסיכולוגיה?

אם הוא מממן אז תמצעו פשרה
את יכולה ללמוד דו חוגי
פסיכולוגיה + מדעי המחשב

בגדול לא כל מי שאוהב פסיכולוגיה יכול לעבוד כפסיכולוג...
את גם יכולה ללמוד בתואר שני המון תחומים אחרים
כמו מטפלת בבעלי חיים כזאת שמגיעה לכל מיני מוסדות ומטווחת ביןבעלי חיים לאנשים.

תרפיה באומנות
הנחיית קבוצות כתואר שני
ועוד המון דברים

Lizz10

New member
תודה :)

אני עכשיו עושה פסיכומטרי ואני מכוונת להשיג ציון שעומד בתנאי הקבלה לפסיכולוגיה, מקווה שאצליח
אני עוד לא יודעת אם הוא יממן לי את התואר, הוא פשוט אומר את זה ממקום של דאגה, הוא רוצה שבעתיד אני אחיה בתנאים טובים ואני מבינה אותו, גם אני רוצה לחיות טוב מבחינה כלכלית אבל גם חשוב לי להרגיש טוב בעבודה שאני אעבוד בה, להרגיש שאני מממשת את עצמי, ללמוד דברים חדשים, להרגיש שאני עושה דברים משמעותיים (שעזרה לאנשים לפתור בעיות יכולה לגרום לי להרגיש ככה) ובקיצור להרגיש תחושת סיפוק מהמקצוע שלי... וכל זה יהיה אם אני אעבוד במשהו שאני באמת נמשכת אליו. פסיכולוגיה זה תחום שמאוד מעניין אותי וגם יש בי תכונות שמתאימות לזה רק שכדי להיות פסיכולוגית קלינית אני כנראה אצטרך לפתח קצת עור פיל, כי אני מתארת לעצמי שלא פשוט להקשיב לבעיות של אנשים במשך שעות...
חשבתי על לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה ואז להמשיך ללמוד טיפול בעזרת בעלי חיים, כי אני מאוד אוהבת בעלי חיים ושילוב בין 2 דברים שאני אוהבת יכול להיות נחמד... מה שטוב זה שפסיכולוגיה זה תחום רחב שבטח אפשר לעבוד במסגרתו בהרבה מקומות שונים, ובתפקידים שונים.. אם הייתי יודעת על זה יותר בטח היה לי יותר קל להחליט... אני אכנס עכשיו לאתר ש- Katzeran שלח לי את הקישור אליו, נקווה שזה יעזור... בקיצור, מקווה שבסוף אני אמצא את הכיוון הנכון בשבילי :)
שוב תודה לכל העונים! :)

Optimistic Girl

New member
אכן

זה תחום מאוד רחב
בתואר ראשון שאת לומדת יכולה להתפתח להמון תחומים אחרים!

בהצלחה

doughnuts

New member
אבא שלך צודק

אם נחזיק את המזל קבוע, סטודנט ממוצע להנדסה יצליח יותר מאשר סטודנט ממוצע לפסיכולוגיה. יתרה מכך, סביר להניח שסטודנט ממוצע שלומד פסיכולוגיה לא יצליח להתקבל לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה. מצד שני, אולי הסטודנט המצטיין לפסיכולוגיה גם הוא ישתכר נמוך יותר מאשר הסטודנט המצטיין להנדסה, אבל בכל מקרה סביר להניח שהוא יוכל להרשות לעצמו רמת חיים סבירה (בניגוד לסטודנט הממוצע).

אני אישית מוכן לוותר על חלק מסוים בשכר בכדי לקבל יותר סיפוק מהעבודה שלי. לא ידעתי אם אהיה מצטיין או לא לפני שהתחלתי ללמוד, אבל הרגשתי שאני מוכן לקחת את הסיכון - פסיכולוגיה זו אהבת חיי מגיל הניעורים.

למה אני מספר את כל זה? כי לדעתי אפשר (אבל לא חייבים) לבנות מערכת שיקולים אחרת ממה שאבא שלך מציע. השאלה, איזה דברים חשובים לך? מה היית רוצה שיהיו במערכת השיקולים שלך?

בהצלחה, בכל מקרה.

Philip Jr

New member
הרוב כבר נאמר

אז רק אאחל לך משהו - שתקומי בעוד עשרים שלושים שנה מהמיטה, תפקחי עיניים, תתמתחי קצת, ותרגישי מאושרת ומסופקת. שום סכום של כסף לא שווה חיים מלאי חרטה ודכאון.

*את* חייבת להחליט מה תרצי לעשות עם חייך ואיך, אחרת מצבך יהיה רע מאד.

אני מאמין שאבא שלך פשוט דואג לך, זה טבעי.. אבל אם אני חושב על עצמי למשל בחברת הייטק עכשיו.. אוי ואבוי. הייתי שונא כל רגע, נכשל לבסוף וכנראה גם לא מצליח להרוויח כסף רב לאור זאת..

אם תעבדי קשה אני בטוח שגם כלכלית תסתדרי.. בעלי הבית שלי לשעבר למדו כל מיני דברים, ולבסוף התעשרו מעסק שמייבא נורות.. אז לכי תדעי!

הכי חשוב זה ללמוד משהו שאת אוהבת

או שיש לך משיכה אליו.
לא משנה מה תבחרי מומלץ לעשות סקר על תארים שונים ולהגיע לפגישות ייעוץ אקדמי בכמה מקומות שונים .
אגב במכללה האקדמית נתניה יש תואר ראשון במדעי ההתנהגות שמאוד קרוב לפסיכולוגיה במובנים מסויימים .
התואר במדעי ההתנהגות מכיל שני מסלולי בחירה מוגברים האחד בפסיכולוגיה והשני בניהול משאבי אנוש .
התחום של משאבי אנוש יוכל לפתוח אןתך להרבה תחומי עיסוק אח"כ

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה!

למעלה