מתלבטת האם להישאר במשרד הרווחה...

mik1979

New member
מתלבטת האם להישאר במשרד הרווחה...

שלום,
אני לא יודעת אם אני כותבת בפורום הנכון אבל בכל זאת אנסה. עד לפני שנה עבדתי בבית ספר תיכון לחינוך מיוחד. השנה החלטתי לצאת קצת מההוראה ומהמסגרת הבית ספרית ולנסות משהו קצת אחר. התקבלתי לתפקיד ריכוזי במשרד הרווחה ואני יושבת על דירוג של עובדי הוראה ומקבלת את המשכורת שלי לפי דירוג המח"ר 41. כשקיבלתי את המשכורת שלי הופתעתי מאוד, שכר הבסיס הינו נמוך בכמעט 2000 ש"ח משכר הבסיס שקיבלתי בבית הספר, במשרד הרווחה נותנים לי יותר תוספות אבל בסך הכל יותר יוצא שהמשכורת הכוללת בתפקיד החדש היא מעט נמוכה יותר מהמשכורת הכוללת שקיבלתי בבית הספר כמחנכת. הדבר מאוד הפתיע אותי שכן בבית הספר עבדתי 32 שעות בשבוע ובתפקיד החדש במשרד הרווחה אני עובדת 44.5 שעות בשבוע ולא ברור לי איך המשכורות כמעט אותו הדבר (והבסיס שכל כך חשוב לפנסיה הוא כל כך נמוך וממש מביש) כאשר אני למעשה עובדת מעל ל-40 שעות יותר בחודש לעומת מה שעבדתי בחינוך (שלא לדבר על החופשות שיש במשרד החינוך לעומת 26 הימים שמגיעים לי ברווחה).
ועכשיו אני מתלבטת האם לחזור להוראה. האם מניסיונכם המשכורות במשרד הרווחה אכן כל כך נמוכות (במיוחד הבסיס) ומה קורה בהמשך עם השנים? מצד אחד במשרד הרווחה יש יותר תפקידים ואפשרויות להתקדם אבל מצד שני נראה שגם בתפקידים בכירים ובדירוג גבוה יותר המשכורות מצחיקות לעומת משרד החינוך.
אשמח אם מישהו יוכל לשתף אותי בניסיונו ולשפוך קצת אור על המצב...

תודה

מללנ

New member
מיק

אכן המשכורות נמוכות במשרד הרווחה. ולא סתם העובדים הסוציאליים יצאו לשביתה לפני כשנתיים וממשיכים ברצונם לתקן את העיוותים הקיימים
שכפי שאת חווית הם עצומים, לא ראויים.
אין הרבה תובנות מלבד לקרוא את הודעתך ולהזדהות שכן אנחנו באותה סירה.

למעלה