מתלבטת לגבי מחשב כף יד - רופאה

ronitt1

New member
מתלבטת לגבי מחשב כף יד - רופאה

יש לי אפשרות לרכוש ב 1300 ש"ח מכשיר פוגיטסו N720 (המכשיר אינו חדש אך ללא שימוש כלשהוא) א. האם זה שיש לו WM 2003 זה קריטי? ב. האם ניתן לשדרג ל WM2005? ג. האם ניתן באמצעות מכשיר כזה להציג מצגות power point דרך ברקו? הצרכים שלי הם בסיסיים ביותר אני מחפשת רק מחשב כף יד טוב ואמין עם אפשרות לגלישה מדי פעם באמצעות ה WIFI

בקשר למכשיר הזה ובכלל...

ראשית, מהכרות אישית, המכשיר מעולה! בקשר לשאר השאלות שלך: א. WM2003 זה לא קריטי בכלל. החיסרון היחיד של מערכת ההפעלה הזאת הוא שהזכרון בה נמחק בכל פעם שהסוללה הראשית נגמרת. ב. למיטב ידיעתי לא ניתן לשדרג אותו. מערכות ההפעלה במחשבי כף יד מגיעות כחלק מהמכשיר. ניתן לשדרג אותן רק אם היצרן מוציא עדכון מסודר שעבר התאמה לדגם הספציפי שלך. לא תוכלי להעתיק מערכת הפעלה ממכשיר אחר כפי שניתן במחשבים שולחניים. ג. מצגות ניתן להציג אבל את צריכה ציוד מיוחד היות והמכשיר הזה לא מאפשר חיבור למסך חיצוני. המתאמים שדרושים לך בשביל לחבר אותו למקרן די יקרים ואם זו המטרה הראשית שלך - הייתי ממליץ לך לחשוב על מחשב נייד משומש.

ronitt1

New member
קודם כל תודה ? סליחה על הבורות אבל..

א. מה זה סוללה ראשית? כיצד דואגים שהיא לא תיגמר? ב.האם נמחק כל מה שיש על המחשב?

סוללה ועניינים

א. במכשירים בעלי WM 2003 היה זכרון שהיה תלוי בסוללה. ברגע שהיא מתרוכנת, כל מה שנמצא על הזכרון של המכשיר (להבדיל מכרטיס זכרון נשלף), נמחק. לחלק מהמכשירים יש סוללת גיבוי שהמטרה שלה היא לא להפעיל את המכשיר, אלה רק לשמור על המידע כשהסוללה הראשית מתרוקנת - אני לא זוכר האם לדגם הזה יש אחת כזו.. ב. נמחק הכל חוץ ממערכת ההפעלה והתוכנות ששולבו בתוכה ע"י היצרן.

ronitt1

New member
תודה. האם יש אפשרות .

לשמור את כל הדברים החשובים בכרטיס זיכרון נשלף (כגון תוכנות רפואיות שאני מורידה וכו')

זה תלוי בתוכנה

יש תוכנות שמאפשרות התקנה על כרטיס זכרון (או העברה לאחר ההתקנה) ויש כאלו שלא.

amitp

New member
--->

1. המחיר לא רע. למרות ההבטחה כי המכשיר הוא ללא שימוש הייתי בודק אותו טוב בכל מקרה (במיוחד את הסוללה שמתבלה גם אם לא משתמשים במכשיר). 2. לא ניתן לשדרג את המכשיר לWM5 ומעלה. לדעתי זה גם לא קריטי, אבל אם את מעוניינת באפשרות את יכולה לקנות במחיר דומה DELL X50V או X51V שכן ניתנים לשדרוג (וגם פשוט יותר לחבר אותם לברקו). השידרוג לWM5/6 ימנע מהמכשיר להמחק כשהסוללה תגמר (מה שאפשר בקלות להתמודד איתו אם זוכרים להטעין את המכשיר כשצריך ומגבים אותו פעם ב... כך שבמידה והוא נמחק ניתן לשחזר מהכרטיס בתוך פחות מדקה) ובתאורייה יאפשר לך להתקין את התוכנות העדכניות ביותר. בתאורייה כיוון שטרם פגשתי תוכנה רפואית לפוקט שלא רצה על 2003. 3. את הלוקס אפשר לחבר לברקו באמצעות ערכת CF שמחירה בארץ 200 ש"ח (לא יודע לגבי האיכות, אף פעם לא ניסיתי). את הדל באמצעות כבל יעודי שגם אותו אף פעם לא ניסיתי. 4. אם את לא מתכננת לקרוא ספרים מלאים על המכשיר אלא רק להציץ בפרטי מידע מדי פעם אולי שווה לשקול מכשיר עם מסך QVGA או פאלם בנוסף ללוקס (למרות שלדעתי הוא מכשיר מעולה).

ronitt1

New member
עמית (או ד"ר עמית) תודה לא קיבלתי ממך

תשובה חד משמעית אני מחפשת מחשב שיהיה שימושי "להציץ" על תרופות, שיהיה אפשרות סבירה לגלוש באינטרנט באמצעות wifi ושיהיה מאוד אמין. כשאני קונה מחשב כף יד כיצד אני יכולה לדעת מה מצבו (מלבד לראות שהמוכר אמין , ושהוא עובד בסדר) ? האם אתה חושב שמחשב מסוג פאלם TX עדיף לי? (אני לא פריקית של טכנולוגיה ואני מחפשת משהוא ידידותי) מדוע עדיף לדעתך מכשיר עם QVGA? האם באופן כללי הDELL אמין יותר מהלוקס?

ננסה גם לעזור קצת

אומנם מוטרינריה אבל בכל זאת: אני עד לא מזמן עבדתי עם מערכת פאלם (יסלחו לי פה על הכפירה) שעשה את כל מה שהייתי צריך מבחינת תוכנות מקצועיות אטלס אנטומיה וגם שימושים נוספים "לא מקצועיים" (מוזיקה) מסכי VGA כדוגמת זה שיש ב-DELL מראים תמונה טובה וחדה יותר אך מהתרשמותי (יתקנו אותי אם אני טועה המומחים פה) גורמים להאטה של המכשיר ולצריכה מוגברת של הסוללה מבחינת ידידותיות למשתמש הפאלם בהחלט יותר חביב עלי לא השתמשתי בפאלם אף פעם לגלישה על כן איני יכול לחוות דעה בנושא מבחינת תוכנות מקצועיות רוב התוכנות שמצאתי למערכת PPC היו קיימות גם למערכת פאלם בהצלחה בינתים

להיפך עכשיו יש שני צעצועים להתעסק איתם

אז בטח גם אהיה פה יותר

למעלה