מתלבטת לגבי ניתוח שרוול - מי יכול לעזור?

yifat01

New member
מתלבטת לגבי ניתוח שרוול - מי יכול לעזור?

אני מתמודדת עם משקל עודף כבר המון שנים ולא מצליחה לרדת. אני לא יכולה להגיד שניסיתי הכל כי אני לא מצליחה לרדת אפילו בדיאטה מתונה דוגמת שומרי משקל. אני יורדת 10 ק"ג ואז נשברת ועולה בחזרה.....
לאחרונה התחלתי לשקול לעבור ניתוח שרוול. כרגע ה- BMI שלי עומד על 36 ואני סובלת מאד מהגב, מהאגן, ומהפרעות בשינה, יחד עם זאת, בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין ומלבד מעט כולסטרול זניח, הכל בסדר גמור.
אלו סביבי שעברו את הניתוח לפני שנתיים ושלוש, אומרות שזה שינה להן לחלוטין את החיים וזה הדבר הכי טוב שקרה להן.
מצד שני, אני משוטטת בפורומים ואני רואה אנשים שמתלוננים על צרבות, על אבנים בכיס המרה, ועל כל מיני סיבוכים שקרו מאז הניתוח.
אני מבולבלת:
מצד אחד אני אומרת לעצמי - את בריאה. למה לך להיכנס לתוך סיפור שיכול להביא איתו הרבה בעיות.
מצד שני - אני לא מצליחה לרזות. אני רק משמינה עם השנים , התחושה היא נוראית - גם חוסר ההצלחה לרזות - פשוט אין לי אופי, גם בכל פעם שאני צריכה להתלבש ואין לי מה ללבוש חוץ מה'אוהלים', ובכלל , זה שאני נראית כמו "דודה" בגיל 40 במקום להסתובב כמו החתיכות שסביבי....מתסכל ביותר.
אני אשמח לשמוע מה דעתכם ומה הייתם עושים במקומי.
תודה!

אופירA

New member
מנהל
תראי, צריך לשקול את נושא כאבי הגב והאגן

ואת ההפרעות בשינה - עד כמה זה יותר גרוע מאשר צרבת שפותרים אותה ע"י לקיחת אומפרדקס.
אבנים בכיס המרה עלולות להתפתח אצל כל מי שעבר ירידה גדולה במשקל. זה בלי קשר לניתוח.
סיבוכים בניתוח יש, באחוז שיש, וצריך לשקול את רמת הסיכון (לפי האחוז שהתקבל בסטיסטיקות השונות) אל מול הסבל מהגב והאגן והשינה.

הבעיות שציינת הן מחלות נלוות להשמנה, והן מזכות באישור לניתוח גם ב-BMI מעל 35, ולא רק מעל 40.
גם אם אין סכרת או לחץ דם או מחלת לב - אלו מחלות נלוות. צריך להביא מכתבים רפואיים מפורטים מאורתופד, שיציין כמה העלייה במשקל מחמירה את הבעיות הללו וכמה הירידה במשקל תצמצם אותן. גם בדיקת דום נשימה בשינה יש להביא (בדיקה שעשית מטעם מרפאת שינה, אם עשית).

לגבי החתיכות - צריך לשנות את המושגים והציפיות מניתוחים בריאטריים.
המטרה אינה להפוך לחתיכות. הניתוחים לא בהכרח מסוגלים לכך. אולי רק לתקופה קצרה, אם בכלל.
בעיה של השמנה מורבידית (גדולה) היא בעיה לכל החיים, והיא מסוכנת, בדומה למחלת הסכרת. גם השינוי באורח החיים הנדרש דומה מאוד לאורח החיים שנדרש מחולי סכרת (מלבד האינסולין בתרופה או זריקה). הבעיה גורמת לכך שככל שההשמנה גדולה יותר וממושכת יותר, כך משתנה המאזן המטבולי בגוף, באופן שקל מאוד להשמין, וקשה מאוד לרזות!
כך שההתמודדות עם מניעת השמנה היא לכל החיים. ומן הסתם שלא יהיה קל להשיג רזון מוחלט לכל החיים. מן הסתם שיישאר עודף משקל קל, או שיצטבר במשך השנים לאחר גדילת יכולת האכילה עם השרוול (החל משנה-שנתיים-שלוש אחרי הניתוח). אבל כמובן שעדיף עודף משקל של 10, 15 או 20 ק"ג על עודף משקל של 40 ויותר.
הניתוח אינו פותר לחלוטין את בעיית ההשמנה, ואינו פוטר את המתמודד מלעשות כל יכולתו לשינוי תזונתי, הרגלי חיים ושינוי חשיבה - שנחוצים כדי להתמודד עם בעיה זו כל החיים.

מתלבטת

נשמע שאת עומדת בקריטריונים לניתוח - BMI מעל 35 עם תחלואה נלווית (כאב גב, עודף כולסטרול, תסמונת דום נשימה בשינה(?) וסביר שגם כבד שומני במידה ותעשי us.
יחד עם זאת התלבטותו מוצדקת - הניתוחים השונים אכן יעילים בהורדת משקל עודף לאורך זמן ובמקביל שיפור ניכר באיכות החיים, בתחלואה נלווית ובדימוי עצמי וסביבתי, אולם חלק מהמנותחים סובלים מסיבוכים קשים כולל תמותה ותופעות לוואי שעלולות לפגוע בהנאה מהניתוח.
בסוף ההחלטה שלך, אבל חשוב לקרוא היטב וללמוד על הניתוחים לעומק, ולקבל החלטה מושכלת וזהירה.
ףבהצלחה

למעלה