מתלבטת לגבי עוד היסטרוסקופיה

מתלבטת לגבי עוד היסטרוסקופיה

אני 7+ שבועות אחרי גרידה בשבוע 14 והוסת לא באופק.
למרות שדי בטוחה שלא הריון חדש הוא המקרה, בלחץ של בן זוגי עשיתי בדיקה ביתית לודא וחזרתי עליה שוב כמה ימים אחרי וכלום.

חושדת ומרגיש לי שיש בעיה (בהרגשה המחזור ממש בדרך אבל זה ככה כבר כשבועיים) ושאולי מדובר שוב באילושהן הדבקויות קשות או משהו חמור יותר.

רופא הנשים האדיש שלי כמובן לא מתרגש ואמר לחכות עד שיגיע. גם 8 שבועות לא מספק לדעתו. מצד שני שנה + של נסיונות ו5 הזרעות שלא צלחו, גם לא רגשו אותו ולהיסטרוסקופיה הקודמת הלכתי פשוט פרטי ואכן גילו הידבקויות רציניות ואחת אף יצרה ממש מחיצה.

הייתן הולכות כבר לעוד היסטרוסקופיה פרטי ?

אני חושבת שאת צריכה מומחה רציני

בעיני עברת המון (שלא לומר יותר מדי) ואת צריכה לקבל טיפול אחראי ורציני. עדיף מישהו שידוע כמזהה מחיצות (גם חלקיות) שלפעמים לא מאפשרות כניסה להריו. אישית מזמן מזמן כבר הייתי מחליפה רופא למישהו גם יותר אנושי (כדאי) וגם יותר מקצועי (הכרח). עברת 5 הזרעות בהמלצתו? כי כידוע לי אחרי 3 הזרעות לרוב ממליצים לשנות טיפול. אה, והייתי מתייעצת בפורום פוריות, אני מכירה רק את גולדשמיט להיסטרוסקופיה, אבל פעם קראתי על מישהי שרק מומחה ספציפי זיהה מחיצה חלקית שמנעה הריון. אולי טוליתי תזכור. מחבקת אותך המון.

קודם כל בדיקת דם

פרופיל הורמונלי בסיסי כדי לנסות להבין אם כבר היה ביוץ. תוצאות תוך שעות ספורות ואפשר להוסיף בטא ליתר בטחון. הפניה אפשר לקבל גם מרופא משפחה.
אח''כ תור נוסף אצל גולדשמיט. הוא זה שזיהה את המחיצה אצל ההיא שאף אחד לא ידע מה הבעיה שלה. ואת כבר יודעת על בשרך כמה הוא יעיל ויסודי.

מצטרפת לאיןאריותכאלה בהמלצה לעבור לרופא פחות אדיש, בעיקר אם את עדיין לא בטוחה כיצד את רוצה להמשיך במסע. אין לך זמן לבזבז, ורופא אדיש לא יעזור לך לנצל את הזמן ביעילות.
מצד שני ועוד לפני שאת כותבת את זה, ברור לי כמה זה מייאש להגיע לרופא חדש, ולספר את ההיסטוריה שלך במשך רבע שעה בזמן שהוא מנסה להבין את כל מה שעברת ב-4 השנים האחרונות.

חושבת עלייך המון בשבועות האחרונים.

מרעישה

חושבת עליך המון גם וכתבתי לך גם כמה הודעות בפרטי (אולי לא מגיעות).

בכל מקרה, היתרונות של האדיש הזה עולים על החסרונות כרגע בתמונה הגדולה, כי כל האבחנות אצלי הן קליניות ולא חד משמעיות. הטיפול בי בהריון מסובך ממש ונעשה ע"י 2 או יותר של מומחים מהטובים ביותר וגם הם לא פעם מתלבטים ולא בטוחים. המון בדיקות, שמירה, המון תרופות והמון המון הוצאות ודרישות מהקופה וצריך לשם כך רופא צנוע בקופה, שלא חושב שהוא יודע יותר טוב מהם ומחליט שלא צריך פה ולא צריך שם וכזה שמוכן ועושה מלחמות קשות מול הנהלת הקופה גם כדי להשיג הכל.
רוב הרופאים בקופה חוששים, מצמצמים לי בדיקות ותרופות שלא חושבים שצריך כי אין אבחנה מוכחת, לא מוכנים להילחם בקופה ולהשיג את מה שצריך... זה עלה לי בשני הריונות. כרגע, יותר חשוב מישהו שמבין את מקומו כשצריך ודואג למטופלת שלו כשהיא בהריון ולא מכסתח את עצמו וחושב שהוא עילוי.
אז קשה ממש בבין לבין, אבל השאיפה היא בתקווה עוד הריון ושיהיה ארוך (ולצערי זה מלווה בהמון בלאגן אצלי) אז צריכה חייל נאמן בצבא שלי.

לגבי הביוץ, הבנתי שלא חייב להיות ביוץ כדי לקבל וסת בכל מקרה. זה ככה הרבה פעמים אחרי לידה ולהבדיל, גם אחרי גרידה, בעיקר כזו שאינה בשבועות הראשונים של ההריון. להתאושש ולבייץ, לוקח לגוף יותר זמן, אבל הוא אמור לעבור וסת בכל מקרה.

הלימבו הזה מתיש ונמשך יותר מידי זמן.
בלילה חלמתי שהרחם כולה דבוקה. כמו פיתה, הכל דבוק להכל. קמתי ממש מבואסת.

עכשיו אני מבינה

את הנכונות שלך להישאר מטופלת של רופא כזה, שעל פניו נשמע ממש לא מתאים לך.
זה מסביר גם למה את צריכה "לנהל" את הטיפול בך ובעצם ליזום דברים שבמצב אחר הרופא היה אמור ליזום.

לדעתי פרופיל הורמונלי לא בהכרח מראה אם היה או לא היה ביוץ, אלא האם ההורמונים ברמה כזו שמבשרת שהוסת קרובה.
אבל בסופו של דבר, עם ההיסטוריה שלך, כנראה שכדאי ללכת לעשות אבחנתית.

מתבאסת לגלות ששלחת לי מסרים והם לא הגיעו אליי

שולחת לך משהו בפרטי.

אמאלוסי

New member
דעתי

הייתי קודם כל מחליפה רופא. בלי לדעת אצל מי את, אם הוא נראה לך אדיש, הוא כנראה באמת כזה.
ואחר כך, בהתיעצות עם רופא חדש, כן הייתי ניגשת להיסטרו נוספת, כי יש לך כבר היסטורייה של הדבקויות. ממליצה על דר' חן גולדשמיט.

מה שאמרו כולן לפני

אין לי עצות ספציפיות, אבל מסכימה עם קודמותי לגבי ההמלצה לעבור לרופא חדש, שיהיה מקצועי כמובן, אבל גם אנושי. בתקופת ההפלות שלי החלפתי פעמיים רופאים - הראשון לא טרח להזהיר אותי מתופעות לוואי של הציטוטק (וגם ביטל את תחושותי אחרי); השני נהג בגסות כשבאתי לבדוק האם הדופק עוד שם בהריון שאחרי שתי ההפלות.
ברור לי שיכול להיות לא פשוט להתחיל מחדש, אבל לטעמי אין מקום לאדישות שלו מול כל מטופלת שסובלת, אבל במיוחד לאור ההיסטוריה שלך.
שולחת לך חיבוק ומחזיקה אצבעות שמכאן תצליחו להתקדם הלאה.

למעלה