מתלבטת לגבי תואר שני

• פותח הנושא mig76
  • פורסם בתאריך

mig76

New member
מתלבטת לגבי תואר שני

בתור מתלבטת לגבי לימודי תואר שני במידענות (כן. כבר שלחתי טפסים לאוניברסיטה..), רציתי לדעת כמה דברים: איזה מגמות הכי מבוקשות והאם באמת יש עבודה לאחר מכן בתחום??? האם יש אפשרות להשתלב בחברות הייטק ולא רק בספריות ציבוריות??

shahare3

New member
ובכן....

המגמות המבוקשות הינן: ניהול ידע וטכנולוגיות מידע. תמיד יש עבודה בתחום ואם אי אפשר למצוא אפשר להמציא - יש לנו בוגרת במחלקה אשר הקימה מרכז מידע ועוד בוגרים אשר עובדים במשרות ניהול ידע במספר חברות גדולות בארץ. באשר להיי-טק, אני אישית רואה זאת ככל חברה אשר קורעים בה את התחת (סליחה על המילה) ומרוויחים מעל לממוצע בשוק. באשר לכוונה שלך אז התשובה היא כן, אפשר להשתלב בהיי-טק שאת מתכוונת אליו. אני אישית ממליץ על התואר

mig76

New member
האם אתה מדבר מתוך נסיון?

סיימת את התואר ואתה כבר עובד בו? אומר לך מה התלבטותי. ראשית לגבי התואר - שמעתי על אנשים שלא מצאו במידענות עבודה מלבד עבודה בספריות ציבוריות עבור שכר מינימום... ולעומת זאת, כאשר הלכתי לייעוץ תעסוקתי במכון הדס, המליצו לי על מידענות ואמרו שיש לזה היום ביקוש גובר בהיי-טק.

shahare3

New member
אני לא עובד במשרת היי-טק אבל כן אני

עובד במשרת שקורעים בה את התחת ומרוויחים סביר. בנושא התגברות השוק במידענות זה אכן נכון אך המצב כיום הוא שהרבה מקומות לא ממש יודעים מה זה אומר ויש לעובדה זו יתרונות וחסרונות. חסרון אחד הוא שהרבה מקומות עבודה ידרשו מהתפקיד דברים שלא תכננת או שלא ממש יראו קשורים למה שלמדת. אבל היתרון הוא די גדול לדעתי כיוון שאת יכולה לכוון את התפקיד לכיוונך הרצוי וגם להסביר להם על התפקיד ולהתאים את זה למה שהם באמת צריכים וכמובן להסביר להם למה הם צריכים את זה (כמו שאומר המשפט הפילוסופי "אם תבני את זה הם יבואו" - אם תסבירי להם שהם צריכים את זה הם יעסיקו אותך). מקווה שעזרתי עוד קצת

למעלה