מתלבטת לפני קניית קונסולת PS4 פרו

peach20

New member
מתלבטת לפני קניית קונסולת PS4 פרו

יש לי PS4 רגיל (וגם PS3...) ולאחרונה קנינו טלוויזית 4k. אני מתלבטת אם כדאי לי לקנות PS4 פרו, כמה שאלות:

1. מעבר לכסף, האם איכות הצפייה והרצת המשפחקים תשתפר משמעותית?

2. הבנתי שאין כונן בלוריי בפרו, אז בעצם איך מריצים שם משחקים? מה לא טוב כשאין כונן בלוריי (אני לא משתמשת בקונסולות לשום דבר מלבד משחקים).

3. האם אפשר להשתמש בשלטים של PS4 למשחק ב-PS4 פרו, או שצריך לקנות שלטים חדשים?

למי שיש PS4 פרו, האם יש תקלות? האם אתם מרוצים? איפה קניתם?

תודה רבה לעונים

מישהו 2

New member
כמה תשובות

1. ראיתי PS4 pro רץ על טלוויזית 4k ודעתי האישית היא שהשיפור הוא לא משמעותי.
בטח שלא כזה המצדיק שדרוג מ- PS4 רגיל אם כבר יש לכם.
אבל זו היא דעתי הסובייקטיבית, וכנראה שאם תשאלי אנשים שרכשו את הפרו הם יגידו כמה שזה עולם אחר ומדהים, אם כדי להצדיק את הקנייה שלהם או אולי כי הם באמת חושבים ככה.
* יש גם שמועות לא מבוססות על הקדמה של הדור הבא (PS5)

2. כמובן שיש כונן בלוריי בפרו, בידיוק אותו הכונן כמו שיש בסוני הרגיל. ומריצים את המשחקים כרגיל. מה שאין זה תמיכה ספציפית לתוכן של סרטים 4K שמגיע מדיסקים.
אבל אם תשימי סרט ברזולוציה 4k על דיסק און קי ותחברי לפלייסטיישן תוכלי לראות סרטים ב- 4k , כי התוכנה עצמה של הנגן מדיה של הפלייסטיישן תומכת בזה.
(מבחינת משחקים הכול טוב)

3. אפשר להשתמש בשלטים הרגילים של ה- PS4. בכל זאת, ה- PS4 pro לא נחשב לדור חדש של קונסולות, הוא עדיין PS4 לכל דבר, פשוט עם שדרוג קל.

peach20

New member
תודה על התשובות...דרך אגב השלט שנמכר

עם ps4 פרו הוא זהה בדיוק לשלט שנמכר עם PS4 רגיל?
הבנתי גם שיש ל-ps4 פרו כפול זיכרון. השאלה אם יש לו תקלות או בעיות?

מישהו 2

New member
סוני הוציאה דגם מעט חדש יותר של השלט

אז השלט שיגיע עם הפרו ובאופן כללי אני מניח השלט שיגיע עם כל חבילה חדשה של PS4 כולל הסלים יהיה השלט מהדגם החדש יותר מעתה והלאה.
&nbsp
הדגם החדש יותר, זהה כמעט לחלוטין מכל הבחינות. פשוט החומרים שמהם עשויים הסטיקים בשלט שונים. השתמשו בחומר קצת יותר מחוספס כזה שהוא יותר עמיד וככה הגומי של הסטיקים לא מתבלה עם השימוש ונקרע.
הטריגרים האחוריים נלחצים קצת יותר ברכות, ועשו את החלק העליון בטאצ' פד שקוף מעט ככה שניתן לראות את נורת הלד מקדימה (זאת לא נורה לד חדשה).
השינוי האחרון מיותר ומכוער לטעמי.
ל- PS4 יש יותר זכרון, ואכן כל מה שקשור להתעסקות בתפריטים, אפליקציות שפתוחות במקביל, "למזער" משחק ולהיכנס ל "party" , כל הפעולות שקצת מקרטעות ולוקחות זמן ב- PS4 הרגיל עובדות מהר וטוב יותר בפרו בזכות הזכרון.
דווקא כשמדובר במשחקים עצמם, לא שם תרגישי את תוספת הזכרון הזו.
&nbsp
לא אמורות להיות תקלות או בעיות. בשלב הזה אני מניח שהכול טוב מהבחינה הזאת אפשר לקנות בראש שקט

peach20

New member
אוקיי, מעניין, יש כאן למישהו PS4 פרו?

נראה לי שגם למי שיש טלווזיה 4K ויש לו כבר PS4, אין טעם לקנות. למי שאין בכלל PS4, אז עדיף לו לקנות סלים או פרו (אם יש לו טלווזית 4K)...

magal101

New member
לי יש, שוכב במחסן, אני מעדיף את ה-PS4 הרגיל

אפילו שיש לי טלווזיה 4K, פשוט יותר נוח לי עם ה-PS4 הרגיל, ולא, לא ראיתי שום שינוי לא במראה ולא במהירות בין שתי הקונסולות- קנייה מיותרת לגמרי.

voguemaster

New member
האמת שמשהו במה שכתבת לא ברור

מבחינת מעבר בין תפריטים והכל - למה זה תלוי זיכרון? אנחנו מדברים על מכשיר עם זיכרון RAM של 8 ג'יגהבייט. יכול להיות שהמשחקים לוקחים את כל הזיכרון הפנוי והמערכת לא משאירה לעצמה מספיק...

outrigger

New member
השיפור הגרפי העיקרי ב-pro

הוא דווקא מס' התמונות לשניה (גם לא בכל המשחקים אלא רק בחלק מהם, בעתיד לדעתי זה יצבור יותר תאוצה כיון שהps4 הרגיל יילך וייחלש בהדרגה וזה יורגש במשחקים עתידיים). כך שאם זה לא אישיו עבורך את בהחלט יכולה להתפשר על ה-ps4 הרגיל.

peach20

New member
למה זה השיפור העיקרי? הרי גם אפשר לראות ב-4k

או שזה לא כזה משמעותי אחרי 1080 לעין האדם? מספר התמונות לשנייה אף פעם לא הפריע לי, אני לא רואה את התמונה עוצרת או רצה לאט יותר, לפחות לא במשחקים שאני משחקת (לא מתחברת למשחקי מכות או יריות).

outrigger

New member
כן, גם רזולוציה של 1080

תספק גרפיקה חדה מאוד וההבדל הוא לא כזה גדול. לגבי מס' הפריימים לשניה: זה יותר מורגש במשחקי מירוצים ומכות, הדורשים תנועה חלקה. אבל אם אינם חובבת מירוצים מושבעת, את יכולה בהחלט להסתפק בps4 הרגיל. מה גם שחלק ממשחקי המירוצים גם ככה רצים ב-60 fps.

למעלה