מתלבטת מאוד מה לעשות עם המשכנתא

מתלבטת מאוד מה לעשות עם המשכנתא

אנחנו כרגע בשלב של מעבר דירה. המשכנתא שלנו הינה ל25 שנה בריבית קבועה של 4.9, ונותרו לתשלום כ 21.5 שנים. בגלל שחוזה המכר שלנו הינו פרנואידי ביותר לטובת הקונים, אנו נדרשים לקבל החלטה מהותית כבר השבוע והיא: 1. לגרור את המשכנתא לערבות בנקאית, עד שנחתום על חוזה הרכישה (מתעקב בגלל טופס 4), ואז לאחר החתימה נגרור לנכס החדש. עלויות של הערבות לחודש- בערך 3500 שח. (לא מאמינה שנצטרך ליותר מחודש, וכמובן שאם פחות זמן אז פחות כסף) 2. להחזיר את המשכנתא ולקחת חדשה. לפי הסקר שעשיתי קיבלתי ריבית של 4.4 ל20 שנה אולם יש כאן עלות פתיחת תיק של בערך 1200 שח (שאני נלחמת לקבל הנחה )ועלות של קנס על סילוק מוקדם בערך 9000 שח. הסיכון כאן- כיון שעדיין לא חתמתי על חוזה הרכישה אני חשופה לסיכוני ריבית והפרשי שער. כלכלית לפי חישוב שעשיתי-עדיף להחזיר ולקחת חדשה (הפרש של כ 150.אשח בהיוון) אולם הבעיתיות הינה הזמן. מישהו יכול לייעץ לי או להעיר את עיני לנקודה שלא שמתי לב אליה. תודה מראש

bina2004

New member
תשובה

1.השאלה מה אתם רוכשים ,דירה מקבלן או בבניה עצמית שנעשתה ע"י אחר מדובר? . קחו בחשבון שבעוד חודש תתבצע החתימה אך קבלת המשכנתא או הגרירה תתבצע תוך פרק זמן בלתי מוגדר . תנסו לא לקבל ערבות בנקאית בגלל העלויות הגבוהות שלה ,אלה לבקש מהבנק להניח את הכסף בפקדון אצלם עד הגרירה . עלויות בפקדון אפסיות לעומת ערבות בנקאית .(טיפ). 2.להערכתי ,מיחזור בשלב זה אינו נכון לעשותו עקב העלויות אלה לגרור ולקבל הלוואה נוספת אם יש צורך בכך . תהנו.

susita3

New member
מה הבנק שנתן לך הריבית

בבקשה,תגידי מה הבנק שנתן לך הריבית

למעלה