מתלבטת מאוד.

heni3

New member
מתלבטת מאוד.

רשמתי את אמיר ונועה למעון. נאמר לי שעבור ילד אחד משלמים כ-1750 ש"ח, זאת אומרת עבור שניהם 3,500 ש"ח. עוד נאמר לי, שתהיה לי הנחת תאומים בשיעור של 10%. עדיין זה יקר. לפני מספר ימים הבת של המטפלת שהילדים מאוד אוהבים אותה והיא אותם מוכנה לטפל בהם ב-2600 ש"ח כולל ארוחות וכולל יום שישי. אני לא יודעת מה יותר טוב עבור הילדים ? התוכלו לעזור לי ? תודה

אמיר.

New member
שיו -יקר.

אצלנו המעון עולה רק 1265 (אם כי אמרו שיעלה יותר). תבררי אם מגיעה לך הנחה על הכנסה. ------ בת כמה המטפלת ? מה הנסיון שלה ? מה ההכשרה שלה ? בני כמה הילדים ?

heni3

New member
היי אמיר, המעון שלכם פרטי ?

מגיעה לי הנחה של 10% בערך. משרד העבודה מסתכל על הברוטו במשכורת (הברוטו שלי ושל בעלי דיי גבוהה). לגבי המטפלת - היא בעצמה אמא לשני ילדים אז מן הסתם יש לה כמובן ניסיון. היא מאוד עוזרת לאמא שלה בטיפול באמיר ובנועה. הילדים שלי בני 9 וחצי חודשים.

גילהב1

New member
heni3 שלום,

גם אני אמא לתאומות בנות 8 היום. אני עם הבנות נשארתי בבית עד גיל שנה וחצי ואח"כ יצאו לפעוטון (6 ילדים) לחצי יום ומשם לקחה אותן מטפלת לעוד כמה שעות עד שחזרתי הביתה. תאומים יודעים להעסיק את עצמם יפה ואין שום בעיה להשאיר אותם ביחד ובבית עד גיל שנה וחצי שנתיים. חשוב לדעתי שהמטפלת תהיה כזו שיוצאת יום יום ולא יושבת עם הילדים בבית. ככה הם גם יראו בגינה ילדים אחרים ויהיו גם יותר עצמאיים. לי נראה שאם יש אפשרות למטפלת (במיוחד אצל תאומים שאז זה גם הופך להיות כלכלי יותר) אז בהחלט עדיף על מעון, לפחות לשנתיים הראשונות.

anat30g

New member
דעתי

עד גיל שנתיים זה לא אסון להשאיר ילד או ילדים עם מטפלת. בעיקר במקרה שלך שהם שניים והם מעסיקים זה את זה. כמו כן - בגיל צעיר ילדים נוטים לחטוף כל מחלה שעוברת לידם - ובזוגות הם גם מדביקים זה את זה... ככה שגם אם הם ילכו לגן - הם יבלו חצי מהחורף בבית.

מיה30

New member
תגידו אתם רציניים???!!!

אני לא מאמינה למה שאני קוראת פה עד גיל שנתיים רצוי ואפילו מוממלץ להשאיר את הילד עם דמות מחנכת אחת {ז"א מטפלת} ואת זה לא אני המצאתי אלא, פדגוגים קצת יותר מבינים ממני העניין הכספי הוא גם שיקול אם כי אפשר למצוא משפחתונים/פעוטונים שיכולים להתאים מבחינה כספית אך, לא מבחינה "לימודית". צריך לקחת את כל הגורמים שחשובים ולשכלל רואים מה יוצא ואז מחליטים. כמובן שצריך ללכת ולהתעניין במס´ מסגרות כמו: מעונות נעמ"ת, ויצ"ו, משפחתונים פרטיים והיד עוד נטוייה בקיצור המסקנה שלי היא...ללכת בעקבות הלב... ובענייני הפרטי....הגדול נשאר בבית עד גיל שנתיים ואח"כ משפחתון של 5 ילדים {ויש הטוענים שהייתי צריכה להכניס אותו למסגרת עם יותר ילדים} והקטן ילך גם הוא לאותה מסגרת בדיוק והוא יהיה בן שנה וחצי.....אז...עד איזה גיל כדאי להשאיר את הילד בבית, אה???!!!! ותחשבו טוב טוב לפני ששולחים החלטה קלה... מיה30 {החלטית}

למעלה