מתלבטת

fancy pants

New member
מתלבטת

אני ובן זוגי יחד כבר 6 שנים.
בקיץ הקרוב הוא משתחרר סוף סוף מהקבע שחתם בצהל!
אין לנו תוכניות מיוחדות לטיול מסביב לעולם, אלא סתם נופש של שבוע גג. (בגלל שאני לומדת).
ההורים שלו נוסעים למספר ימים לחו"ל בכל קיץ, והם הציעו שניסע איתם.
ו...
אני מתלבטת אם להתלהב מזה או לא.

יתרונות -
ההורים שלו מגניבים בסך הכל. יש להם ראש צעיר, וכיף איתם.
ההורים שלו מאוד אוהבים אותי, מתייחסים אליי כבת בית, וזה רק יחזק את הקשר ביני לבין ההורים שלו. (שגם ככה רציני ממש, בהנחה שבעתיד אני אהיה הכלה שלהם).
אני בערך גרה אצלם, ככה שאין להם יותר מידי דברים "רעים" לגלות עליי או אני עליהם.
לאמא שלו יש טעם מעולה בבגדים (זה המקצוע שלה), ואני אוכל לעשות איתה יום שופינג! (אני, אין לי טעם בבגדים ואני זקוקה לשותפה עם עין טובה).
הם יודעים לתת ספייס כשצריך.
זו יכולה להיות חוויה כיפית, מעניינת וחד פעמית...

חסרונות -
אחרי כל כך הרבה זמן שהוא היה בצבא, בא לי אותו רק לעצמי, ולא להתחלק בו עם ההורים שלו.
יכול להיות מביך ממש להיות בחדר במלון לידם. אם אתם מבינים למה אני מתכוונת...
לא בטוח שהאופי של הטיול שלהם מתאים לנו. (הם יותר מבוגרים מאיתנו, ובהתאם הכושר שלהם, אנחנו אוהבים לעשות טיולים קצת יותר ספורטיביים).
גם ככה אנחנו משלמים על עצמנו, אז אולי עדיף להיות עם עצמנו.
גם אם הם לא יאמרו מילה, אני יודעת שההורים שלי יקנאו בזה שנסענו עם ההורים שלו. (כאילו אני מעדיפה את ההורים שלו על פני שני).
גם אם הם לא יאמרו מילה, אני יודעת שהאחים שלו יקנאו שאנחנו נוסעים, והם לא. (למרות שאנחנו משלמים על עצמנו).

בהתחשב במצבי... מה אתם חושבים?

elena20

New member
הייתי במצב מאוד דומה לפני שנה

הורים של בעלי תכננו טיול ליעד שמאוד רצינו לטוס אליו, חשבנו להצטרף אליהם
כי קצת חששנו לטוס לבד כי מדובר במדינה לא כל כך מערבית...
והם כבר היו שם פעם וגם ידעו בדיוק כבר מה לסגור עם מי וכד'.
בסופו של דבר זה לא יצא לפועל בגלל כל מיני דברים טכניים.
אבל אם תהיה שוב הזדמנות כזו בזמן המתאים, אין לי שום בעיה ללכת על זה.
&nbsp
אני מניחה שאני גם בדעת המיעוט, אבל אני חושבת כשיש יחסים טובים כמו שאת מספרת
זה יכול להיות באמת כייף, רק עם תנאי:
הייתי מסכימה מתוך ידיעה שההורים לא "קרציות" ושזה בסדר אם יהיו חצאי ימים או יום, יומיים שתוכלו לטייל לבד
ובכלל לצאת לבד, זה לגיטימי ומובן.
לגבי שאר הדברים- חדר סמוך- נשמע ממש תירוץ גרוע תמיד גרתם בנפרד מההורים ולא עשית סקס בבית שלהם?
או לא הייתם במלון כשהיו אנשים זרים לידכם? אז זה לא מפריע לכם? עד כמה כבר רועשים אתם? נראה לי קצת מוגזם
אתם לא מצלמים סרט פורנו

לגבי קנאה ואחים/הורים שלך- הו וול בעיה שלהם, כל עוד אתם משלמים על עצמם אין להם שום זכות.
&nbsp

sweetdreams

New member
יתרונות וחסרונות בצד... הכי פשוט: את רוצה לנסוע?

מהטון של ההודעה שלך זה נשמע שכן (ואני לגמרי מבינה אותך אם כן, בהתחשב במה שתיארת, זו נשמעת אחלה חוויה), אז תסעי. כל החסרונות שציינת הם דברים פעוטים שקל לתאם מראש ולהסתדר עליהם - לבקש שהחדרים במלון לא יהיו צמודים, לתאם יום-יומיים שאתם מטיילים לבד ולא עם כולם (התירוץ של לרצות לבלות קצת לבד עם בנזוגך שרק השתחרר יחלץ אותך בקלות מההתחייבות אליהם), וכולי..
&nbsp
בסה״כ אני חושבת שבבעיה כזאת (הלוואי על כולנו בעיות כאלה
) כדאי ללכת פשוט על הלב - מרגיש לך שיהיה נחמד לצאת איתם, אז תצאי. ואם לא בא לך - אז תוותרי.

maybesure

New member
צרות של עשירים

לנסוע בטח לנסוע! וכמו שכתבו לך כאן עם התניה של זמנים פרטיים לעצמכם. ולא חייבים חדר צמוד.
אם יהיה כ"כ גרוע אז פעם הבאה בלעדי הוריו.

haych

New member
אני לא הייתי נוסעת

והסיבה היחידה שלא הייתי נוסעת היא שאם גם ככה אני משלמת על עצמי, אז אני מעדיפה לטייל בסגנון שאני אוהבת ובקצב שלי ולא רואה שום סיבה להצטרף אל ההורים.

לגבי הסייגים שלך-
1. אמרת שאת בערך גרה אצלם - בכל הזמן הזה לא עשיתם סקס? אני בטוחה שכן...וגם אם להורים שלו יש בית מאוד גדול ואת משוכנעת שמעולם הם לא שמעו אתכם- יש פתרונות. אפשר להשתדל להיות שקטים, אפשר לעשות את זה במקלחת, אפשר אחרי שהם הולכים לישון... זה באמת נשמע לי כמו עניין פעוט שקל למצוא לו פתרון.

2. אתם לא חייבים לבלות איתם 24/7. אתם יכולים לעשות יום טיול קצת יותר אתגרי מחוץ לעיר, או להתפצל ולבלות כל אחד בתחומי העניין שלו.

3. אני לא מכירה את ההורים שלך, אבל זה נשמע כאילו את overthinking . למה שההורים שלך יחשבו שאת מעדיפה את ההורים שלו? הוא בדיוק השתחרר, גם ככה רציתם חופשה, ההורים שלו בדיוק טסים-הזדמנות מצויינת! אם גם ההורים שלך היו טסים בדיוק באותה תקופה-אני מבינה את הבעייתיות... אבל במצב הנוכחי זה נראה לי לגיטימי. אין כאן עניין של עם מי את מעדיפה לנסוע. אם את מפחדת שהם יפגעו את יכולה להגיד להם שאת ממש מחכה להזדמנות לטוס גם איתם, שנראה לך שיהיה מה זה כייף, ותציעי שתטוסו יחד בשנה הבאה. עד שנה הבאה כבר תצליחי להתחמק אם לא יתאים לך :)

4. בעיה של האחים שלו. את לא יכולה לחשוב על כל העולם ולהתחיל להכנס לראשים של כולם ולחשוב מה עובר לכל אחד בראש. תחליטי מה שטוב לך וזהו.

שורה תחתונה - לא נעים להגיד, אבל לדעתי עניין המימון הוא מה שמכריע. אתם רוצים לחגוג את השחרור שלו, רוצים לטייל איך שבא לכם, איפה שבא לכם ולעשות סקס בלי לדפוק חשבון ובלי להרגיש יסורי מצפון על מי שנשאר בארץ. גם ככה אתם אלה שמשלמים - אז למה?

Deanna2688

New member
הייתי במצב דומה שהתחתנתי.

היו ימים שהיינו ביחד,
היו ימים שלא.
הם כנראה בראש מגניב וצעיר כמו שהבנת, ויבינו שאתם רוצים זמן לבד
בטוחה שתוכלו לבלות ימים בנפרד, ואז לאכול איזה ארוחה ביחד.
נשמע לי מגניב. פשוט ספרי לה על הדברים שתכננת בשבילכם "לבד".
היא נשמעת אישה חכמה, ממה שאת מתארת. ותבין :)
&nbsp
תהני
&nbsp

מה את מעדיפה?

אני חושבת שאת (או אתם, יותר נכון) צריכה לשאול את עצמך מה את מעדיפה. האם הסיבה שאת מתלבטת היא כי ההורים באמת מגניבים וכיפים וזו הזדמנות, או שאת חושבת שזה הדבר ה'נכון' לעשות שייצור יותר קרבה משפחתית?
לא הבנתי גם אם זו הנסיעה הראשונה שלך ושל הזוג יחד.
&nbsp
לדעתי - אם הרבה זמן לא הייתה לכם חופשה יחד, אז תודו להורים על ההצעה ותסבירו להם שאתם רוצים קצת זמן איכות יחד, לבד, לפני שאת חוזרת ללימודים והוא מתחיל בשגרה החדשה. אני בטוחה שהם יבינו ולא ייעלבו, במיוחד אם הם כפי שתיארת אותם. אם סה"כ יוצא לכם לנסוע יחד לא מעט, ואת לא מרגישה שאתם זקוקים עכשיו לחופשה בצורה יוצאת דופן אלא פשוט רוצים לחגוג את המאורע, ואת באמת חושבת שתהנו לנסוע יחד - סעו יחד, עם ההמלצות שקיבלת כאן משאר העונים.
ומזל טוב לכם על השחרור

לדעתי, זה מאוד תלוי בקשר עם ההורים ועד כמה נוח לך בחברתם.

נשמע שסה"כ מאוד נוח והקשרים טובים.
חשוב לוודא שבאמת יהיה לכם זמן לעצמכם ולא הכל יהיה זמן איכות משפחתי עם ההורים ולהתאים את הטיול לכולם.
&nbsp
אני אישית לא הייתי נוסעת לטיול כזה, מאוד לא אוהבת להיות תלויה באחרים בנסיעות כאלה, בגלל זה לרוב אנחנו נוסעים רק כזוג.

Ginger L Honey

New member
לפי מה שאת מתארת נשמע

שהיתרונות עולים על החסרונות.
&nbsp
במיוחד אם הם נותנים ספייס ותוכלו לקחת חלק מהזמן לעצמכם.
&nbsp
השאלה היחידה שאת צריכה לשאול את עצמך, האם זה היעד שאת רוצה לנסוע אליו או אילו הייתם נוסעים בלעדיהם הייתם בוחרים ביעד אחר?

1precious1

New member
דעתי

אם באמתץ אין שום תועלת כלכלית בזה שאתם "מתעלקים על הנסיעה שלהם", אני לא רואה שום שיבה לנסוע עם ההורים, לא שלו ולא שלך.
אתם נשואים שש שנים? - לא הגיע הזמן להוכיח את זה לעצמכם ולהורים ולכל היקום ואישתו שאתם רוצים את החופש של עצמיכם לעצמיכם?

אז כמ ו שאמרו לך למעלה - כל השיקולים הם שוליים. הכי פשט, שבי איתו ותחליטו ביחד מה אתם רוצים ולא מה רוצים האחרים או מה יותר "קל"?
פשוט מה אתם רוצים ומה יעשה לכם הכי נעים והכי כיף?

שוב, אחרי 6 שנים בהחלט הגיע הזמן שתשלפו את חבל הטבור מכל ה"אחרים" ותגלו עצמאות משל עצמיכם כזוג או משפחה עצמאית שאינה תלויה בהורים, אפילו אולי בהפגנתיות.

למעלה