מתלבטת

yezra7

New member
מתלבטת

אני עוד מעט בת 37 יש לי כבר שתי בנות הגדולה עוד מעט בת 5 והשניה עוד מעט בת 3, לפני שנה מאוד רציתי עוד אחד עכשיו פתאום הגיע הגיל שיותר קל לנו ונהיה כיף,
תמיד רציתי שלושה אבל לא חשבתי שאני אתחתן מאוחר יחסית ואביא בנות מאוחר ועכשיו ההתלבטות גיל 37 עוד חודש וחצי השעון באמת מתקתק אחותי דיי רומזת לי שלא כדאי ולה יש שלושה בנים האחרון רק בן 9 חודשים הגדול בן 11 והאמצעי בן 7 אז בנות יקרות איך מחלטים החלטה כזאת גורלית.

מבחינה כספית שזה האישיו הגדול פה לא בטוח שנסתדר.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה חושב/מרגיש בעניין השותף שלך לפרויקט
? לדעתי, בלי לחץ

אפשר להרות גם אחרי גיל 40, אז אם אתם לא שלמים עם זה,
ואם כלכלית זה גם מעורר חששות,
אולי שווה לחכות שנה שנתיים שלוש, עד שדברים יתבהרו.

כשאני התלבטתי

בהתלבטות הזו אז חברה טובה שלי אמרה לי שאני צריכה לקחת בחשבון את כל המשתנים, לחשוב איך יהיה אחר כך גם מהבחינה הכלכלית, לקחת בחשבון שהילד/ה אולי לא יהיה בריא, לקחת בחשבון איך זה יכול להשפיע על שאר הילדים? על הזוגיות? על הבית והמשפחה? ואחרי שאני עושה את כל החשיבה הזו להחליט.
אני הרגשתי אז את הדגדוג הזה בשחלות... לא כל כך חשבתי מה יהיה אחכ אבל אני זוכרת שהשאלות האלה הדהדו לי.
אני חושבת שברגע שאתה מתלבט אין באמת מה להתלבט. אני לא מכירה ילד שהצטערו עליו אחכ. אני אבל כן מכירה אנשים שלא הביאו עוד ילד והצטערו על זה.
אני שולחת לך חיבוק ואני מקווה שתהיי שלמה עם כל מה שתחליטי

yezra7

New member
הענין הוא כזה

אני יודעת שנסתדר עם רוצים אין זו אגדה..כמו שאומרים.
פתאום אין לי כוח לחזור אחורה לחיתולים לחוסר שינה בלילה לא שאני עכשיו ישנה משהו בלילה כן כי הקטנה שלי עושה לי בית ספר לילה. יש לה שינה קלה כמוני.
אני ממש פוחדת, מאיך שהבנות יגיבו אני פוחדת שאני אצטער שאם לא הייתי מביאה יכולנו ליסוע לחו"ל או לקנות להם יותר דברים אני פוחדת שבעלי ייתחרפן אני יודעת שהגוף שלי ייתחרפן עד שירדתי את כל מה שהקטנה העלתה לי סוף סוף אני במצב טוב לא מתה על העבודה שלי אבל אני עוד חודש וחצי בת 37 זמן כבר אין לי הרבה לחשוב עם זה לעשות זה עכשיו בלי לחכות ההורים שלי ואחותי לא יכולים לעלות בדעתם שאני יעשה זאת.
כמו שאמרתי אני מאוד מתלבטת עד לא מזמן בעלי בכלל לא רצה פתאום דפק לי יציאה סוג של הוא מאוד חושב על הכיון.
ברור שלא נתחרט עליו או עליה.
מפחיד אותי כל התהליך התחלתי שוב...השנתים הראשונות הקשות תכלס.
שהוא או היא יהיה להם הורים מבוגרים בגילי לא מצליחה להפסיק לחשוב גם על זה אשמח שתעזרו לי ..
איזה פידבקים משהו ילד שלישי...עזרה...:)

ילד שלישי זו מתנה...

גם ראשון וגם שני וגם רביעי...השבוע שמעתי משפט שאני מריצה בראש כבר כמה ימים.
הילד הראשון הוא השיקוף שלך
הילד השני הוא כל מה שרצית להיות
והילד השלישי עושה לך בית ספר...
גם הרביעי.
אני חושבת על זה שבילד השלישי זה הרגע שבו אתה פנוי מספיק בשביל להבין מה הוא בא ללמד אותך. אולי אהבה? אולי סבלנות? אולי צניעות? אבל זה מקום בהורות שבו אתה יותר בשל מאשר בראשון ובשני לדעתי.
אני בילד השלישי חטפתי שוק קל כי החלוקת קשב לשלושה היתה לי לא פשוטה. אבל השלישי שלי הוא קסם והרביעית גם כן. והם הביאו כל כך הרבה אהבה ורוך לבית שזה פשוט מדהים.
לא יודעת מה להגיד לך... אני לא הייתי מוותרת על שלישי בחיים.... נראה לי שעם שניים משעמם...

schlomitsmile

Member
מנהל
לא חושבת שמישהו, מלבד בעלך, יכול לעזור לך בהתלבטות הזאת, כי זה עניין כ"כ אינדיווידואלי.
מה שנכון לאחת לא נכון לשניה, וכל אחת כאן מטבע הדברים,
מדברת מנסיונה, מחוויותיה, מה שנכון ומתאים לה ולא לך.

מה שאני יכולה לומר (מנסיוני וחוויותי
) זה ש'איך יקבלו את זה הגדולים' זה עניין שמטריד את אמא יותר מאת הילדים

כל ילד מקנא כשנולד לו אח/ות קטן, אבל בסופו של דבר
נכון מה שאמרו אמהותינו: אח/ות זו המתנה הכי טובה
שאנחנו יכולים לתת לילדינו.

יחד עם זה, אין ספק שכל ילד דורש השקעת משאבים, מכל הסוגים.
ותמיד כדאי גם לזכור, שיכול לקרות שהילד הבא יזדקק ליותר משאבים
כי יהיו לו קשיים מיוחדים.
אז אם נראה לכם שזה עלול להיות יותר מדיי למערכת המשפחתית שלכם, ושהמצב הנוכחי שלכם בסה"כ משביע רצון למרות המחשבות על ילד נוסף, אולי לא כדאי לקחת את הסיכון.

כשלעצמי, החלום שלי היה 5 ילדים.
אחרי השלישי, בעלי אמר לי בחיוך:
את רוצה עוד ילד? חפשי לך מי שעשה לך

אז חיפשתי, ןמצאתי- אותו

וזהו, שם עצרנו, כי ברור לנו שהמערכת המשפחתית שלנו
לא יכולה לעמוד בצרכים של ילד נוסף.

yezra7

New member
יש בזה הרבה ממה שאת אומרת

אני בתחילת השנה מאוד רציתי בעלי לעומתי לא רצה עכשיו בא לי ביציאה אחרי שאיכשהו הבנתי שלא יהיה עוד אחד כי הוא לא מוכן לעוד אחד.
ואז עכשיו נהייתי מבולבלת.
אני לא רוצה לחכות עם רוצים אז עכשיו לא מתאים לי להיות אמא בגיל 39 בשבילי זה כבר מאוחר.
אני לא אתחרט אני לא יודעת איך אני אסתדר עם שלושתן לי יש אחות אחת.
יש לי עכשיו שתי בנות. שזה מקסים כיף לי איתן הן מספקות אותי מכל כיון אני לא יודעת איך אפשר להביא עוד אחד איפה יש מקום בלב...?

רזאי

New member
הייתי במצב שונה אבל דומה.

התלבטנו מאוד, ולא הצלחנו להחליט. לקח לנו כמה שנים עד שהחלטנו להביא עוד ילד, ואז זה כבר היה די מסובך. לא נכנסתי להריון בקלות (בניגוד לפעמים הקודמות, כשהייתי צעירה), היו לי שלוש הפלות, ובסוף ההריון הסתבך. הרופאים אמרו לי בפירוש שלפחות חלק מהסיבוכים היו בגלל הגיל. הייתי מאושפזת, נולדה לי פגית עם לא מעט בעיות. רצנו בין טיפולים כמה שנים, בהתחלה לא היה ברור אם היא תהיה בסדר, או שזה יהיה ככה כל החיים. בסוף הכל הסתדר, אבל אנחנו מגדירים אותה כ"נס".
אני מספרת את כל זה רק כדי להגיד לך לא לדחות את ההחלטה. כן או לא, אבל תחליטי בקרוב. אנחנו לא מרגישות איך הגוף שלנו מזדקן בתוכו, ונדמה לנו שהכל תקין.

למעלה