מתלבטת

מתלבטת

היי!
אז אני עומדת לסיים את התואר, (בתקווה שהמצב ישתפר ויתקיימו מבחנים)
ואני מפחדת ממש ממש, מפחדת להתקע ולא לעשות את מה שאני כל כך רוצה. אני רוצה טיול ארוך שבו אני אולי אמצא את עצמי. ואגלה על עצמי דברים אחרים.
לעבוד בתחום אני לא מוכנה אני צריכה לפתור דברים עם עצמי לנקות את הראש לחוות לחיות.
בשנה שעברה בחופשת סמסטר הייתי בהודו והוקסמתי, היה לי מדהים, אומנם רק חודשיים, אבל זה היה הטיול הכי גדול שלי והכי שונה שלי.
במהלך השנה עברתי שינויים שהתחילו עוד לפני הודו ובמהלך..(אפשר להגיד שהם קיצוניים)
חשבתי שאטוס למזרח בראש שלי יש מחשבה על ויאטנם, קמבודיה לאוס אולי לחזור להודו (קצת מלחיץ אותי לחזור, ולהתבאס)
העניין שאני חושבת שאני רוצה לטוס לבד, אף פעם לא עשיתי זאת, בהודו הייתי עם חברה מאד טובה ובסוף היה לי קצת מחניק.
כחלק מהשינויים די התרחקתי מהחברים שלי, סוג של אמרתי לעצמי שהשנה אני בסימן עצמי, העניין שאני מפחדת שיהיה לי לבד מדי בטיול שלא אתחבר לאנשים, סוג של שכחתי איך מתקשרים, הפכתי לאדם סגור יותר וקשה יותר אני חושבת. קשה לחדור להגיע באמת. (אולי אני לא ברורה). (חברה מפעם הציעה שנהיה שותפות או נחשוב על זה, לא שללתי אבל הייתי די שלילית, היא מדהימה ובטח לטייל איתה זה יהיה כיף, אך יכול להגביל אותי מאד, ואני חוששת מזה)
יכול להיות שאני אתקע פה עד ספטמבר, ואולי אפילו יותר.
יש מלא מחשבות ,שותפים? אנשים לא מוכרים?,
איך בכלל מתחילים בתכנון? (אני עדיין עמוק במבחנים)
האם אני מוכנה לזה, לבד?
פתאום עולות לי מחשבות אחרות אולי איטליה תמיד רציתי ללמוד איטלקית. אני מבולבלת. ובעיקר חוששת, אני אצטרך גם לעזוב את העבודה, והאם בכלל יש לי מספיק כסף לטיול ארוך, האם יהיה לי טוב טיול ארוך?. (אני לא מחפשת פאר, ממש לא. מקום שקט ונעים. להכיר אנשים תרבויות להירגע לחשוב, לקרוא לנח. לטייל, לראות, ללמוד.)
מקווה שלא חפרתי.
אשמח לכיווני מחשבה, להארות והערות, להצעות בנוגע למקומות עונות, אולי פשוט ללכת לקנות תספר?
בתקווה שיהיו ימים שקטים והמבחנים שלי יחזרו לסדרם :(.

T o m c o

Member
מנהל
דעתי. ראשית אומר שהמצב הוא מורכב, מאוד אישי וללא הכרות איתך מאוד קשה לי להגיד מה הנכון ביותר עבורך, אני מניח שאני לא היחיד שיגיד זאת.
מעבר לזה - אני מבין את החשש מלטוס לבד, מתחושת הלבד לאורכו של הטיול, אבל חושב שבטיול שכזה את תמצאי עם מי להיות, תפגשי מטיילים נוספים, בין אם ישראלים ובין אם לא, וכן תוכלי מעט להפיג תחושה זו.
באשר לחברה שהציעה לעשות את זה ביחד, אני חושב ששווה לחשוב על זה פעם נוספת, שווה לשקול אולי אופציה של התחלה משותפת והיפרדות במהלך הדרך, או הפוך, בתחילה לבד והצטרפותה במהלך הדרך, מצד אחד זה יתן לך משהו מוכר, קשר שאת כבר מכירה, משהו שיכול לעשות טוב לשתיכן לדעתי (אם תבחרו בכך), אך חשוב שתהיה בינכן שיחה כנה, שתרגישי שאת יכולה להגיד לה בשלב זה או אחר ש"קצת מחניק לך" אם זה המצב, ושתוכלו להמשיך ולחשוב על איך לעשות את הטיול הזה שיהיה טוב לך (ולה) ביותר.

באשר לשאלות:
1. שותפים? אנשים לא מוכרים? - עניתי את דעתי למעלה.

2. האם אני מוכנה לזה לבד? - זו שאלה שרק את תדעי לענות עליה.

3. איך מתחילים בתכנון?

ראשית, עלייך להחליט על טווח זמן לטיול ויעד, לבחור אזור בו את רוצה לטייל ולהתחיל לקרוא עליו, ספר מודפס, ספר וירטואלי, אינטרנט, פורומים, וכד', ולאט לאט להבין מה המקומות שאת רוצה לראות ולבקר בהם ולייצר רשימה של כאלה.
השלב הבא לדעתי הוא לשבת עם מפה, ולוח הזמנים וקובץ אקסל (או טבלה על גבי דף) ולהצליח לסדר את המקומות כך שיהיו מסודרים הן גאוגרפית והן מבחינת התקופה בשנה ומזג האוויר הממוצע שם. כמו גם להצליח לסדר כך שלוח הזמנים לא יהיה דוחק מדי ומלחיץ (ולרוב יש נטייה לעשות לוחות זמנים לא הגיוניים ולרדוף כל הטיול אחרי השעון כדי להספיק עוד ועוד ועוד).

4. באשר לתקציב הטיול - האם יש מספיק כסף? זו שאלה שמאוד קשה לענות עליה. זו שאלה שהתשובה עליה היא בעצמה כוללת מספר משתנים גדול מאוד והאדם היחיד שיכול למלא את המשתנים הוא את.
המשתנים העיקריים הם: מקומות הלינה, המזון, הנסיעות, האטרקציות וקניות. כמובן ישנם דברים נוספים שאינם תלויים בך, שערי מטבעות, תקופה בשנה וכד'.
לינק להודעה שכתבתי לפני כמעט שנה בנושא כאן בפורום :
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=359&messageid=172168194#172168194

מעבר לכל מה שכתבתי,
מוזמנת לכתוב בפורום עוד, להתייעץ, לשאול, להעזר.
וכמובן בהצלחה בבחינות!

T o m c o

Member
מנהל
שמחתי ואשמח להמשיך לעזור אם אוכל

צול1

New member
רעיון

חשבת על להתנדב?
יש פרוייקט מדהים (מודה שאני משוחד כי אני גם קשור אליו ועובד בו) של אירגון "תן" ו"בצדק" שמשלב חיי קהילה עם לימוד תכנים של מעורבות חברתית ומנהיגות עם עבודה קהילתית. זה שאת בסוף תואר זה מצויין, זה יתן לך להתנסות בתחומים שמעניינים אותך ולעסוק בהם. אנשים מגיעים למרכז לתקופות של חודשיים-שלשה ועוברים בהם תהליך מובנה של עבודה בקהילה עם לימודים בתחום של מעורבות קהילתית וכן היכרות עם התרבות המקומית יש מרכז מאד מוצלח בהודו בעיר היידראבד (שאליו אני קשור), וכן יש גם בעיר גונדר באתיופיה ויש גם במקסיקו.
אני מצרף לך פרטים במידה וזה יעניין אותך:
http://www.lametayel.co.il/פרוייקט+תן++התנדבות+בהודו
על מנת שזה ייחשב כהצעה ולא כפרסום, אני אגיד שיש הרבה מרכזים אחרים שיכולים לעניין אותך גם. רק תזהרי שאת לא נופלת על מקום שמשתמש בהתנדבו כאטרקציה תיירותית ושיש שם דגש על פיתוח הקהילה והעבודה וכן גם על לימוד.

היי

חשבתי על זה :), ואפילו הכתובת הזאת הייתה שמורה לי במועדפים רק ששכחתי מזה לגמרי,
אני לא יודעת אם אני מוכנה להיכנס למקום כל כך אינטנסיבי, היו לי 3 שנים נורא מלאות.
אני אחשוב על זה קצת יותר אולי אשלח מועמדות.
האמת אתיופיה יותר משכה אותי, ראיתי שהתאריך הבא זה בסוף אוקטובר, איזה תאריכים יש למשלחות הבאות להודו או למקסיקו?
כשמגיעים לפרויקט באים מראש עם ידיעה לאן אני הולך מבחינת מדינה?, או שבהתאם ליכולות נעשת החלוקה?
תודה!

צול1

New member
הסבר

במהלך הסמינר המועמדים נחשפים לכל המדינות והיעדים והפרוייקטים השונים (כולל שיחה עם אנשי הצוות ומשתתפים) ובוחרים לאן הם רוצים להגיע. השאיפה היא שכולם יגיעו לאן שהם רוצים. בכל מקרה אם לא יהיה מקום במדינת היעד שתרצי לנסוע אליה ולא תסכימי להתפשר על יעד אחר, תכנסי לרשימת המתנה. ככה שאין שום סיבה להילחץ. ממליץ בחום לשלוח מועמדות ולדבר עם האחראיים. אנחנו בתהליכי שינוי של האתר מכיוון שהוא לא נותן לטעמינו מספיק מידע אודות הפרוייקט.
אבל אני באמת מוכרח להפסיק מכיוון שהפורום הזה אוסר על פרסום. אז אני רק אחזור על ה שכתבתי קודם, יש המון מרכזים ופעילויות. ממליץ בחום.

למעלה