מתלבטת

l u l u 24

New member
מתלבטת

אני בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון וצריכה להחליט אם אני רוצה להמשיך לתואר שני ישיר. ברור לי שביום מן הימים אני ארצה לעשות תואר שני ונאמר לי שעדיף לרכוש נסיון קודם. לפי המצב שאני רואה כאן קשה למצוא עבודה ועולות בי תהיות האם לא כדאי להמשיך כבר בלימודים בתקווה שעם תואר שני יהיה יותר קל (ואולי גם המצב בשוק יהיה טוב יותר). מניסיונכן/ם מה אתם אומרים? חשוב לציין שאם אני מחליטה לא להמשיך אני צריכה לחכות שנתיים.... ועוד שאלה. מה הסיכוי שלי להתקבל למגמה הקלינית אם אני ממשיכה בתואר ישיר....

lulu שלום

לעיתים יש לי תחושה שעולה בפורום תמונה פסימית לגבי מציאת עבודה. אני עוס"ית טרייה ולקח לי בערך כחודש וחצי למצוא עבודה (ואף התלבטתי בין שני מקומות שקיבלו אותי). לצערי מקום העבודה בו בחרתי נגד את ערכיי ולכן החלטתי לעזוב והתחלתי בחיפושים ולאחר כחודש מצאתי עבודה. בנוסף אני חייבת לציין שרוב חבריי ללימודים מצאו עבודה. לכן, אם ההחלטה לגבי המשך לימודים לתואר שני נובעת מפחד לא למצוא עבודה, הסירי דאגה מליבך. אני אישית חושבת שחשוב מאוד לצבור ניסיון בטרם ממשיכים לתואר שני.

לדעתי,

ואני לא יודעת כמה דעתי שווה כי גם אני סטודנטית לתואר ראשון... בכל אופן, אני חושבת שזה יהיה לרעתך להיות עם תואר שני בעבודה סוציאלית אבל עם 0 ניסיון. לדעתי זה מקצוע שצריך ללמוד בו המון מהניסיון ולא מהאקדמיה.

את לא חייבת לבחור או זה או זה

את יכולה לשלב לימודי תואר שני הם לא עמוסים כמו תואר ראשון ואת יכולה בשקט ללמוד ולעבוד במקביל במשרה חלקית (שכאלה ישנן בשפע בע"ס) לגבי הקבלה למגמה קלינית, את כנראה מדברת על בר אילן אז אם את לומדת שם לתואר ראשון, יש איזשהו סיכוי שיקבלו אותך מייד לתואר שני (אם כי בטח תצטרכי ממוצע של מצטיינים) אם לא, לדעתי אין שום סיכוי שתתקבלי בלי שום נסיון למגמה זו. בהצלחה!

m a n d e

New member
עוד נקודה חשובה למחשבה

בתור מי שעבדה שנתיים וכיום בשנה שניה בתואר שני... קשה לחזור לאקדמיה. ה-mode של סטודנט שהיה לי בתואר הראשון עבר ללא שוב. קשה לי להושיב את עצמי מול החומר, המחשב, ההרצאות. וגם לא נעים לי להיות פסימית, התואר השני לא מחדש הרבה על התואר הראשון. ולכן, הניסיון בשדה לא מי יודע מה תורם ללימודים. מה גם, שלא תמיד לומדים את התחום שבאמת גם עובדים בו (הפער בין רצוי למצוי...) עצוב, אבל זה ככה. בקיצור, בדיעבד - הייתי מחפשת עבודה בחלקיות משרה וממשיכה למסלול ישיר. (אני לומדת בחיפה, מגמת ילד ונוער, אבל מכירה גם מגמות אחרות שאומרים אותו הדבר...)

למעלה