מתלבטת

מ ס ט י ק

New member
מתלבטת

כבר הרבה זמן אני מתלבטת אם לרשום פה הודעה או לא, אבל היום החלטתי שגם אני צריכה תמיכה. הסיבה לכך היא שאני מרגישה מאוד בודדה בחיים שלי. עד לפני שלוש שנים לא הרגשתי ככה, אמנם לא הייתה לי אהבה אבל היו לי את החברות מהתיכון ולא הרגשתי יותר מידי לבד. הזמן עבר, סיימתי תיכון, התגייסתי לצבא, גם שם מצאתי לי את החברים, אמנם זה היה בהתחלה קשה אך כשמשרתים בבסיס סגור מוצאים מישהו להיות איתו, רקמתי לי חברות עם מישהי שכמובן שאני עדיין בקשר איתה, למרות שאנחנו כבר לא משרתות ביחד וגרות רחוק אחת מהשנייה. הכל התחיל להיות גרוע יותר ויותר כשעברתי יחידה וניכנסתי לקבע. פרט לקשיים של התעקלמות ביחידה חדשה עם מפקדים חדשים ותפקיד שונה לגמרי מהתפקיד הקודם הייתי צריכה להתחיל להתרגל לשרת בבסיס פתוח, מה שאומר מבחינתי לקום בחמש בבוקר ולהגיע הבייתה חזרה מינימום בשעה 9 בערב. הסתדרתי עם זה בהתחלה למשך כחודשיים - שלושה, אבל היום, קצת יותר משישה חודשים לאחר שניכנסתי לקבע אני מרגישה שהכניסה שלי לקבע גרמה לי לאבד את השימחה שהייתה לי, הפסקתי כמעט לגמרי לצאת עם חברות - אני בד"כ עייפה כשאני חוזרת מהצבא מה שגרם לכך שהחברות התעצבנו שאני לא יוצאת מה שגרם לניתוק קשר כמעט טוטאלי. לא רק עם חברות אני בבעיה. לפני שהתגייסתי הייתי ילדה מאוד ביישנית וחסרת ביטחון עצמי, הצבא גרם לי להוציא מעט מהביישנות שהייתה בי וכמובן שגם הביטחון העצמי של גבר. כשנה לאחר הגיסו התחלתי לצאת עם מישהו, שחשבתי שהוא אוהב אותי זו הייתה אחת מהתקופות הטובות ביורת בחיים שלי, ממש ראו שאני מאושרת, גם אנשים מהיחידה שאלו למה אני כ"כ שמחה אבל פתאום, ביום בהיר אחד הוא החליט שהוא לא רוצה שום קשר עם אף אחת, לפחות לא קשר רומנטי אלא רק דברים אחרים - משהו שאני משמ התנגדתי אליו. ניפרדנו, הכרתי מישהו אחר, גם אותו מאוד חיבבתי אבל מכיוון שניפגעתי מאוד מהבחור הראשון הייתי מאוד תלותית בבחור השני וזה לא הסתדר. 2 הבחורים האלו גרמו לי שוב לאבד את הביטחון העצמי שלי וגם שכבר היה מישהו שחיבבתי לא היה בי את האומץ לצאת איתו, בגלל החשש של מה הוא יחשוב עלי. אני מרגישה שאני רק כותבת פה שטויות אז אני אקצר ואגיד: רע לי בחיים שלי כרגע, אני מרגישה בודדה, אני לא מרגישה בכלל שאוהבים אותי אלא ההפך, המשפחה משווה אותי לדודה שלא התחתנה ואין לה ילדים, אני מרגישה שרק רוצים ממני דברים ואני נותנת ולא מקבלת כלום. אני רוצה שיאהבו אותי, אני רוצה בפעם הראשונה מזה 21 שנה להרגיש מה זו באמת אהבה מה זו נשיקה אמיתית וחיבוק מהלב - לא כאלו שבאים מרצון לקבל משהו. אני רוצה לצאת ולבלות אבל אין לי עם מי. זהו, אני כבר קצת חנוקה מדמעות אז אני אפסיק. אני לא מצפה שתגיבו אני פשוט רציתי לשפוך דברים מהלב.

noosh

New member
ובכל זאת אני אגיב

דבר ראשון, בקשר לבסיס הפתוח - אינ לא יודעת באיזה בסיס פתוח את משרתת, אבל אני חושבת שכמעט בכל הבסיסים הפתוחים, אם לא בכולם, יש אפשרויות לינה. אם את גרה רחוק מהבסיס - תישארי לישון בו. לחברות שלי שישנות בבסיס יש יותר חיי חברה ממה שלי יש, ואני חוזרת הביתה כל יום. אני מבינה את הקטע של לחזור עייפה ולהיות מותשת ולא לצאת, גם אני לא יוצאת כשאני חוזרת הביתה כי אני עייפה. וזו באמת תקופה כזאת, של הכמה חודשים הראשונים בפתוח, שלא מסוגלים עלשות כלום. אנשים נוטים לחשוב שלצאת יומיות זה הכי קל בעולם, אבל הם טועים. זה ממש קשה, וזה ממש ממש שוחק. אז תנסי לסדר לך שינה בבסיס, אני חושבת שזה יקל עלייך. אני מבינה שהיו לך שתי אכזבות משני קשרים, אבל אני חושבת שאכזבות תמיד יהיו, ואסור לנו לתת להן לעכב אותנו או למנוע מאיתנו להמשיך לנסות. טיפים לגבי בטחון עצמי אינ לא יכולה לתת, כי אני גם זקוקה להם, אבל אני יכולה לנסות ולהציע לך לשחזר את הסיבות שבגללן היה לך בטחון, את הנקודות החזקות בעצמך שאהבת, ופשוט להבליט אותן. אם יש מישהו שאת מחבבת אז לכי על זה. לקחת סיכונים זה הכלל הראשון, בלי זה אין מצב לקשר. וצריך להמשיך לנסות ולא לפחד להכוות, כי תמיד יש את הסיכוי הזה, אבל אסור לתת לו להשתלט. אני לא ממש מבינה למה המשפחה שלך משווה אותך לדודה שלא התחתנה, כי את רק בת 21 וכל החיים שלך לפנייך. חתונה נראת לי בין הדברים האחרונים שאת צריכה לחשוב עליהם עכשיו. אל תמהרי לשומקום שאת לא באמת ממהרת אליו. יש לך חיים שלמים וקחי את הזמן ותחיי כל יום כמו שאת רוצה ואיך שעושה לך טוב. תנצלי את הגיל הזה ואת התקופה הזאת, תנצלי את החופש ואת חיי הרווקות ואת מה שזה נותן לך. אח שלי, למשל, רק התחיל ללמוד בגיל 25. עד אז הוא טייל בדרום אמריקה ועבד, וחי. ואולי זה גיל מאוחר להתחיל ללמוד בו, אבל הוא הרגיש שהוא חי וזה הכי חשוב. תעשי רק מה שעושה לך טוב ולא מה שעושה למשפחה שלך טוב. בסופו של דבר, את חיה את החיים שלך, ולא הם. אהבות יגיעו. גם כאלה אמיתיות. תנסי לחזור לקשר עם החברות, טלפון פה ושם, להזכיר להן שעדיין חשוב לך. יהיה טוב, והמון המון

מ ס ט י ק

New member
לגבי מה שאמרת...

אני אתחיל עם החברות - אני לא בטוחה כרגע שאני רוצה לשמור איתן על הקשר, אני אל חושבת שהן חברות אמיתיות - אולי עדיף לי לחפש אחרות (למרות שזה לא יהיה קל בכלל) לגבי שינה בבסיס - זה פשוט לא מתאפשר כי אני לא בדיוק בתוך בסיס - אין שם תנאים לשינה וגם המקום שיש הוא בעיקר לצפונים ולדרומים שהם באמת חייבים. הביטחון העצמי - אז באותה התקופה אותו בחור גרם לי להעלות את הביטחון העצמי שלי, כל כל דבר שאמרתי שאני חושבת שלא טוב בי הוא אמר שבדיוק ההפך. לגבי הגיל - אני כרגע לא מנצלת את העובדה הזו מכיוון שפשוט אין לי כוח... אני מעדיפה לישון כי אני עייפה ולא לצאת ולבלות. ולגבי האכזבות - עד כמה שניסיתי זה קשה... אני גם פעם פוחדת להיפגע שוב. תודה על העזרה, את החלק של הלקחת סיכון אני בהחלט אנסה - אולי חבל לבזבז הזדמנויות. ונועה, לגבי מה שאת אמרת על חוסר ביטחון עצמי - ממש אין לך סיבה להרגיש ככה!!

יש תקופות בחיים

בהם נראה לך שכל מה שאת עושה מתסכם ב: "לקום-ללכת לעבודה-לחזור-לישון" וחוזר חלילה. בדרך כלל תקופות כאלו הולכות יד ביד עם חוסר אנרגיה כללית כזו שמשאירה אותך יכולה לעשות ולתפקד במינימום ההכרחי. אולי אני טועה, אבל נשמע שאת נמצאת בתקופה שכזו. כשיהיה לך יותר כוח תוכלי למצוא זמן גם לחברים ולדברים שהם מחוץ ללופ המינימאלי. בעיקר יהיה לך כוח לארגן את הזמן שלך יותר טוב. ובקשר לחברים "אמיתיים" - ככל שאת תהיי יותר את-עצמך, אוטנתית, בלי פשרות, ככה יתארגנו סביבך האנשים שאוהבים אותך כמו שאת. מה שקובע את ה"אמיתיות" סביבך זו את. (האמת, לתופעה המעניינת הזו שווה פעם להקדיש שרשור נפרד).

מ ס ט י ק

New member
והנה זה קרה..

התגברתי על החוסר ביטחון עצמי, יצאתי עם הבחור והכי נהניתי בעולם.. ואפילו נצא שוב!! איזה כיף!!! הוא הבין שאני לא אחת שיכולה לצאת עד מאוחר ובמיוחד בשבילי יצאנו בשעה 21:00 - פשוט תענוג! הוא כבר העלה לי קצת את הביטחון העצמי ואת החשק לעשות עוד דברים חוץ מלקום ללכת לעבודה לחזור ולישון - בלעדיו לא היה לי את הרצון לעשות את זה.. אני מאושרת!

הזכרת לי משהו מצחיק

כשהייתי נערה - והתחיל הקטע הזה של לריב עם ההורים באיזו שעה לחזור - אמא שלי אמרה לי משפט שעד היום מצחיק אותי כשאני נזכרת בו. היא אמרה: "זה לא שאני חושבת שבשעה 2:00 לפנות בוקר תעשי משהו שאי אפשר לעשות גם בשעה 5:00 אחה"צ... אני רוצה לישון בלילה כמו בן אדם בלי דאגות כי אני צריכה לקום לעבודה מחר, את מבינה?!" בטח שהבנתי. גם התחלתי לחזור הביתה בזמן מתוך התחשבות ולא מתוך מאבקי כוח. והכי מעניין הוא שגיליתי שבאמת אפשר לעשות המון דברים גם כשמתחילים קודם

מ ס ט י ק

New member
תודה!

רק חבל לי שהוא החליט שהיה יותר ממה שהוא חשב שיהיה..(לא שזה רע) והוא רוצה חודשיים להיות לבד, כי לא מזמן הוא ניפרד מחברה שלו.. הוא השאיר אותי עכשיו לבד ואני מתגעגעת אליו ולא יודעת מה לעשות! רק עוד חודשיים בערך נוכל להיות ביחד, עברו רק 3 ימים ואני כל הזמן חושבת עליו... ואני אפילו לא יודעת אם יהיה משהו או לא - הוא אומר שכן אבל אני לא בטוחה, למרות שהוא הבטיח.. והנוראי יותר שבעוד חודשיים אני לא אוכל לראות אותו כי אני לא אהיה יותר מידי בבית... אוף, החיים קשים לי בתחום הזה... אוף - תמיד זה קורה לי!

למעלה