מתלבט אם להגר לברלין, אשמח לקבל עצות

טל6664

New member
מתלבט אם להגר לברלין, אשמח לקבל עצות

אז ככה,
השתחררתי לפני שבוע מהצבא, ואני עכשיו מתלבט אם לעבור לגרמניה או להישאר בארץ. מניתי כמה סיבות שבגללן אני רוצה לעבור לברלין, ואשמח לשמוע מכאלה שגרים שם או גרו שם מה הם חושבים.
בעיקרון יש לי 3 סיבות עיקריות שבגללן אני מעוניין להגר (זה הולך להיות חופר, אז עמכם הסליחה):

1. סיבה כלכלית - זה ידוע שבארץ זה נורא קשה להתקיים בגלל מחירי הדיור, המזון, הדלק וכו'. עושה רושם שדווקא בגרמניה, ובעיקר ברלין שנחשבת עיר יחסית ענייה, האפשרויות הכלכליות הן יותר גדולות. מבירור קצר שעשיתי הבנתי שהלימודים שם ניתנים בחינם, כנ"ל תחבורה ציבורית לסטודנטים, המזון שם זול בכמעט פי 2 מאשר בארץ, וכמובן מחירי הדיור הרבה יותר זולים. השאלה היא אם באמת כל זה נכון ומבחינה כלכלית עדיף לי לחיות שם? ברור לי שאני לא הולך עכשיו להתעשר ולהיות מיליונר אבל בהחלט לא יזיק לי לחסוך כמה מאות או אולי אלפי שקלים. כמובן כל זה לא יעזור אם אני לא אמצא עבודה, אז עד כמה באמת קשה למצא עבודה מכניסה בגרמניה? נכון שהכל יותר זול אבל האם גם משלמים שם יותר, או יותר קל למצוא שם עבודה?

2. סיבה תרבותית - אני אתחיל בזה שאין לי שום בעיה עם מזרחים, ערבים, אתיופים וכו', להיפך, אני מאוד מכבד את האנשים שבאים מכל האוכלוסיות האלה ואני ממש לא מכליל או משהו, ואני מצטער אם זה יישמע ככה. יש לי בעצמי הרבה חברים מהאוכלוסיות האלו וברור לי שלא כולם מייצגים את "הישראלי המכוער", אבל אי אפשר להתעלם מזה שהתרבות פה, אולי בעיקר בגלל האוכלוסיות האלה, נהיתה משהו שאני אישית לא אוהב. בין אם מדובר בערסים או בנערים שמתפרעים בשכונות או צועקים ברחובות. אני לא יודע בדיוק מה הרכב האוכלוסיה בברלין, אבל אני משער ששם נתקלים הרבה פחות בכל התופעות האלו. ידוע לי שיש גם שם לא מעט מהגרים ערבים וטורקים אבל השאלה היא אם הם באמת עושים כל כך הרבה בלגאן כמו פה בארץ? אם אני מחליט לעבור לברלין בשביל לקבל קצת "שקט" ולהימנע כמה שיותר ממפגש עם אוכלוסיות כאלה ותרבות כזאת כמו שיש פה, זה באמת יקרה? באמת צועקים שם פחות ונותנים כבוד ולא נדחפים בתורים כמו בארץ?

3. סיבה חוויתית - לפעמים הרבה אנשים עוברים לחו"ל בגלל ה"חוויה", הם רוצים לחוות את החיים בחול ובכלל אורך חיים שהוא שונה מזה שבארץ. אני לא אשקר, אחת הסיבות שלי לרצות לעבור לחו"ל היא גם החוויה שאני מקבל. אני לא יודע עד כמה זאת יכולה להיות חוויה טובה אבל אשמח שוב לשמוע מכאלה שחוו אותה אם היא באמת שווה. האם ההתמודדות עם השפה והתרבות שאני לא רגיל אליה היא טראומטית או דווקא חיובית? האם זה סיכון גדול מדי לעבור עכשיו לחו"ל ולנסות חיים חדשים או שדווקא עכשיו זה הזמן להתנסות בחוויות כאלו? בכלל, יש אנשים שאתם מכירים שעברו לברלין ודווקא נורא התאכזבו ורצו לחזור לארץ, או שהרוב המוחלט נשאר שם ונהנה?

אני רק אציין את העובדה שאין לי דרכון זר או ויזה לאמריקה, זאת גם הסיבה שמכל היעדים בחרתי דווקא בברלין, שם אפשר להתקבל ללימודים באוניברסיטאות גם בלי דרכון זר. אם מישהו במקרה יודע על עוד מקומות בחו"ל שבהם אפשר ללמוד בלי דרכון זר אשמח לשמוע. חוץ מזה אני אוסיף שאני לא יודע גרמנית, והתחלתי ללמוד בעצמי את השפה לפני כמה חודשים, היא לא נשמעת לי מסובכת מדי ואני חושב שעוד שנה - שנתיים אני כבר אוכל לדעת אותה מספיק טוב בשביל להסתדר איתה בגרמניה ואולי אפילו ללמוד איתה. שוב, מול 3 הסיבות למה כן להגר לשם יש סיבה אחת למה לא, וזה כמובן השפה. לא משנה כמה אני אלמד גרמנית, אף פעם אני לא אדע אותה ברמה של שפת אם (כנ"ל לגבי אנגלית או כל שפה אחרת). אז עד כמה המינוס של השפה, שאולי אני אדע לדבר ולהבין אותה אבל לא ברמת שפת אם, יכול להשפיע עליי? זה משהו שבאמת כל כך קריטי או שגם אם אני יודע את הבסיס זה מספיק בשביל ללמוד שם ולחיות שם?

תודה מראש לכל העונים ושוב סליחה על החפירה :)

ANZ1

New member
כמה הערות

1. צריך לבחור מקום שאתה תאהב לא מקום שהוא קצת יותר זול למקומיים.
אם לא תאהב את המקום ואם לא תסתדר יהיה לך רע.
אפשר להסתדר בישראל כמו שאפשר להסתדר בגרמניה.
אולי בגרמניה קצת יותר זול, אבל זה נכון רק למקומיים, כאלו עם אזרחות, כאלו שמכירים את השפה, יש להם קשרים
למהגר לגרמניה יהיה יותר קשה ממקומי בישראל (מה שאתה)
בכל מקום לא אוהבים זרים, וגם אם אפשר להסתדר, זה לא קל, אפשרי אבל לא קל.
ובגרמניה מעדיפים גרמנים כמו שבישראל מעדיפים ישראלים ויהודים.
אם היית עשיר, איפה היית רוצה לגור ?
2. בגרמניה מדברים גרמנית, בלימודים ובעבודה, תחשוב איך זה ללמוד בישראל באוניברסיטה שגם ככה זה עם הרבה בעיות וקשיים
ובנוסף השפה שלך לא ברמה מקומית
אם תשקיע את השנים בללמוד גרמנית בלהקים עסק, תוכל להיות עשיר הרבה יותר מהר.
3. אם אין לך אזרחות אירופאית, אתה לא תוכל לעבוד, לא במהלך הלימודים ולא אחריהם.
ממה תחייה ?
4. שאר הסיבות שלך, הם היחידות הרלוונטיות חוויה ותרבות אחרת
תנסה, מה יכול להיות ?
אבל יש עוד מדינות אחרות שיכולות להיות מתאימות
אתה יכול להתקבל ללמודים בכל מדינה גם בלי אזרחות מקומית, יש מדינות שהלימודים יהיו יקרים ובחלקם יהיו זולים, אבל אתה יכול ללמוד בכל מקום.
ואגב, הדרך הנכונה להגר, זה ללמוד בישראל, לעבוד שנה שנתיים ולחפש עבודה במדינה אחרת. כשאתה כבר משכיל עם ניסיון.

אם יש לך דחף להגר אז תעשה את זה

מה המצב?
גם אני לא ממש אוהבת את האווירה הלא מתורבתת בעליל בארץ, את הדחיפות בתורים, את הנהגים חסרי הסבלנות וכו'.... (אני ממוצא מרוקאי ובעלי אשכנזי)
ובכל זאת, מניסיוני בגולה - אין אין אין כמו ישראל, כי זה הבית שלנו וזו השפה שלנו וכאן אנחנו לא זרים. ואגב, דווקא בגולה לא תוכל להתפנק ולברור עדשים ואתה תראה שדווקא אלו הלא מתורבתים הופכים להיות חברים שלך בגולה כי "זה מה יש". גולה היא תיקון ואם יש לך דחף סע לשם.

ayaya3

New member
הלוואי שהייתי מסכימה איתך

לגבי ישראל

ולגבי הגולה זה בכלל לא נכון אפשר למצוא אנשים וחברים טובים בכל מקום

moshehan

New member
אני גר בגולה ו.....

אני לא בטוח שזה מדוייק מה שאמרת, אני אמנם לא מרוקאי
,
אבל אני גר בחו"ל ודווקא מרגיש לי שכל מי שעבר מהארץ הם דווקא האיכותיים, כמובן שיש כמה יוצאים מן הכלל שהורסים את השם הטוב שלנו
, אז כן הרבה יותר קל להתחבר לישראלים כי יש לנו משהו משותף (הישראליות) כמובן שזה עדיין לא מפריע ליצירת קשרים אם אלה שלא זכו להיות ישראליים
, אבל כל החברים שלי הישראליים לדעתי חבר'ה ממש על רמה שכל מה שהם חטאו ובאו לגולה זה בשביל חיים 'צת יותר טובים מאשר היה להם בארץ, סביר להניח שיותר מחצי מהם באו רק בשביל החוויה ונשארו כשהבינו שזה חוויה לחיים, שלא תבינו לא נכון, אני אוהב את הארץ, אפילו מאוד אוהב את הארץ, אבל כמו שאחד הבוסים שלי לשעבר (אמריקאי יהודי) אמר, אני אוהב את ישראל יותר מאמריקה, אבל אני בחיים לא אגור שם, ולמה הוא אמר את זה אתם בטח שואלים, כי הוא יודע שלילדים שלו הוא לא יוכל לתת להם שם את מה שהוא נותן להם פה, אז תקראו לזה איך שאתם רוצים, ארץ זבת חלב ודבש זה איפה שאנחנו קובעים

Boston Guy

New member
יש פתגם שאומר "הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו"

אדם מסתכל מסביבו ורואה נוף מסויים.
אדם אחר מסתכל מסביבו ורואה נוף אחר.
החוויה שלהם מ"אמריקה" שונה לגמרי - ובעצם מעידה יותר מכל דבר על מי הוא האדם ומה הסטטוס שלו בארה"ב.

כשאתה נמצא, חי ועובד בארה"ב בצורה חוקית, חי בעיר טובה ובשכונה טובה - החברים שלך הם לא "להקת הבררה הטיבעית".
כשאתה שב"ח, חי באותה שכונת עוני שבה חיים השב"חים האחרים, ועובד בעבודות של שב"חים - אז אתה מתחבר עם מי שהגברת מדברת עליהם.

ולפעמים השכונה שבה אתה חי נמצאת 5 דקות מהשכונה שבה השב"ח גר... אבל אתם חיים במעגלים שונים לחלוטין.
יש לנו בשכונה ישראלים מכל הצבעים וכל המוצאים. לאף אחד לא איכפת במילימטר מי אשכנזי, מי מרוקאי ומי אתיופי. ולא - אף אחד מהם לא נופל לקטגוריה של ה"לא מתורבתים". לא הרופאים, לא הפרופסורים מהאוניברסיטאות, לא הארכיטקטים, לא המדענים מהארוורד, MIT ובוסטון יוניברסיטי, לא אנשי היי-טק ולא אנשי הביו-טק (ויסלחו לי עורכי הדין והפסיכולוגים שלא הזכרתי אותם).

תגובה ל-Boston Guy

נכון שנח מאוד כלכלית לחיות באמריקה ובכלל בגולה, אבל לא תשכנע אותי שבגלל נוחות כלכלית אני אוותר על לגור בחיק המשפחה במקום שהוא הכי בית שלי ולגדל את הילדים שלי כאמריקאים לכל דבר, זו לגמרי בחירה שמשנה את ההיסטוריה המשפחתית כי הילדים שלך והילדים להם כבר לא יהיו קשורים למשפחה בישראל.
נכון שיש הרבה אנשי הייטק, רופאים....ובעלי מקצועות חופשיים - אבל רוב המהגרים הם לא מהפלח הזה

ayaya3

New member
בכלל לא נכון

אם כבר לרוב מי שעזב זה מי שיכל להרשות לעצמו + מי שיש לו כישורים לשרוד גם בסביבה אחרת + מי שמסוגל להתעניין גם באנשים שהם לא בדיוק כמוהו

שלא לדבר על כל האנשים שעוברים כחלק מהקריירה

משפחה זו באמת בעיה וזה כבר שיקול אבל לא כל שאר הפרטים שציינת

Boston Guy

New member
איפה ראית שאני מנסה לשכנע אותך?

למה שאני אנסה לשכנע אותך לעזוב את משפחתך בישראל? איזה אינטרס יש לי לעשות כזה דבר?
אני לא אומר לך איפה ואיך לגדל את הילדים שלך... ה"מיסיונר" היחיד כאן שמנסה ל"מכור" למישהו אחר איפה לגור זו את, לא אני.

הבעיה היא שאני פשוט לא מאמין לך... אני איכשהוא די משוכנע שמה שאת עושה זה מה שקרילוב תיאר במשל שלו על השועל והענבים.
אי מכיר הטב את התופעה הזו:
מנסים לחיות בארה"ב בלי ניירות, ממלאים לעצמך את הראש בדברי הבל ("המזל יביא ניירות, הגורל יביא חוקיות") - ובסוף כשהשכל (במקרה הטוב) או משטרת ההגירה (במקרה הפחות טוב) מביאים לכך שהאדם חוזר לארץ, הוא הופך ל"אדבוקט נלהב" של מדינת ישראל והישראליות.

אספרסו2

New member
אצלך אקדמאי זה

מתורבת ?האבחנות שלך שגויות לחלוטין,הקנקן לא מעיד תמיד על התוכן.

גולה זה שליחות ובדרך כלל מי שמזלו בגולה הכל

מסתדר לו שם בקלות
ניירות, חתונה, עבודה וכו....

איך אומרים ..... אם אתה צריך להיות שם ואתה תהיה שם

Gidi Shemer

New member
אני בכנות לא מבין

את מתכוונת שליחות במובן רוחני כלשהו?

אני למשל לא יצאתי בשליחות של אף אחד. אני כנראה מפספס משהו.

באמת מעניין אותי למה את מתכוונת. תודה.

Philip Jr

New member
זה לא הוא, זה את

ממש לא ברור על מה את מדברת, בלשון המעטה.

טוב.... הסבר קצרצר על כוונתי במשפט

"גולה זה תיקון" ........

אז נכון שכל אדם בוחר את המקום המתאים לו ביותר לחיות
אבל יחד עם זאת,
רוב האנשים שיסעו לנסות את מזלם בחו"ל יחזרו ארצה ויראו את הכל כחוויה בלבד
חלק קטן, כן ימשיכו לחיות בחו"ל כי בכל זאת נח להם וטוב להם שם והם אפילו הצליחו שם
ולכן..... זה המזל/תיקון/שיעור שלהם ... לחיות בגלות
זו השליחות שלהם האישית ושם הם צריכים להיות ולהקריב את הקרבה למשפחה ואת הזיקה של הדור הבא למשפחה כאן.
הרבה אנשים שנכשלו בארץ או לא ממשו את הפוטנציאל שלהם פה - הצליחו בחו"ל בגדול... כי שם המזל מאיר להם

לכן, אני חושבת שלחיות בחו"ל זו שליחות אישית של בן אדם שצריך להיות במקום מסוים בנקודת זמן מסוימת.

אני ממש מקווה שאני ברורה ואם לא.... אז נתתי לכם חומר למחשבה על דברים ברומו של עולם

ANZ1

New member
כשנופל טיל על מישהו בשדרות, זה גם תיקון ?

ANZ1

New member
בקיצור, הכל זה תיקון

את פשוט מחליפה המון מילים שונות כמו חיים, בחירה, מזל וכו
במילה תיקון
הדבר היחיד שצריך תיקון זה אנשים כמוך שמשתמשים במילה בכל מקום בלי היגיון
כי הם אנשים קטנים ופחדנים שרוצים שיהיה מישהו גדול שישמור עליהם או לפחות יכוון
תיקון נעים
ותשאירי את כל התיקונים והבולשיט לקומץ המשוגעים שבוחר לגור בישראל

למעלה