מתלבט אם להתחיל לימודי הסבה

krekers

New member
מתלבט אם להתחיל לימודי הסבה

היי :)
אני מסיים השנה תואר בחינוך, ואני מגלה שהמקצוע הזה פחות בשבילי. אני מתעניין בלימודי אחיות. כדי שלא אעשה עוד פעם תואר שלם ואגלה שהוא לא מתאים לי - האם אתם מכירים דרך להתנסות בעבודה מעשית של אחיות ?

evil moon1

New member
אי אפשר להתנסות כשאתה לא אח/ות

אבל בשביל לקבל מושג מקרוב על עבודת אחיות-התנדבות בבית חולים, במחלקות זה הכי קרוב...לחילופין עבודה של כוח עזר....אם אתה מכיר אח/ות שיכלו לספר על המקצוע בכנות-גם זה עוזר....
תחשוב טוב טוב בטוב לפני שאתה מתחיל עם כניסה למקצוע הזה.

evil moon1

New member
אין לי מושג מה זה עמותת יעל

אתה יכול להתנדב ישירות דר בית חולים או כל דבר, העיקר להיות בתו המחלקה...לעשות פחות או יותר דברים שבדר כלל עושה בת שירות לאומי...
או לעבוד בתור כוח עזר...כ תקבל מושג הכי טוב על עבודת אחיות...אבל עבודת כוח עזר זה לא לבעלי לב חלש, קח בחשבון

krekers

New member
פירוט - אני מתכוון לעבודת כוח העזר

ומה ההבדל בין עבודה של בת שירות לעבודה של כוח עזר, ומה יותר קרוב לעבודת האחות ..

תודה על התגובות ..

evil moon1

New member
אפשר...

הבדל בין בת שירות לכוח עזר-ענק....בת שירות עושה עבודה פקידותית, שליחויות שונות, מקסימום אולי יכולה לחלק אוכל לחולים(לתת להם מגשיםמעם האוכל..)..היא לא נוגעת בחולים, לא מסדרת מיטות....כוח עזר עושה את העבודה הכי קשה (שינויי תנוחה לחולים, מקלחות, רחצות למיטה, החלפת טיטולים, גם מחלק אוכל)..אחות עושה גם עבודה של בת שירות, גם של כוח עזר, גם של רופא, גם של מזכירה, גם של אם בית, גם של טכנאי, גם של עו"ס, גם של מאבטח, חחחח...
*עבודה של כוח עזר יותר קרובה לאחות, אבל קח בחשבון שעבודה זו קשה, פיזית בעיקר, וגם נפשית, נתקלים בהרבה דברים לא נעימים, כמו הפרשות(גם אחות נתקלת בהם ב אותה מידה)

krekers

New member
תודה רבה על התשובה.

ישנו סיכוי שיקבלו מישהו שלא לומד סיעוד לעבודה ככוח-עזר?

evil moon1

New member
כן

תפקיד כוח עזר לא מצריך שום הכשרה. אתה ממש לא חייב להיות סטודנט לסיעוד.

krekers

New member
ואם אפשר בבקשה שאלה נוספת

קראתי הרבה באתר כאן על לימודי הסבה, ובכל זאת הצלחתי להתבלבל קצת.
הבנתי שאת תוכנית ההסבה של השנתיים סגרו. מה שנשאר זה תוכנית הסבה של שנתיים וחצי. את התוכנית הזאת, למיטב הבנתי, אפשר לעבור במרכזים הרפואיים השונים ובאוניבריסטאות, למשל אונ' ת"א. האם יש הבדל בין המסלול באונ' לבין המסלול בבית חולים? הבנתי שבשניהם יוצאים עם התעודה "אחות מוסמכת", השאלה היא אם באונ' יוצאים גם עם תואר בסיעוד .. (או שמא גם בבתי החולים יוצאים עם תואר כזה? ..)

evil moon1

New member
אני לא עשיתי הסבה

כ שאני לא יודעת לענות על השאלות האלה, אבל הסבה ברמת העיקרון זו תוכנית של לימודים מקוצרים(במקום לימודים גנריים של תעודת הסמכה ותואר ראשון בסיעוד, שהיא 4 שנים) לאנשים להם כבר יש תואר ראשון במשהו אחר. בגלל שכבר יש להם תואר, הם לומדים רק לתעודת הסמכה. בסו יוצא שהם אחים/אחיות מוסמכות עם תואר ראשון, רק שהוא לא בסיעוד. כ שבשום מסלול, עד כמה שאני יודעת תואר בסיעוד לא יהיה.

למעלה