וואו, פשוט וואו.
אתן לך את הנוסח המקוצר. האתר שלי איננו, ולעולם לא יהיה, פלטפורמה למתן ייעוץ השקעות. העובדה הזו מצוינת בתקנון האתר וב-2 מקומות בולטים בכל פוסט. מדיניות התגובות באתר אוסרת על שאלת שאלות שיש בהן משום בקשת ייעוץ השקעות פרטני, וממילא אני אוסרת על עצמי (ועל אחרים) להשיב לשאלות מסוג זה. אם תשים לב, תגלה שאינני מגיבה לפוסטים שעוסקים בניירות ערך ספציפיים. אני מקפידה על כך מאוד. הבלוג נועד בעיקר להוות פלטפורמה ללימוד עצמי, וכל פוסט מפציר בקורא להתחיל במחקר עצמאי (יש רשימת ספרים ארוכה מאוד) ולאמת את הדברים בעצמו או בעזרת איש מקצוע. התגמול שאני מקבלת עבור המאמץ שאני משקיעה בבלוג הוא אפסי. אינני מבינה על בסיס מה אתה פוסל את האתר שלי.
אגב, יש משום אירוניה בעובדה שאתה מצביע על כשלים לכאורה באתר שלי אך בוחר לעשות זאת בפורום (ואף בשרשור!!!) שעניינו מתן ייעוץ השקעות לאחרים שלא ברשיון. בקיצור -- טול קורה.
אני לא ממליצה לאף אחד להשקיע לפי מודל ההשקעה של הארי בראון. זה המודל שאני מאמצת לעצמי, ומשתפת אותו עם אחרים. הביקורת שלך על המודל מעידה יותר מכל על חוסר הבנה בסיסי של האסטרטגיה. כן, לכשעצמם מניות, אג"ח ארוך וזהב הם נכסים תנודתיים מאוד -- אם מסתכלים עליהם בנפרד, כפי שאתה עושה. כשמשלבים אותם זה עם זה, הקורלציה הנמוכה / שלילית בין הנכסים הללו -- הנובעת מכך שהם מושפעים מתנאים מאקרו-כלכליים שונים -- מבטלת את התנודתיות הכוללת של התיק. תהית לגבי ביצועי התיק בבפרקי זמן של 40 שנה?
בבקשה. כעת הדגם נא את ביצועיך כמשקיע אקטיבי בפרק זמן זהה. ככלל, הייתי מבקשת שלהבא, לפני שאתה מאשים אחרים ב"חוסר הבנה בסיסי", תעשה את המינימום כדי להצטייד בנתונים. אחרת, התוצאה עלולה להיות מעט מביכה מבחינתך.
הזכרת "שירות לא טוב" ו"חוסר אחריות" -- נדמה לי שאלה נובעים דווקא מהטיעון היומרני המשתקף מדבריך כאילו כל אחד יכול לבחור מניות מנצחות ולהכות את השוק לאורך זמן אם רק ילמד לקרוא דוחות מאזני רווח והפסד. לא, זה לא המצב. לא יתכן, מתמטית, שכולם יכו את השוק. כדי לעשות זאת לאורך זמן ובעקביות יש צורך במידע שאין לאחרים. האם יש לך מידע כזה? האם אתה יודע משהו מהותי על ה"חברות האיכותיות" שבחרת, מעבר לדו"חות הרבעוניים ששוחררו לעיון הציבור? אם לא, מוטב שתניח שהשוק המשוכלל מתמחר את כל המידע הזמין למחירי המניות והתשואה שתקבל תהיה בהגדרה אקראית.
יש אנשים שסובלים מקיבעון מחשבתי בנוסח "אם XXX יכול לעשות זאת, גם אני יכול." לבן גרהם ולוורן באפט היו משאבים, פיננסים, מודיעיניים ואחרים, שלמעטים יש. אנשים שמנסים לחקות אותם באופן עיור פשוט טועים. צר לי לומר לך יהונתן ל יקר -- אתה *לא* וורן באפט.
ואם כבר הזכרנו את הקוסם, אז המשפט הלעגני:
"יש לי כסף אבל אין לי זמן ללמוד את שוק ההון אז תיתנו לי בית השקעות או איזה קרן או איזה משהו מחקה או איזה תעודת סל, כי מה שחשוב לי זה עמלות נמוכות ושיעשה בשבילי את המכה ואני אהיה פסיבי וארוויח בלי לעשות כלום. "
מתכתב באופן מעניין עם המשפט הבא:
"My advice to the trustee couldn't be more simple: Put 10% of the cash in short-term government bonds and 90% in a very low-cost S&P 500 index" fund. (I suggest Vanguard's.) I believe the trust's long-term results from this policy will be superior to those attained by most investors — whether pension funds, institutions or individuals — who employ high-fee managers.
--Warren Buffet
משקיעים פסיביים לא רוצים "לעשות את המכה". זו תודעה של סוחר, לא של משקיע. משקיעים פסיביים חושבים לטווח ארוך - קונים, מחזיקים ומאזנים. כמובן שעלות נמוכה היא שם המשחק -- כל שקל שאתה משלם ל"מומחה" הוא שקל שאתה מפסיד.