מתלבט אם למכור

מתלבט אם למכור

חג שמח ושנה טובה.
יש לי כמה מניות ישראליות ובנאסדק
שאני מחזיק כ7-9 חודשים.
אני יודע שזה טווח קצר, ואני לא צריך את הכסף כרגע
אבל אני מרגיש שאוכל להעביר את ההשקעה לאינדקסים או ני״ע אחרים.
רציתי לשאול- בצורה לא מחייבת וללא כל התחייבות מצד אף אחד- לדעתכם.
איזה מהן הייתם ממליצים למכור (ניתוח טכני, דוחות, הכרות עם החברה)?
אף אחד לא יכול לחזות, אני שואל ברמת המלצה לא מחייבת.

תודה לעונים

mnakash

New member
תשובה כללית ולא מחייבת

המצב הוא כזה: קנית מניות ספציפיות לפני כמה חודשים וכעת אתה שואל בפורום האם למכור אותן ולקנות מדדי מניות רחבים.
מבלי להתייחס בכלל לאיזה מניות קנית נשמע שאתה לא אמור להחזיק במניות ספציפיות. זה לא אומר שום דבר רע. לרוב מכריע של המשקיעים מתאימות השקעות אינדקס רחבות.
&nbsp
אני לא יודע אם אתה משקיע לטווח ארוך שמתאים לו אינדקסים של מניות, אם אתה לא מתכנן להשקיע לשנים ארוכות אז גם אינדקסים של מניות לא מתאימים לך.
&nbsp
אני רוצה להציע לך אם אתה לא מכיר כבר ובקיא בחומר את האתרים בעברית התמונה הגדולה והסולידית שעוסקים בין השאר בהרכבת תיקים למשקיע ממוצע.
בעיקרון תיקים בסיסיים למשקיע פאסיבי מורכבים מתמהיל של אינקסי מניות רחבים והשקעות באג״ח על סוגיו שנחשב סולידי יותר ממניות.
&nbsp
אם מעניין אותך ללמוד על סטוק פיקינג גם לזה יש לי המלצות לספרים ומקורות.
והמלצה אחרונה כל עוד אתה לא יודע לבחון את טיב המניות שמציעים לך בכל מיני פורומים, בלוגים ושאר מקורות הייתי נמנע מלקחת כאלו המלצות בסכומים גדולים.
&nbsp
בהצלחה.

אשמח להמצלות לקריאה

אני לגמרי מסכים שאני צריך ללמוד איך לבחור ואיך להשקיע.
&nbsp
אז יש לי 2 צעדים:
1. לקרוא ״התמונה הגדולה״ (אתר?)
2. יש לי מנהל תיקים. אני רוצה להעביר לו כסף מהמניות הכושלות שבחרתי.
לכן מתלבט איזה מניות למכור.

קטונתי מלהבין במניות (אני די נעזר בפורום) אבל אתה מעדיף

למכור מניות שהפסידו (בזמן הקצר הזה) ולא לחכות? (שמא הן ירדו עוד?)

אני גדעתי הפסדים אצל חברת ההשקעות ומכרתי נפט

שכמובן עלה. זה היה לפני שנה. (חברת ההשקעות העדיפה למכור ולא להשאר עם הנייר ולא המליצו לי להשאיר אותו)

לדעתי (גם בזמן האמת) עשיתי טעות היה עדיף להשאיר הנפט ולמכור כשעולה(מעל 101$ לחבית).

השאלה האם החברה הזו יודעת אם הנייר יעלה או יירד בזמן הקרוב.... (שוב יש פה אלמנט של זמן..)

חברת ההשקעות לא מוכנה לייעץ לגבי ניירות

שלי.
&nbsp
אמרו לי תמכור מה שתרצה. תעביר לנו כסף ואנחנו נקנה אינדסקים שנרצה.
לכן אני מתלבט מה מהם למכור - אם בכלל

הערה לגבי הפניות לבלוג "הסולידית"

אני חושב שאין זה ראוי להפנות מכאן לבלוג של "הסולידית".
היא מרכיבה שם תיקים, מגיבה לשואלים, וזה למעשה ייעוץ אבל היא בכלל אינה יועצת השקעות בעלת רישיון.
יש שם גם מודל ספקולטיבי (בראון) שאינו ראוי להיקרא סולידי.

mnakash

New member
לא חושב שמה שהיא עושה זה קיצוני

אני גם לא אוהב את תיק הארי בראון שלה אבל בין זה לבין לפסול את האתר או את השירות שהיא עושה להמונים יש מרחק.
לא רואה בעייתיות באינפורמציה שהיא חולקת. לא חייב להסכים איתה על הכל.
היא ממש לא מייעצת לדעתי או עושה משהו לא ראוי. ההיפך. היא מקדמת חשיבה עצמאית.
בקיצור אני ממש ממליץ על התכנים גם אם לא את כולם אני אאמץ וספציפית הפניתי לתיק שוקולד מריר אגח ומניות ולא לתיק בראון שיש בו מרכיב זהב פיזי משמעותי.
&nbsp

השירות הזה לא טוב

גולש שמחפש "השקעה סולידית" בגוגל נוחת על התוצאה הראשונה, שהיא פוסט בבלוג שלה בנושא תיק הארי בראון. זהב. מניות. אג"ח הכי ארוך.
תוסיף לזה פוסטים נוספים בבלוג שמדברים על "חירות" ו-"חופש מעבודה" ו-"מעכשיו אני עושה רק מה שבא לי" ותקבל רצון לחקות אותה ואת סגנון ההשקעה שלה, בעיקר בקרב אנשים חסרי ידע או אנשים מתוסכלים משגרת חייהם.
יש לכותבת בעיה בסיסית בהבנת שוק ההון. התיק שהיא מהללת אינו סגנון השקעה סולידי והוא עלול לגרום הפסדים למי שיאמץ אותו מתוך מחשבה שהוא משקיע במשהו נחמד חסר סיכון שיבטיח לו תשואה טובה. קודם שתחיה עם המודל 40 שנה, במהלכן יהיו קריסות רציניות בשוק, ואחרי זה תחזור לומר לנו אם הוא באמת סולידי. מבחינתי כל התכנים שם אינם מקצועיים בכלל.

mnakash

New member
אני לא חושב כמוך אבל מסכים לגבי תיק הארי בראון

זה לא תיק סולידי בעיניי והוא לא מתאים לציבור הרחב כמו נגיד התיק של מניות אג״ח בגלל החלק של הזהב.
מעבר לזה היא די מבינה בהשקעות למשקיע פאסיבי ממוצע.
על שאר הנושאים אפשר להתווכח אבל זה סובייקטיבי. מה גם שבנושא האחרים של הבלוג אני לא מרגיש בקיא או בטוח מספיק בשביל לעשות מה שהיא עושה או לחוות דיעה על כך. הפופולריות של האתר לעומת זאת מראה שיש צמא לכזה בלוג.
&nbsp
ולסיום נק׳ מבט שונה משלנו לגבי זהב
כאן נראה שהציבור רוצה יותר זהב פיזי בתיק.
http://therealasset.co.uk/gold-bullion-allocation/
&nbsp
אני יכול לומר שמניסיון אישי במשפחתי ובמשפחתה של אשתי ובעדות רבות אחרות מבוגרים רבים בגילאי 60 ומעלה רואים בזהב השקעה לגיטימית לגמרי. לא מפליא בהתחשב בהיפר אינלציה שהם חוו בשנות השמונים.
&nbsp
מעניין לחפש מקורות עם דיעה הפוכה.
&nbsp

אני מעדיף לדעת איפה הכסף שלי מושקע

לאיזו חברה הוא הולך, מה היא עושה, מי מנהל אותה ומה מצבה הפיננסי.
לתת כסף לבית השקעות שישקיע אותו ב-"משהו שעוקב אחרי 5,000 מניות" (או שבכלל ייקח אותו לעצמו) - לדעתי זו עצלנות, בורות, והפקרות מוחלטת.

וואו, פשוט וואו.

אתן לך את הנוסח המקוצר. האתר שלי איננו, ולעולם לא יהיה, פלטפורמה למתן ייעוץ השקעות. העובדה הזו מצוינת בתקנון האתר וב-2 מקומות בולטים בכל פוסט. מדיניות התגובות באתר אוסרת על שאלת שאלות שיש בהן משום בקשת ייעוץ השקעות פרטני, וממילא אני אוסרת על עצמי (ועל אחרים) להשיב לשאלות מסוג זה. אם תשים לב, תגלה שאינני מגיבה לפוסטים שעוסקים בניירות ערך ספציפיים. אני מקפידה על כך מאוד. הבלוג נועד בעיקר להוות פלטפורמה ללימוד עצמי, וכל פוסט מפציר בקורא להתחיל במחקר עצמאי (יש רשימת ספרים ארוכה מאוד) ולאמת את הדברים בעצמו או בעזרת איש מקצוע. התגמול שאני מקבלת עבור המאמץ שאני משקיעה בבלוג הוא אפסי. אינני מבינה על בסיס מה אתה פוסל את האתר שלי.

אגב, יש משום אירוניה בעובדה שאתה מצביע על כשלים לכאורה באתר שלי אך בוחר לעשות זאת בפורום (ואף בשרשור!!!) שעניינו מתן ייעוץ השקעות לאחרים שלא ברשיון. בקיצור -- טול קורה.

אני לא ממליצה לאף אחד להשקיע לפי מודל ההשקעה של הארי בראון. זה המודל שאני מאמצת לעצמי, ומשתפת אותו עם אחרים. הביקורת שלך על המודל מעידה יותר מכל על חוסר הבנה בסיסי של האסטרטגיה. כן, לכשעצמם מניות, אג"ח ארוך וזהב הם נכסים תנודתיים מאוד -- אם מסתכלים עליהם בנפרד, כפי שאתה עושה. כשמשלבים אותם זה עם זה, הקורלציה הנמוכה / שלילית בין הנכסים הללו -- הנובעת מכך שהם מושפעים מתנאים מאקרו-כלכליים שונים -- מבטלת את התנודתיות הכוללת של התיק. תהית לגבי ביצועי התיק בבפרקי זמן של 40 שנה? בבקשה. כעת הדגם נא את ביצועיך כמשקיע אקטיבי בפרק זמן זהה. ככלל, הייתי מבקשת שלהבא, לפני שאתה מאשים אחרים ב"חוסר הבנה בסיסי", תעשה את המינימום כדי להצטייד בנתונים. אחרת, התוצאה עלולה להיות מעט מביכה מבחינתך.

הזכרת "שירות לא טוב" ו"חוסר אחריות" -- נדמה לי שאלה נובעים דווקא מהטיעון היומרני המשתקף מדבריך כאילו כל אחד יכול לבחור מניות מנצחות ולהכות את השוק לאורך זמן אם רק ילמד לקרוא דוחות מאזני רווח והפסד. לא, זה לא המצב. לא יתכן, מתמטית, שכולם יכו את השוק. כדי לעשות זאת לאורך זמן ובעקביות יש צורך במידע שאין לאחרים. האם יש לך מידע כזה? האם אתה יודע משהו מהותי על ה"חברות האיכותיות" שבחרת, מעבר לדו"חות הרבעוניים ששוחררו לעיון הציבור? אם לא, מוטב שתניח שהשוק המשוכלל מתמחר את כל המידע הזמין למחירי המניות והתשואה שתקבל תהיה בהגדרה אקראית.

יש אנשים שסובלים מקיבעון מחשבתי בנוסח "אם XXX יכול לעשות זאת, גם אני יכול." לבן גרהם ולוורן באפט היו משאבים, פיננסים, מודיעיניים ואחרים, שלמעטים יש. אנשים שמנסים לחקות אותם באופן עיור פשוט טועים. צר לי לומר לך יהונתן ל יקר -- אתה *לא* וורן באפט.

ואם כבר הזכרנו את הקוסם, אז המשפט הלעגני:
"יש לי כסף אבל אין לי זמן ללמוד את שוק ההון אז תיתנו לי בית השקעות או איזה קרן או איזה משהו מחקה או איזה תעודת סל, כי מה שחשוב לי זה עמלות נמוכות ושיעשה בשבילי את המכה ואני אהיה פסיבי וארוויח בלי לעשות כלום. "

מתכתב באופן מעניין עם המשפט הבא:
"My advice to the trustee couldn't be more simple: Put 10% of the cash in short-term government bonds and 90% in a very low-cost S&P 500 index" fund. (I suggest Vanguard's.) I believe the trust's long-term results from this policy will be superior to those attained by most investors — whether pension funds, institutions or individuals — who employ high-fee managers.
--Warren Buffet

משקיעים פסיביים לא רוצים "לעשות את המכה". זו תודעה של סוחר, לא של משקיע. משקיעים פסיביים חושבים לטווח ארוך - קונים, מחזיקים ומאזנים. כמובן שעלות נמוכה היא שם המשחק -- כל שקל שאתה משלם ל"מומחה" הוא שקל שאתה מפסיד.

תשובות

1. מעולם לא טענתי שאני רוצה להכות שוק או מדד כלשהו. אני בוחר מניות ספציפיות שברור כי הן מתומחרות בזול לעומת מחירן היסטורי, כמו מניות של חברות כרייה, שיש סיכוי סביר שיעלו בעתיד. בנוסף בוחר גם חברות דיבידנד, בעיקר תשתיות חשמל, הנמצאות בקורלציה שלילית עם חברות הכרייה, כדי למתן תנודתיות. עובר על דוחות שלהן, יחסי חוב, וכו'. יכול להיות שהשוק יעלה 10% בשנה ואני ארד 5%. זה לא יפחיד אותי כי אני לא מנסה כל יום לנצח מישהו או משהו. האחזקה שלי במניות קטנה מאד.
לא צריך מידע מודיעיני בשביל זה. צריך פשוט להשקיע קצת זמן בקריאת מידע ולא להיות פסיבי.
2. אני לא רוצה להיות וורן באפט. טוב לי להיות מי שאני.
3. לא כל מה שוורן באפט אומר זה דברי אלוהים חיים. אז הוא אומר שצריך להשקיע בואנגרד. האם שמת לב שאחת האחזקות הבולטות של ואנגרד היא ברקשייר של וורן באפט? אין משמעות לזה?
וורן באפט עצמו השקיע בתחילת דרכו ברכישת מניות באופן ישיר ולא בקרנות או תעודות או מדדים.
4. אני חושב שמשקיע שמחפש השקעה סולידית לא אמור להתרשם מגרפים הסטוריים של מודלים פסיביים. מחר בבוקר הכל יכול להשתנות כי יש לזכור שאנו בתקופה לא נורמלית מבחינת ריביות והבנקים המרכזיים שמריצים את השווקים. השקעה סולידית היא מזומן, אג"ח מדינה לטווח בינוני ומק"מים. תיק של 75% זהב, אג"ח ארוך ומניות לא יכול להיקרא סולידי גם אם בתאוריה לטווח ארוך רכיביו אמורים לאזן זה את זה.

משקיע צריך להבין מושגים בסיסיים

מה זה מאזן, מה זה רווח גולמי, מה זה מכפיל מכירות, איך רואים רמת חוב, מה זה בטא.
במקום זה אנשים שנכנסים לשוק ההון מבקשים את הדבר הבא בוריאציות שונות:
"יש לי כסף אבל אין לי זמן ללמוד את שוק ההון אז תיתנו לי בית השקעות או איזה קרן או איזה משהו מחקה או איזה תעודת סל, כי מה שחשוב לי זה עמלות נמוכות ושיעשה בשבילי את המכה ואני אהיה פסיבי וארוויח בלי לעשות כלום. "
האשמה אינה רק במשקיע. הפעילים בשוק דואגים למתג אותו כמקום שמיועד ליחידי סגולה שמבינים בניתוח טכני כך שלאדם הפשוט אין סיכוי להבין שום דבר ורק בית השקעות יציל אותו.

mnakash

New member
לא מתאים לכולם, למעשה לא מתאים ל99% לפחות

ל99% מתאים להשקיע באינדקס. אתה מעריך מדי את היכולת שלך לבחור חברות ומזלזל מדי ביעילות השוק.
השוק לא יעיל לגמרי או כל הזמן אבל להגיד שהוא תרמית ושרק בסטוק פיקינג יוכל המשקיע הממוצע להרויח בשוק ההון זה פשוט לא נכון לרוב האנשים. תבדוק את ההנחות שלך, תקרא את ההיסטוריה וממליץ על הליכת אקראי בוול סטריט כדי לתקן את הפרספקטיבה השגוייה.
&nbsp
&nbsp

למעלה