מתלבט בין שני מכשירי אנדרואיד

מתלבט בין שני מכשירי אנדרואיד

שלום לכולם... יש לי התלבטות בין שני מכשירי אנדרואיד - הנקסוס אס או הגלקסי אס. שניהם כמובן של סמסונג. עד לאחרונה הייתי נעול על הנקסוס אס, אבל אני חייב לומר שהגלקסי מרשים לא פחות ואולי אף יותר. נודע לי שיש בעיות עם הנקסוס אס - שהוא עושה ריסטרט באמצע שיחה. אמנם גוגל הוציאה עדכון גירסה לגבי זה, אבל בגלל שהנקסוס חדש יחסית זה קצת מדאיג אותי. הגלקסי לעומת זאת יותר מוכח בשוק. לא משנה באיזה מכשיר אבחר אני מאמין שארכוש אותו בחנות וי מובייל בת"א. השימושים בשניהם דומים : כמובן כמכשיר סלולרי על כל הפונקציות שלו (שיחה,הודעות) והשימושים השונים שיש לסמארטפון : אפליקציות, משחקים, גלישה ברשת, מייל. אשמח לתשובות

voguemaster

New member
לגלקסי יש בעיות משלו

הן פתירות, אבל הן עדיין בעיות. כיום יש בעיה ידועה שלאורך זמן ביצועי המכשיר מתדרדרים לרעה בגלל שסמסונג בחרה להתשמש במערכת קבצים שהיא המציאה, מבוססת FAT, שנקראת RFS. זו מע' קבצים לא מספיק טובה, היא לא בנויה מספיק טוב לעבודה מול זיכרון FLASH ויש איתה בעיות. קהילת המפתחים מצאה כמה פתרונות לעניין. הם כולם נקראים LAGFIX בשפת המפתחים. יש כזה שהוא "מוחלט" ועובד בצורה יציבה וטובה ונקרא UNIVERSAL LAGFIX שמפרמט את החלקים של המערכת למערכת הקבצים של לינוקס, EXT4. זה גורם למכשיר להתנהג אחרת לגמרי. יש כל מיני שיפורים אחרים שאפשר להתקין כמובן. אני ממליץ את הגלקסי כי הוא מכשיר מצוין אבל רק למי שיכול להרשות לעצמו להתקין כזה LAGFIX או לחלופין פשוט לצרוב ROM מוכן מראש שמישהו ייצר. לקנות את המכשיר ולהשתמש בו עם הרום המקורי אני לא ממליץ כי לאורך זמן הביצועים יתדרדרו. מעבר לזה, המכשיר חיה רעה

trainer111

New member
קניתי לאחרונה את הנקסוס S והופתעתי לרעה

לגלות שאין אפשרות לנהל שיחת וידאו למנויי סלולר אחרים, ובנוסף המכשיר מגיע עם 16 ג'יגה זכרון פנימי, בלי חריץ הרחבה. (את זה דווקא ידעתי מראש ולכן לא הופתעתי). מעבר לזה בינתיים נהנה מאד מהמכשיר....העדפתי שיסירו לי את העברית שהותקנה על ידי החנות, היות וזה חוסם אפשרות לעדכונים, ולא רק. אני לא בטוח שהמכשיר מצדיק הפרש של כאלף שח במחיר בינו ובין הגלקסי.

voguemaster

New member
למיטב ידיעתי NEXUS S לא תומך

בכרטיסי הרחבה נוספים מעבר לזיכרון הפנימי שיש לו.

white star

New member
../images/Emo54.gif לא יודע למה זה כל כך משנה

לי יש כרטיס זכרון של 8 ג'יגה והוא מעל ומעבר והסמסוג בא איתו או עם ה16 ג'יגה. אני לא רואה סיבה ליותר מ16 ג'יגה במכשיר. תקנו אותי אם אני טועה :)

ronengeles

New member
למי שמחזיק הרבה וידאו ומוסיקה.....

גם אני עד עכשיו הסתדרתי עם 2GB והמכשיר החדש הגיע עם 4GB, שגם איתם אין לי ממש מה לעשות, אבל יש כאלה שצריכים....

voguemaster

New member
זה באמת תלוי בצרכים

אני שומע מוסיקה דרך המכשיר לא מעט. כרגע אני משתמש רק ב-2 ג'יגה אבל בהחלט אני שוקל להעתיק עוד מוסיקה למכשיר. יש עוד דברים אבל, כל אחד ושימושיו... אגב, מי שמצלם סרטי HD (כי הטלפון בברירת מחדל מצלם HD) והרבה תמונות גם ימלא די מהר את כרטיס הזיכרון..

ת ו מ ס1

New member
בעיה של SGS

יש לי את ה SGS, הוא מעולה. כמו שכבר כתבו רצוי עם רום ישראלי (ממליץ על pilotx) ואולי lagfix. יש בעיה נוספת לחלק גדול מבעלי ה SGS - ה GPS לא מציאה. לחלק זה עובד טוב, לחלק פחות ולחלק זה עובד גרוע. אצלי זה בינוני - ממש לא משהו גם לאחר פתרונות שונים ומשונים. בעיה נוספת היא שבחלק מה SGS יש צרות עם הכנסת המכשיר למצב עידכון רום עם הכפתרים אבל זה ניתן לפתרון היום. עדיין - מכשיר פצצה.

voguemaster

New member
אני עם רום של סלקום + קרנל של HARDCORE

ואני חייב להגיד שה-GPS לא עושה לי חצי בעיה. אני משתמש ב-WAZE ואם אני יוצא מחניון אז לוקח לתוכנה קצת זמן להתאפס על עצמה אבל המיקום מדויק ואין שום בעיה בכלל.

למעלה