מתלבט בין שני מקצועות

אנה, הגזמת קצת

רק בגלל שאת טוחנת אנליטית כל היום ורוצה להיות בים (אגב, איגוד המצילים הודיע שאם את מגיעה לים הוא מכריז על שביתה) לא אומר שאסור לתיכוניסט ללמוד באוניברסיטה. אז נכון שזה מפריע לחיי חברה "רגילים" אבל אל תשכחי שהתיכוניסט נמצא באוניברסיטה עם תיכוניסטים אחרים שמשדרים על אותו גל קווזימונוכרומטי (סתם רציתי לרשום את זה). חוץ מזה גם התיכוניסטים שלומדים איתנו היום לא ממש "מוגבלים חברתית" אלא מתייחסים ללימודים באוניברסיטה כאל תחביב די תובעני. אם תיכוניסט יוצא מהאוניברסיטה חסר כישורים חברתיים אז הוא כנראה נכנס לאוניברסיטה ללא הכישורים הללו.

מי יתן לך לאמץ ילדים

יתנו לי לפני שייתנו לך (טוב, אולי לא). לכי תשחי בים ותפחידי את הדגים.

telleran

New member
שלום, כאן המאזן ../images/Emo159.gif

אז כן, בגדול אני מסכים עם אנה שגיל הנעורים- יש לו תפקיד ויש חשש להרגשת פיספוס (אפילו רצינית) בהמשך החיים. מצד שני- א. אל תשכחי/ו שלאנשים שונים יש תחביבים שונים ואם לדוגמא (אל תיעלב) אדון WhiteNote הנידון גם ככה מעביר את זמנו מול המחשב או ה- ps (ויש כבוד)- אז שיעשה את זה כבר באוניברסיטה. ב. גם לגבי עניין הים או הטיול בחו"ל או כל מה שלא יהיה- ניתן להגיד אותו דבר- תוכל בהחלט לעשות אותם בהמשך חייך. (בעיקר אם תעבוד בחברת היי-טק כבר בגיל 24 עם תואר שני בפיסיקה. ג. ואני אדבר פה בתור הזקן שבחבורה (זיו פשוט לא מסתובב פה בפורום נראה לי)- אתה אף פעם לא יודע באיזה מצב תהיה בעוד ככה וככה שנים. אני יכול להעיד על כמה קשה לי עכשיו לשבת וללמוד ולא נותר לי אלא להביע את קנאתי הגדולה בצעירים שבחבורה שגרים בבית ההורים וההוצאות היחידות שלהם מסכמות באוטובוסים ובילויים. וכולכם יודעים איך הלימודים שלי נראים- הרבה בגלל זה. (הקנאה מתבטאת כמובן!!! אך ורק במישור הלימודי כי לא הייתי מוותר בעד שום הון על מה שיש לי בחיים). לסיכום- שיקולים לכאן ולכאן ולא הייתי ממהר להיות חד משמעי כמו אנה. בברכת הצלחה לי מחר בהסתברות (איזו טעות זו היתה לא לעשות את זה אצל טייטלבוים!) ושבוע טוב.

WhiteNote

New member
לא מתחבר למשחקי מחשב

בזמן הפנוי (שיש, בכל זאת מערכת החינוך דורשת הרבה עבודה רובוטית ששורפת לי הרבה זמן לשווא) אני מעדיף ללמוד מוסיקה (עם שני מורים, אולי בקרוב יהיה שלישי - אבל יש סידור אז זה לא עושה חורים בתקציב), אבל רק קלאסית וג'אז, ככה שניתן להגיד שזה לא עושה פלאים לחיים החברתיים שלי
חשבתי לקחת מוזיקה כמשני (פגשתי את הסטודנט היחידי בבר אילן שעשה את זה ביום פתוח שהיה), אבל ירדתי מזה. בכל מקרה, אם אני אצליח לסיים תואר לפני הצבא (קודם כדאי לי להתחיל, לפני שאני מדבר. קורסים כלליים לא נחשבים) אני באמת מאמין שזה יתן לי נק' פתיחה טובה. בגדול אני מקווה ללמוד שם פשוט משום שקשה לי להתאפק כבר ובא לי ללמוד רציני
פורום חמוד

WhiteNote

New member
מתלבט בין שני מקצועות

היי
אנסה לא לחפור: אני תיכוניסט בכיתה י', עד כה היו לי שלושה קורסים כלליים, ושנה הבאה אני נכנס לפקולטה שאני אצטרך לבחור בקרוב (בבר אילן). כרגע שני המסלולים שאני מתלבט ביניהם הם: 1. פיזיקה ומדעי החיים משני ו2. ביופיסיקה מורחב (פעם זה היה פיזיקה והנדסת חשמל - למרות שזה תהיה חתיכת עבודה חשבתי שאני אסתדר איכשהו, אך אחרי שהיה לי קורס כללי במיקרוביולוגיה ראיתי שהנושא של מדעי החיים מרתק אותי). אני חשבתי ללכת על הראשון, אבל ביום הפתוח הייתה הצגה של המסלול ביופיסיקה, והרעיון של לשלב שלושה ענפים נראה הגיוני ועם פוטנציאל לעתיד. מה שרציתי לשאול זה האם אתם יכולים לתת לי מידע מהניסיון שלכם או של אחרים בנוגע להתלבטות: מצד אחד ביופיסיקה נראה כמו מסלול מעניין ונותן למי שלומד אותו פוטנציאל להתקדם בעבודה מחקרית, אך העובדה שהוא קיים (מסלול שלם לפחות) רק בבר אילן, והוא מכיל "קצת מהכל" ולכן נראה כי הוא פחות מעמיק ממסלול של תואר ראשי בפיזיקה ומשני במדעי החיים. מה אתם אומרים? נ.ב. אני לא יודע אם זה קשור, אבל אני בודק גם את ההתאמה של המסלול שאני אבחר לתואר ראשון לתוכנית הארבע-שנתית של הפקולטה לרפואה בת"א - בכל מקרה אני אבדוק זאת בנפרד (אני בונה על קריירה אקדמית ולעסוק במחקר, אבל יש לי חשק לנסות לבדוק - אולי אני אמשך יותר לרפואה מההיבט הזה ולא מההיבט המחקרי. עכשיו אני סתם חופר, מצטער
). תודה רבה לכם :)

telleran

New member
אני מקווה

שהנקודה שניסיתי להעביר- עברה. לא העיקר מה בדיוק אתה עושה בזמנך הפנוי (למרות שמוזיקה זה רעיון מאוד מעניין לטעמי, ואני מניח שזה מה שדורון אמר לך). הנקודה היתה להביא נקודת מבט שונה משל אנה (יענו- חיפושית אדומה 1. אל תשאל למה) לגבי עניין הלימודים בגיל כזה או אחר.

הקפצה!!!!!

אני מצטער על ההקפצה המוזרה, אבל אני מרגיש שאני חייב להגיב. קודם כל, אנלא יודע אם החבוב שפתח את השרשור יקרא את זה או לא, אבל בכל מיק: לתיכוניסטים לפני התואר, או בתחילתו, יש נטייה להסתכל על התואר בעיניים רעבות. (לא על כל קורס בפרט- זה בסדר, זה מה שמחזיק אותי באוניברסיטה...).יש להם נטייה לחשוב שבגלל שיש להם 100 בבגרות במתמטיקה, הם יוכלו לכבוש את העולם תוך רבע שעה, ויפה שעה אחת קודם. זה לא ממש נכון. תיכוניסטים (שבאוניברסיטה) זה עם לא בוגר, לא אחראי, מפוזר, מוזר, חנון וכו' וכו'... אנשים כאלה לא יכולים להסתדר באוניברסיטה מבלי לפגוע לעצמם בחיים, אלא אם כן הם עצמאיים ברמות מטורפות (נדיר) או שבאמת מעניין אותם הפיתוח של הלפלסיאן לקואורדינטות פולריות. אבל אנה, את טועה בגדול. אני אתן דוגמה על עצמי, אבל הכיוון יהיה ברור. הייתי מדריך בבנ"ע שנתיים וחצי, שנה וחצי מתוכם- תוך כדי תואר. אני יוצא לטיולים (בעיקר בימי שני- על ההרצאות של קוגן)עם חברים (חלקם תיכוניסטים מהאוניברסיטה), יוצא לטיול השנתי, הולך לשחק כדורגל עם חברים וכו' וכו'... וכל זה, לא בגלל שאני תותח או לויודע מה, אלא כי אני מבין למה אני באוניברסיטה. אתם עושים תואר כדי למצוא עבודה, אני עושה תואר כדי לדעת פיסיקה ומתמטיקה. כמו שמילשטיין נראה לי אמר, התואר הוא פשוט עוד תחביב שלי... אמנם התחביב הכי תובעני שיש ( 42 שעות בסמסטר ב'! אינעל...), אבל תחביב. נכון, האוניברסיטה כופה עליי להתבגר קצת מהר מדי, כשאני עם חברים שלי אני לפעמים מרגיש שהם בכיתה ח', באוניברסיטה אני מסתובב עם אנשים גדולים ממני ב7 שנים, אני מוצא את עצמי סופג דאחקות על חשבוני אחרי שניסיתי להסביר לחבר מהבי"ס שהוא לא עובר דרך כל הנקודות בדרך שלו, והתעודת בגרות שלי תצא דלילה ועלובה במיוחד. אבל לא אכפת לי. חיי חברה יש לי, תודה על הדאגה. יש תיכוניסטים שמרגע שנכנסו לתואר איבדו צלם אנוש ומתחילים להיות רובוטים שניזונים ממטריצות, אבל זה לא אני, אז מה זה משנה? כשתבחני כל מקרה לגופו, תראי שהמצב הרבה יותר נורמלי ממה שנראה לך. אגב, ללכת לים אני לא אוהב... יש לי קצת אגורפוביה... וגם כל המלח הזה :\

Jony I

New member
אם נראה לך שמעניין אותך ביולוגיה

אני חושב שפיסיקה ראשי מדעי החיים משני עדיף. משום שהוא נותן לך ראשי מובהק, לעומת זאת ביופיסיקה לדעתי לפחות זורק אותך להרבה כיוונים והוא מאד לא ממוקד. הרבה אנשים שמסיימים ביופיסיקה מרגישים שזה תואר שנותן להם קצת מכל דבר במקום על פני ידיעה מוצקה של אחד המקצועות. אם אתה מעוניין במחקר, אז בתור אחד שעובד במעבדה בתחום של פיסיקה וביופיסיקה, אני חושב שהעדפה בגדול היא דווקא לפיסיקאים על ביופיסיקאים (הבנתי שכך זה גם במקומות אחרים מלבד בר אילן, כדוגמת מכון וייצמן), אבל בתור מקצוע משני מדעי החיים נראה זה רק יתרון, אם תרצה להגיע למעבדה מהסוג הזה. אם תבחר את הקורסים שלך במשני בחוכמה ולפי מה שמעניין אותך אז אפילו תהנה מכל הסיפור... לגביי התוכנית הארבע שנתית לרפואה בת"א, כרגע אני יודע שיש צורך בתואר בביולוגיה. כלומר כרגע אם תיקח את פיסיקה ראשי ומדעי החיים משני, תצתרך לעבור השלמות בשביל להתקבל למסלול הזה (אבל הבנתי שיתכן וזה ישתנה ויפתחו את המסלול גם לבוגרי פיסיקה). ביופיסיקה לדעתי דווקא כנראה כן נותן לך להגיע למסלול הזה מידית כמו שניתן להמשיך לתואר שני בביולוגיה ללא השלמות, אבל אם זה שיקול מבחינתך תברר את זה. לסיכום, במקומך הייתי הולך על המסלול פיסיקה ראשי מדעי החיים משני, ומקסימום עושה את ההשלמות יותר מאוחר. (לדעתי עוד יש סיכוי שאתה תשנה את דעתך בנוגע למדעי החיים, כי זה שעשית קורס אחד במיקרוביולוגיה שהוא דווקא נושא יחסית מעניין, לא אומר שהכיוון הזה בהכרח יעניין אותך, במחזור שלנו לדוגמה יש רק אחד שעושה את המסלול הזה השאר פרשו, והנחיתה לפיסיקה תהיה קלה יותר ממסלול כזה מאשר מביופיסיקה, וזה כמובן בתנאי שפיסיקה מתאים לך) בהצלחה (עשית בחוכמה ששאלת)

WhiteNote

New member
קודם כל תודה רבה על התשובה :)

נורא עוזר :) כפי שידוע לי - בביופיסיקה, יש צורך בהשלמות (אם כי באתר רשום מעטות) על מנת לעבור לתואר שני באחד התחומים. אם אפשר, שאלה נוספת: למחקר, האם הפיזיקה ראשי ומדעי החיים משני יתן לי אפשרות להיכנס לתחומים של של מדעי החיים וביופיסיקה? במילים אחרות, האם פיזיקה ומדעי החיים הוא מספיק מבוסס בכדי לאפשר לי להשתלב במחקרים מסוגים שונים, כמו מדעי החיים, ביופיסיקה, ואפילו בתעשייה? (או שהוא בגדול תואר בפיזיקה למי שרוצה להרחיב קצת את אופקיו במדעי החיים?) ביופיסיקה נראה נורא מעניין והרעיון של שילוב הענפים נראה הגיוני, אבל אני מפחד מעט לעשות טעות ולבחור במסלול שימנע ממני להתקדם. תודה רבה לך
(אשמח גם לתשובות מאחרים שמכירים את הנושא)

Jony I

New member
ככה.

אם אתה שואל אם בגלל שיש לך משני במדעי החיים תוכל להמשיך לתואר שני בביולוגיה, אז זה לא. אבל יש מספיק מעבדות בפיסיקה גם בתחום של חקר הסרטן, ממברנות, מדעי המוח ועוד שתוכל להמשיך והידע הזה יתן לך יתרון גדול. אבל שוב פעם, אני לא חושב שזה מאד משמעותי. חוץ מזה כשתגיע לשלב שבו תשתלב במעבדה אתה תראה שאם חסר לך ידע בתחום מסויים אתה לרוב לא תלך ותשלים קורס שלם במחלקה מסויימת אלא תלמד את הדברים הספצייפים שאתה צריך. לגביי ביופיסיקה, אני חושב שהתואר הזה אולי נותן הרבה כיוונים, אבל הוא לא נותן בסיס מספיק חזק. אני אצלנו לדוגמה במעבדה יש 5 סטודנטים שכרגע הם בתואר שני. אחד מהם עשה תואר ראשון בביופיסיקה, והשאר בכלל הגיעו מפיסיקה. ואני יכול להגיד לך שהמחקר מקביל למחקרים אחרים במעבדות במדעי החיים, והמאמרים גם כן מתפרסמים גם מגזינים של ביולוגיה, ביופיסיקה ופיסיקה. בקיצור, נוצר מצב קיום במחקר שהרבה תחומים מתמזגים וידע נרחב נדרש תמיד כל מיני תחומים ועדיין על אף כל זאת, אני חושב שתואר ראשון צריך להיות ממוקד במסלול שנותן לך בסיס טוב בתחום מסויים לכל הפחות. (וביופיסיקה לדעתי לא עונה להגדרה הזאת, אגב זאת גם דעה ששמעתי מסטונטים שסיימו תואר בביופיסיקה וגם מסטודנטים משנה כ' בביופיסיקה). תנסה לדעתי ללכת ולדבר עם ראשי מעבדות, לשמוע את דעתם, לשאול אותם איזה תואר נראה להם נותן יתרון גדול יותר בהמשך למחקר. יש פרופסורים שאחראים על המסלול של ביופיסיקה ותפקידים ליעץ ויכולים לעזור לך (על פי רוב אני חושב שהם צריכים להיות די אובייקטיבים) פרופ' בנימין ארנברג הוא האחראי מפיסיקה, יש גם אחראים ממדעי החיים ומכימיה שאני לא זוכר מי הם (לדעתי אריה צבן מכימיה, וצבי מליק מביולוגיה).

WhiteNote

New member
הבנתי, תודה רבה ../images/Emo140.gif

אני אנסה לברר ככה. אם יש עוד מישהו שמכיר את הנושא אני אשמח לשמוע :) אבל בגדול הבנתי - מה שרשמת נורא עזר לי להתקדם להחלטה, שוב תודה :)

אני למדתי פיסיקה מדעי החיים ופרשתי

עברתי למורחב אבל אני עדיין חושב שהמסלול הזה יותר טוב מביופיסיקה מכיוון שביופיסיקה מתפרס על יותר מדי תחומים. אגב, פרשתי בגלל שהחלטתי שמדעי החיים מעניין אותי פחות מהקורסים של המסלול המורחב.

עוד מישהי שמכירה קצת את הנושא...

משהו שחשוב לדעת זה שבביופיסיקה מתמקדים הרבה בכימיה - וזה לא פחות חשוב למחקרים בביולוגיה. אני יודעת על כמה סטודנטים שסיימו ביופיזיקה והתואר השני שלהם נעשה דרך המחלקה לכימיה דווקא. אם אתה אוהב ומתעניין בפיזיקה - ואני חושבת שהשיקול המרכזי בבחירת מסלול לימודים הוא מה מעניין ומסקרן אותך - אל תלך על ביופיזיקה - כי הם באמת לא מעמיקים כמו שצריך בדברים המעניינים בפיזיקה. מצד שני - אם אתה באמת רוצה לטעום מהכל ולהכיר את הגישות המושגים ודרך החשיבה של כל שלושת התחומים של מדעי הטבע - אז המסלול של ביופיסיקה די טוב. וגם, היות שבעקבות גילך הצעיר אין לך מה למהר, תמיד תוכל להשלים קורסים בפיזיקה אם תרגיש שהם חסרים לך, בהמשך. מה שכן - אתה יכול להתחיל בביופיזיקה ולעבור אחרי השנה הראשונה - כי בשנה הראשונה הם לומדים עם הפיזיקאים הראשיים את רוב המערכת שלהם. השינוי מתחיל משנה ב ואילך. אבל - קח בחשבון שזה מסלול קצת יותר עמוס - לפחות בשנה הראשונה ואתה צריך לבדוק איך זה משתלב עם התיכון שלך (אם אתה עדדין בלימודי תיכון...)

WhiteNote

New member
תודה :)

תודה לכולכם :) אני אברר עוד קצת בבר אילן, אבל בגדול גיבשתי כיוון. תודה

יאיר59

New member
פיזיקה והנדסת חשמל!

כי אני לא יכול להיות הדפוק היחיד... וגם אחלה מסלול. באמת.

WhiteNote

New member
זה היה הכיוון שלי לפני הקורסים הכלליים ../images/Emo13.gif

שני תארים שונים במכה נשמע מטורף
, אבל למחקר (בפיזיקה, ואולי במדעי החיים) חשבתי שעדיף מסלול של פיזיקה ראשי ומדעי החיים משני, או שאני טועה? (פיזיקה והנדסת חשמל נשמע לי יותר מתאים לתעשייה, או שזאת סתם בורות שלי) תודה :)

פיסיקה והנדח"ש

שקלתי לעשות את זה אבל בחישוב פשוט התברר לי שאפשר לעשות תואר ראשון ושני בפיסיקה באותו זמן של תואר משולב והם פחות או יותר שווי ערך בתעשייה.

למעלה