מתלבט בין IBEAD לIAUDIO ושאלה טכנית

בוצאטי

New member
מתלבט בין IBEAD לIAUDIO ושאלה טכנית

אהלן, אני ניצול של ה-Gmini220 של ARCHOS. נגן מבוסס הארד-דיסק שאחרי חצי שנה של שימוש, ככה פתאום, התקלקלה לו הבטרייה. לא נפל, לא קיבל מכה. פתאום, יום בהיר אחד, במקום לנגן חמש-שש שעות, היה מנגן רבע שעה. שלחתי חזרה לארה"ב לתיקון, ארקוס במקום לתקן שלחו נגן חדש, אחרי חודשיים הוא התפגר. אפילו לפרמט אותו אי אפשר. אז שתדעו, אם מישהו יבקש מכם עצה בנוגע לנגן הזה. גם קראתי באינטרנט על אנשים נוספים שסבלו מבעיות [בעיקר סביב הבטרייה]. עכשיו, אחרי הכוויה מארקוס, החלטתי לקנות נגן פלאש ולרדת מעשרים גיגה לגיגה בודד. אני רוצה נגן שאפשר יהיה לקבל שירות פה בארץ אם יהיו בעיות איתו ואני רוצה שיהיה אמין, שלא יעשה בעיות ושתהיה לו איכות סאונד טובה. מוכן להשקיע בסביבות האלף שקל. אני מתבלט כרגע בין הנגן הזה של IBEAD שראיתי בגלריות של הפורום שיש אותו למישהו מחברי הפורום. הוא אמנם טיפה יקר [איזור האלף שמונים שקל] אבל נראה שהוא שווה את המחיר, לא? אם מישהו מכיר את הנגן, הייתי רוצה לשאול האם באמת יש בעיות לשמוע רדיו והאם אפשר לשמוע רדיו עם אוזניות רגילות שחורות קטנות כאלה או שחייבים את האוזניות שבאות עם הנגן בגלל שהן מכילות את האנטנה? ועוד שאלה למי שמכיר את הנגן, מאחר ויש בטרייה פנימית, כמה זמן לוקח לה להיטען במלואה ממצב אפס? וכמה זמן הנגן מחזיק בלי טעינה? באמת מגיע לאזור העשרים שעות? ויש גם את הנגן של Cowon, ה- iAudio G3 ואני נשבע שאני לא מבין למה כולם סוגדים לו. גם הוא די יקר... אם מישהו יוכל להאיר את עיניי מה עושה את הנגן הזה לכל כך אהוב, אני אשמח. אפילו בביקורת הנייטרלית לכאורה והמאוד מפרגנת של האתר בלינק שנתתי, כותבים שם שכשמשחקים קצת עם הווליום זה יוצר רעשים ורחשושים. מה זה אמור להביע?! בכל אופן, כרגע אני יותר בכיוון של ה- IBEAD. הייתי ממש שמח וזה היה עוזר לי המון אם מישהו שמכיר את הנגן ממקור ראשון יוכל לענות על השאלות שלי לגביו שכתבתי למעלה. ולסיום, שאלה טכנית למבינים- במפרט של ה- G3 כתוב ככה: עוצמת יציאה : 13mW+13mW תחום הענות: 20Hz-20KHz מישהו יודע להסביר במה מדובר, מה ההבדל, מה זה אומר? תודה מראש לכולם על הסבלנות לקרוא ועל הרצון לעזור, בוצאטי.
 

JustThomas

New member
לשאלה הטכנית-

עוצמת יציאה: ה"ווליום" שאתה מקבל מהיציאה של האוזניות. במקרה הזה הדבר נמדד במיליוואטים. 13+13 = כלומר 13 מיליוואט לכל ערוץ (צד של אוזניה) ביחד זה יוצא 26 מיליוואט. אני לא מומחה ואין לי מול מה להשוות לך להגיד שזה חזק \ חלש יחסית. אחרי הכל זה גם תלוי באוזניות ובהתנגדות שלהן. תחום היענות: הצלילים שאתה שומע נמדדים בתדרים שנקראים הרץ. (X הרץ = מספר תנודות של דבר מה בשניה, 20 הרץ = 20 תנודות בשניה) לצלילים יש תנודות. תו דו בסיסי למשל מצלצל ב262 הרץ. מחקרים (אצל תינוקות) הראו כי האוזן האנושית יכולה לשמוע מתדירויות של 20 עד 20,000 (20K) הרץ. יש טוענים כי הם מסוגלים לשמוע מתדירות של 18 הרץ ומעלה. בעיקרון זהו הספקטרום תדרים הסטנדרטי ברוב מכשירי השמע.
 

stardust19

New member
בקשר לשאלה התכנית

עוצמת היציאה היא עוצמה שמציינת את ההספק הנומינלי שהמכשיר מסוגל להפיק מבלי להעמיס על המכשיר עצמו ומבלי לגרום לעיוותי שמע, 13+13 ז"א שבכל ערוץ, ימין או שמאל יש לך 13 מילוואט בכל ערוץ שזה בהחלט די סביר לאוזניות שמגיעות למחירים של עד 250-300 שח , אולם זה לא ממש רציני לאוזניות של DJ'S , הם בד"כ כלל משתמשים גם במגבר,אם תקח אוזניות מקצועיות בחין שיש לך ניחות בעוצמת השמע. בכל מקרה 13 מיליוואט זה עוצמה די סבירה בשביל לחבר את הנגן אפילו למערכת סטריאו ולשמוע נורמלי את המוזיקה, מה שכן העוצמה מושפעת ישירות מהעומס של האוזניות, ככל שהעומס יותר גדול העוצמה פוחתת. חום ההעינות זהו טווח תדרי השמיעה שמכשיר מסוגל לתמוך מבלי לייצור עיוות הרמוני משמעותי, תדר זה מס' החזרות של גל מתקדם בשניה אחת, או המרחק בין שתי פסגות גל מתקדם. בד"כ בכל המכשירים כתובים המסד הללו אבל אני בחיים לא הייתי הולך על המס' הללו היות והאוזן האנושית מסוגלת לשמוע רק מ 25 KGZ עד 14 KHZ, כך שבעצם אנחנו משלמים יותר על מה שאנחנו בכל מקרה לא שומעים( אחד מהטריקים של החברות לעבוד עלינו). זהו זה ההסבר על קצה המזלג מה המשמעות של המושגים הללו. בקשר לאייביד- זהו נגן הפלאש היחיד שתומך בעבררית מלאה ללא צורך להפוך את סדר האותיו במחשב. אייאודיו זהו מוצר די משובח בשל איכות השמע שהוא מציע וגם בשל העיצוב והפונקציות שהוא מציע- עכשיו הבחירה היא רק שלך על מה שאתה הולך- אני הייתי הולך על IAUDIO, אבל זה רק אני
 

בוצאטי

New member
תודה על ההסבר הטכני

מתחשק לך לפרט קצת למה היית הולך על האייאודיו? נראה שאתה יודע על מה אתה מדבר... העברית באייביד ממש לא מזיזה לי. קראתי כמה ביקורות משבחות עליו ואילו האייאודיו כתבו עליו שכשמשנים ווליום זה עושה רעשים ורחשושים... גם האייאודיו זה סוללה חיצונית ככה שכל הזמן צריך להחליף והאייביד זה סוללה פנימית נטענת, לא יותר נוח?
 

יאיר B

New member
רק הערה על הסוללות - בכלליות

ההבדל בין סוללה נטענת לחיצונית הוא לפעמים מהותי. זה שווה מחשבה. לאדם שנמצא הרבה בחוץ ורחוק ממקור חשמל או מחשב (לטעינה) הייתי מציע לקנות נגן עם סוללות חיצוניות (ושיקנה מטען סוללות - זה יוצא זול יותר). לאדם שמגיע על יום הביתה (או למקום אחר שבו ניתן לטעון שאת הנגן), סוללה פנימית יכולה להיות טובה. יש לזכור שסוללה פנימית נגמרת בשלב מסויים ולא ניתן להטעין אותה עוד (ממוצע של 3 שנים בהפעלה סבירה של הנגן). במידה והיא לא ניתנת להחלפה לבד - יש לשלוח לשירות וזה עולה כסף (לפעמים הרבה). לפעמים קשה / יקר להשיג סוללה ייחודית למכשיר מסויים כי עבר זמן ולא מייצרים יותר. סוללות נטענות סטנדרטיות זה לא בעיה להשיג (וגם כל הזמן עולה הקיבולת שלהם - כלומר הם יכולים לנגן יותר זמן). אלו גם שיקולים שלדעתי צריך לקחת בחשבון. כך אני רואה את העניין.
 

בוצאטי

New member
נקודה למחשבה

לא חשבתי על הבלאי של הסוללה עצמה כעבור כמה שנים. ידוע לך אולי על הבטרייה של האייביד? האם היא ניתנת להחלפה עצמית? וכמה עולה בטרייה חלופית? או כמה יעלה בערך שירות החלפה? בעיקרון אני כל הזמן ליד מקור טעינה. אגב, סוללת ליתיום בנגן זה לא קצת כמו סוללת ליתיום בפלאפון? כי בפלאפונים הבלאי הוא לא כעבור שלוש שנים אלא יותר.
 

weird dust

New member
אצלי בפלאפון זה די קרוב ל3 שנים

מרגישים את הבלאי אבל זה לא הרג אותו, אתו דבר בטח עם נגנים. אחרי 400 מחזורי טעינה רוב הנגנים יאבדו 80% מכוחם.
 
למעלה