מתלבט בנוגע לתוכנת תלת מימד...

mendi99

New member
מתלבט בנוגע לתוכנת תלת מימד...

שלום לכולם... אני מתעסק בתלת מימד באופן חובבני ON / OFF כבר הרבה זמן והחלטתי להכנס לזה באופן יותר רציני. אני מתלבט כרגע על איזה פלטפורמת תלת מימד להתמקד. האופציות הן 3d studio max / Cinema 4D / XSI אני פחות נוטה לכיוון האורגני כמו מידול דמויות וכדומה... יותר אובייקטים קשיחים כמו מבנים, מכוניות, מוצרים וכו'... אבל אולי גם זה יגיע. רציתי לשמוע מחברי הפורום הנכבדים, מה אתם חושבים על כל אחת מהתוכנות הללו בהיבט הפונקציות האפשריות, שידרוגים, מחירים ועוד דברים שאני בטח לא מכיר עדיין. בתודה מראש.

mendi99

New member
קצת יותר פירוט...

מה היתרונות הבולטים של מאיה על פני שלושת התוכנות שציינתי? בעיקר בהיבט של בניית המודלים... ואופציות הרינדור השונות

CoolCalb

New member
עם כל הכבוד למאיה

מי שמשתמש במאיה לא בהכרח עושה אותו מקצוען.. לעניין מה שאתה רוצה לעשות, רוב התוכנות שהזכרת בעלות יכולות מאד דומות. בעניין המחיר, SOFTIMAGE|XSI FOUNDATION תתן לך הכי הרבה תמורה ל $$ המחיר שלה פחות מ 500$, והדברים שחסרים בה לעומת הגרסאות היותר מלאות של XSI, זניחים לגביך. (בהתחשב במה שכתבת שמעניין אותך) מאיה תוכנה מצויינת, אבל לא יותר מצויינת מ XSI ומ- 3D STUDIO MAX. לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.

jojo555

New member
זה נכון

לא כל מי שעובד במאיה הוא מקצוען צריך לעבוד קשה בשביל זה אבל לבסוף אחרי שאתה "מקצוען" אתה מבין שמאיה היא הפתרון בשבילך ובאמת חבל על הויכוח מאיה היא הטובה ביותר

CoolCalb

New member
אתה ילד?

או שאתה כבר מקצוען? זה מזכיר לי פתגם: "לעולם אל תתווכח עם אדיוט, הוא יגרור אותך לרמה שלו, ואז ינצח בגלל הנסיון" שיהיה לך בהצלחה בעולם המקצוענות.

jojo555

New member
מהה...

מה לקחת אישית ??? מאיה היא ללא ספק הטובה ביותר וזה עובדה כל השאר גם טובות אבל קצת פחות

h u s k y

New member
לא ממליץ לך כל כך ללכת בעקבות המלצו

ת כגון התוכנה הזאת פשוט יותר טובה נקודה. למה שאתה צריך cinema 4d היא התוכנה הכי מתאימה לך, אני יכתוב גם למה במקום סתם לומר שהיא מצויינת (אני משתמש במקס אגב). לסינמה יש מנוע רנדור מעולה (בין הכי טובים בשוק ובטח הרבה יותר טוב משל מאיה), מהיר מאד, וכולל בתוכו את כל האופציות למתקדים (gi וכאלה). חוץ מזה היא די בנויה ליצור מוצרים ולוגואים וכאלה, היא באה עם הרבה presets, אנימציות כמעו מוכנות, חומרים מוכנים (הניקל שלה נראה הכי טוב שראיתי לוקח כפול 5 זמן מזה לעשות את זה במקס). כלי ה text שלה גם ממש טובים במיוחד לעומת מקס שאפילו bevel פשוט קשה לפעמים לעשות כי יש באג במודיפייר. יש לה material editor שקובר עמוק את של מקס ומאיה ביחד (body paint) שכולל אופציות ממש חשובות לצביעת טקסטורות כמו projection mapping. החסרונות הם אולי מחיר וקהל משתמשים לא גדול מספיק (אין הרבה מדריכים לעומת מקס ומיה וכאלה) אבל יש לה מגזין משלה וגם סרטי הדרכה לא רעים בכלל. בקיצור אם אתה רוצה לעשות עטיפות וחומרים מגניבים וכאלה אתה יכול לעשות את זה עם כל שלושת התוכנות, פשוט עם סינמה זה ייצא יותר מהר מכולן ובד"כ גם יותר יפה לעומת רמת הידע של המשתמש הממוצע. תעשה חיים.

אני גם חושב על להשיג את cinema 4d

אתה יכול להוריד את הדמו באתר שלהם: www.cinema4d.com שמעתי שהיא מאד ידידותית, אבל די קשה לי לעשות שם דברים חוץ מלסובב קוביות.(אבל אין לי שום ידע קודם בשום תוכנת תלת מימד) לטעמי Blender (חינמית) הרבה יותר קל(אבל אולי זה בגלל שקראתי את הNoob to Pro Wiki Book) אני חושב על תהשיג וללמוד את cinema 4d בגלל ש.. אומרים שהיא ידידותית יחסית, וגם ראיתי עבודות עם התוכנה וזה דברים מדהימים. השאלה שלי היא: אני באמת ראיתי יותר חפצים מאשר תמונות. אבל אני מעוניין בללמוד ליצור גם חפצים(מידול) אבל גם לשלב אותם בתוך תמונות קומפלקס(אם אתה מבין, לא רק מודלים אלא גם סביבה ונופים) וגם להיכנס לקטע של אנימציה. cinema 4d יכולה לעשות גם את זה?

h u s k y

New member
כן היא יכולה...סה"כ הכלים הם אותם

כלים בכל התוכנות בד"כ והיא לא שונה מהן.

אחלה תשובה. אני מכיר משלושתן את

מאיה קצת ואת מקס. אני מעדיף את הממשק של מאיה, ואני אוהב את היכולת להגדיר בה סקריפטים ככפתורים, ואת היכולת להגדיר בצורה נוחה קיצורים לפקודות שאתה משתמש הרבה. אולי מה שאני אומר ישמע קצת מוזר, אבל אני חושב שלמאיה יש גישה שמזכירה מאוד גישה של מתכנתים, ויכול להיות שבגלל זה אני מרגיש בה יותר נוח. (אני מתכנת למחייתי - או לפחות בכיוון)

למעלה