מתלבט בקשר למסירת חתולה

צוצי2016

New member
מתלבט בקשר למסירת חתולה

אימצתי חתולה קטנה שננטשה ע"י האמא שלה, כנראה בגלל הפגם המולד שבה, חירשות, לבנה יפיפיה אולי גם לבקנית.
הצ'יוואווה שלי אימצה אותה ואף הניקה אותה, בגלל החירשות היא לא מודעת לשריטות והנשיכות שלה כי היא פשוט לא שומעת שצועקים או שהכלבה שלי צורחת מכאב, אז זו בעיה.
אימצתי אותה רק כדי להציל אותה ממוות, ושמתי אותה לאימוץ ביד 2, עברו כבר 4 חודשים ונקשרתי אליה והיא לא יכולה בלעדינו, יש לי בית קרקע עם גינה גדולה ומגודרת ודלת חתולים שעשיתי לכלבה שלי, אז זה הנאה.
אבל לא יודע מה יקרה, אני מתכנן לעבור דירה, והטיפול נעשה קשה, יש משפחה שרוצה לאמץ אבל אני דואג שהיא לא תסתדר ואיך היא תרגיש, כי היא לא מכירה כלום חוץ ממני והכלבה שלי שהיא מתייחסת אליה כאמא.
השאלה שלי, מה אני צריך לבדוק אצל המשפחה המאמצת, הם יודעים שהיא חירשת, אבל האם להזהיר אותם שהיא עלולה לשרוט אם יש ילדים אולי, ובכלל מה לצפות מההתאקלמות שלה, זה גיל צעיר יחסית והיא תתאקלם טוב? 5 חודשים הגיל שלה.
ההיפרדות שלה מהכלבה שלי יכולה להשפיע עליה קשות?

מיההס

New member
אם יש ספק אין ספק

פשוט משאירים אותה אתכם. היא רגילה אליך ולכלבתך. למה למסור אותה?

Yukita

Active member
מנהל
ההחלטה היא שלך, אבל

כדאי להיות מודע לזה שהשריטות והנשיכות הן ברובן עניין של גיל, ולאו-דווקא קשורות לחירשות. מגיל חודשיים-שלושה ועד שנה-שנה וחצי בדרך כלל האנרגיות גבוהות ויש התפרעות רבה, שיכולה בהחלט לכלול יותר נשכנות וכו' מאשר מאוחר יותר. אם הסיבה שניסית למסור היא בגלל זה, אפשר להשאיר אצלכם - מדובר בשלב חולף.
&nbsp
כמו כן, הגורה תלמד איך להתנהג, שמיעה היא לא הדרך היחידה. כשלכלבה כואב והיא מגיבה לשריטות, היא גם קופצת ואולי מזהירה את הגורה בדרכים פיזיות יותר, וכמובן שהגורה מודעת לזה, היא הרי לא טפשה. היא בעיקר צעירה ואנרגטית.

be_roo

New member
שמיעה זה רק ערוץ תקשורת אחד

כשהכלבה שלי הפסיקה לשמוע עברתי לתקשר איתה בסימנים.
&nbsp
גם גור קטן יבין עם הזמן שכשהוא נושך אז הודפים אותו לאחור, עושים סימן עם האצבע ומפסיקים לשחק איתו, שלא כדאי לו לנשוך.
&nbsp
בעלי חיים זקוקים לתקשורת עם הסביבה, אם אין שמיעה אז להשתמש בראיה ומגע. חתולים הרבה יותר טובים מאיתנו בקריאת שפת גוף, היא רק צריכה ללמוד את השפה שלך.

למעלה