מתלבט בשאלה על סיבוב מוט מגנטי

אמִיר

New member
למה לא?

האנרגיה של השדה הא"מ הוא אינטגרל על השדה החשמלי בריבוע, ועוד השדה המגנטי בריבוע, עד כדי כל מיני קבועים.

avinamal

New member
מתלבט בשאלה על סיבוב מוט מגנטי

לא ברור לי האם מוט שהוא מגנט, המסובב סביב צירו, יפעיל על עצמו איזשהו כח שיגרום לעצירת הסיבוב. אני די בטוח שאם נשים איזה מוליך מסביב אז זה מה שיקרה (יווצר זרם, שיצור שדה מגנטי מנוגד שיאט את המוט). אבל מה קורה סתם כך, כאשר המוט מסתובב על רצפה לא מוליכה, נניח בריק?

אמִיר

New member
שדה מגנטי סטטי

שלא השתנה בזמן, ולכן לא בזבז הספק. ברגע שהמגנט מתחיל להסתובב, הוא יוצר כבר שדה א"מ מגנטי משתנה, שכן מבזבז הספק, בדיוק כמו שידור של אנטנה- נדמה לי.

אמִיר

New member
השדה הא"מ??

שאלה מעניינת, קודם כל, כי איך אתה מגדיר תנע זויתי לשדה א"מ קלאסי?

niv1990

New member
אני לא יודע

אני יודע שלמוט היה תנע זוויתי, ושאם הוא יעצר, לא יהיה לו, ואם מתקיים חוק שימור התנע, התנע הזה צריך "ללכת" לאנשהו. תודה.

אמִיר

New member
אם יש לך כבר את הנוסא

אז תענה לו על השאלה
מה המשמעות של זה, בעצם? והאם התנ"ז בהכרח נשמר כאן?

prefect

New member
תנ''ז מכני לא נשמר

מכוון שהנגזרת השניה של שדה מגנטי לפי זמן לא מתאפסת, המוט המסתובב יוצר גלים שמתקדמים לכל הכיוונים ולא חוזרים אחורה. לגלים האלה יש תנע הזוויתי ככה שעם הזמן כל התנע הזוויתי של המוט עובר לתנע זוויתי של גלים אלקטרומגנטיים שמתרחקים לאינסוף. אותו הדבר קורה גם עם האנרגיה הקינטית של המוט המסתובב

avinamal

New member
אוקי, תודה לכולכם על התשובות

שאלה אחרונה - העצירה הזו כתוצאה מהעברת תנע ואנרגיה לשדה א"מ משתנה בזמן (שזה מה שהבנתי מכם שקורה) - האם זה אפקט "זניח" - כלאמר זניח לעומת כוחות חיכוך למשל, או שאפשר לצפות בו בסיבוב מוט על הרצפה בחדר שלי?

prefect

New member
חישוב אצבע

אם ניקח מגנט רגיל בעל אורך אופייני 0.1 מטר ומסה 50 גרם שמסתובב בתדירות של 1 הרץ, נקבל
B~B0cos(wt) E~lwB0sin(wt) S~lwB0^2/epsilon0c^2 dE/dt~l^3wB0^2/epsilon0c^2~0.1^3*m^3*s^-1*0.1^2*Tesla^2/(10^-6*Henry/m) ~10^-11 J/s​
כאשר האנרגיה הקינטית המקורית היא מסדר גודל של 5e-4J כלומר אם המגנט יעצור תוך 40 שנה (עד כדי 2-3 סדרי גודל לפה או לשם, בגלל העיגולים המטורפים שנעשו..). מסקנה: בניסוי פשוט בחד לא רואים את זה..

niv1990

New member
תוספת לשאלה

אני דרך אגב לא רואה סיבה שהוא יעצר (אבל זה לא אומר כלום כי אני לא מבין כלום בחשמל עדיין), אבל במקרה שהוא כן יעצר: במקרה כזה הוא מאבד אנרגיה קינטית, לאיפה האנרגיה הזו הולכת?

אמִיר

New member
לשדה הא"מ

אם זה היה דיפול חשמלי מסתובב, אז הוא היה פולט קרינה. אני לא חושב שדיפול מגנטי מסתובב יהיה שונה. כל עוד מדובר בשדות משתנים בזמן, מאבדים אנרגיה.

avinamal

New member
זה גם מה שאני כתבתי, אבל אני כבר לא בטוח

האם שדה א"מ הוא "סוג של אנרגיה"?

אחמס1

New member
בשאלה מתחשבים בשדה המגנטי של כדה"א?

תהליך החיכוך עם הרצפה שאמור בכלל לעצור מוט (במידה ואין זרם מושרה כמו שאתה אומר), הוא לא פשוט בכלל, אבל לעניות דעתי לא מושפע ממגנטיות בצורה שהיא לא זניחה לחלוטין.

avinamal

New member
לא, אפשר להניח שזה בחלל

מה שלי נראה זה שנוצר שדה חשמלי בהכרח, וזו סוג של אנרגיה לא?

למעלה