מתלבט האם ללמוד עו"ס

shaiy7

New member
מתלבט האם ללמוד עו"ס

אהלן,

אני כרגע נמצא לפי תואר ראשון, ואני נורא מתחבר לעבודה עם אנשים, ומאוד רוצה לתרום מעצמי למען הכלל.
לכן חשבתי לעסוק בעו"ס.
הבעיה היחידה היא, שהבנתי שהשכר בעבודות אלו לבעלי תואר ראשון פשוט מחפיר,
ומבחינתי זה שיקול גדול - ברור לי שכסף זה לא הכל בחיים, ושצריך לעשות משו שאוהבים,
אבל אני מתכנן גם לפרנס משפחה, וקשה לי מאוד להאמין איך זה אפשרי עם המשכורות המוצעות...
התכנון שלי הוא להכנס לעבודה ישר אחרי תואר ראשון, בלי עוד תארים נוספים - הבנתי שהשכר יהיה בסדר גודל של 5000 נטו - 6000 במקרה הטוב - האם זה נכון? הרי היתה שביתה לא מזמן... האם התנאים השתפרו בעקבותיה?

שורה תחתונה- אני ממש מתלבט ומבקש עזרה - חשוב לי מאוד הפן הכלכלי בעבודה הזו, ולכן אשמח אפילו אם תוכלו בצורה פרטית להגיד לי מה השכר שמרוויחים בשוק... זה יעזור לי מאוד בהתלבטות [קראתי את השרשור הנעוץ על השכר בפורום הזה, אבל קצת הלכתי שם לאיבוד, וגם אני מקווה שלאחר השביתה המצב השתפר...].

תודה רבה רבה!!!

shaiy7

New member
מישהו?

אין לי שום הכרות עם התחום, אני באמת זקוק לייעוץ שלכם...
תודה!

אני לא בטוחה שהשופר הנכון של התחום

נמצא כאן. אני אישית לא מתיימרת כמובן להיות גם לייצג אותו. כל אחת כאן עובדת במקום אחר ותופסת את המקצוע בצורה אחרת. אם להיות קונקרטית וחותכת....כסף אין בתחום הזה. ולצערי הרב גם לא יהיה. ע"ע שביתת האחיות....לא יודעת מה יצא ממנה בסוף אבל להתרשמותי זה נשמע לי כמו תוספת של עוד 50 שקל למשכורת....או משהו מבזה אחר. וכן המשכורות שאמרת הן אכן סביב 5000-6000 שקל למשרה מלאה. אלא אם אתה מתכוון לעסוק אח"כ באופן פרטי ואז כמובן אנחנו מדברים על משכורות אחרות. ומכל מקום....אם ההתסכלות שלך על התחום היא כעל מקום לעזור בו לאנשים אבל מצד שני אתה מתייחס לעיניין הכספי אז יש עוד תחומים נהדרים וריווחיים יותר-פסיכולוגיה, פיזיותרפיה,קלינאי תקשורות....וכו'...

בהצלחה

ניתוח קצר:

תואר ראשון- סיכויי התעסוקה בעיקר כשכיר - משכורת על הפנים
תואר שני - עבודה כשכיר - משכורת על הפנים
תואר שני עבודה כעצמאי - שכר גבוה אם אתה עושה את הדברים הנכונים
זה אגב לא 'פטנט' של עבודה סוציאלית. אפשר להיות דיאטנית בקופת חולים - 4 -5 אנשים בשעה תמורת כ30 שח לשעה, או לקחת 180 ש"ח עבור 20-30 דקות כדיאטנית פרטית. אפשר להיות מורה בבית ספר, אפשר לתת שיעורים פרטיים. אפשר להיות עורך דין במשרד ציבורי - 7000 שח למישרה, או להיות עורך דין פרטי - ממש היום שילמתי לעו"ד שמתמחה בדיני חוזים וזכויות יוצרים למעלה מ1000 ש"ח לשעה, עבור עבודה של 3 שעות. בקיצור, אחרי תואר ראשון המצב בכל מקרה לא משהו, אלא אם כן התואר הראשון שלך הוא הנדסה או מחשבים. תכוון לתואר שני שיכול להיות משהו - ולדעתי כאן ע"ס לוקח חלק גדול מהמקצועות בהליכה מכל הבחינות.

למעלה