מתלבט היכן ללמוד RT EMBEDDED ?

eliz57

New member

שלום לכולם,
אני מתלבט היכן ללמוד את התכום הנ"ל מתוך 2 אפשריות:
1. מכללת גון ברייס (יש רק בהרצליה).
2. RT-GROUP בחולון.
אשמח אם תוכלו לנמק מה העדיפיות.

תודה לעונים.

zaske

New member
אתה יודע מה רובנו נענה לך

בלי נסיון בתחום, לא ייצא לך משהו מהקורסים האלה.
האם בכלל יש לך נסיון בתוכנה?
האם מי ששולח אותך לקורס זה המעסיק?
אם אין לך נסיון בתוכנה ואתה הולך על דעת עצמך , ולא על סמך איזה מעסיק - כנראה ששתי האלטרנטיבות גרועות.
האם החברה מחולון מבטיחה לך תעסוקה אם תסיים את הקורס? נניח, יש ב java חברה בשם alpha csp שיש לה מסלול הכשרה לבוגרי מדעי המחשב, ומי שעובר אותו נקלט לפרוייקטי אאוט סורס בחברה, במשכורת נמוכה יחסית בהתחלה, אבל הוא צובר נסיון.
האם מדובר על מודל דומה? בג'ון ברייס עד כמה שידוע לי מדובר בקורס נטו בלבד.

eliz57

New member
שלום לך איש יקר. אם יורשה לי לשאול...

היכן אתה עובד היום ובמה אתה מתעסק?

ראשית לפי הידוע לי בחולון הם גם מתמחים בהשמה
וגם יש להם אופצייה לעבוד באאוטסורסינג (גם לפי בדיקה באתר שלהם וגם עלסמך שיחת טלפון עם מרכז הלימודים).
דבר שני אם צריך נסיון כדי ללמוד משהו אז למה בכלל ללמוד? (זה המוטו שלך אם אני מבין נכון?)
אתה מצפה שאני אכנס לתחום שאין לי ידע כי איזה שהוא מעסיק נדלק עלי? אני חושב שאולי כדאי כן לפתוח את הראש קצת ולא להיות מקובע.
אשמח אם תוכל לענות לי, אתה או כל אחד פה, על מה שבאמת חשוב לי.
אני מעוניין בקורס כזה (ואני מודע לך על דעתך אך זו לא היתה השאלה) אבל לא יודע באיזה מוסד לבחור.

שוב תודה

izackv

New member
קיבלת תשובה חלקית...

אם אין לך רקע משמעותי בתכנות/תואר רלוונטי מאזור מדעי המחשב -
שתי האופציות שהצגת מקבילות לליזרוק את הכסף לפח.

אם אתה עובד בתוכנה בחברה מסויימת שמתעסקת גם בחומרה, והמעסיק מוכן לתת לך לעבור מתחום לתחום והוא שולח אותך לקורס לצורך המעבר - אז הקורס יכול לעזור.

שוב, תציג קודם את הרקע שלך.
אם יש לך תואר במדעי המחשב זה משהו אחד.
אם אין לך תואר בתחום זה משהו אחר לגמרי.

eliz57

New member
תודה על תשובתך

יש לי תואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
האם תכנות RT לא מתאים כלל למהנדסי חומרה?

יש מהנדסי חומרה שעובדים בתכנות RT אני לא מכיר אף אחד שעבר קורס כזה, אז אני לא יכול להתייחס אליהם ספציפית. אם יש לך ידע כלשהו בתכנות, דהיינו קצת שפת C וקצת מבני נתונים ומערכות הפעלה, ייתכן שתוכל למצוא עבודה כמתכנת RT מתחיל גם ללא קורס.

השאלות הן:
- מאיזה מוסד לימודים התואר שלך ומה ממוצע הציונים שלך?
- האם במהלך התואר לקחת קורסי תכנות כלשהם?
- האם ניסית לחפש משרות מהסוג הזה לפני שהתחלת לחפש קורסים?

zaske

New member
מתאים, אבל שוב

אבל שוב, לא צריך קורס כדי להתקבל. צריך לסיים מוסד מכובד בציונים טובים, עם שרשראות/התמחויות במחשבים.
יש מספיק בוגרים שעונים לדרישות האלה על מנת לאייש תפקידים של RT ואמבדד שמתאימים לחסרי נסיון (מדגיש - חסרי נסיון).
מהכרותי עם לא מעט אנשי פיתוח בתחום, הרושם שלי שבצדק או שלא, חסם הכניסה לתחום לעומת תחומים אחרים של פיתוח תוכנה הוא גבוה יותר, ולכן הדרישות הן גבוהות יותר.
אני בכנות לא רואה איך מעסיק יסכים להעסיק אותך אחרי הקורס בלי נסיון, וכמה הקורס יכול לכפר , במקרה שאתה לא בוגר כמו שפירטתי מקודם (כי פשוט, בוגרים כאלה שרוצים ללכת ל RT אמבדד כן נכנסים בחברות שמעסיקות חסרי נסיון).
אגב, לגבי כל אותן חברות שמעסיקות כביכול אחרי הקורס - תבדוק עשר פעמים את החוזה, ואולי גם עם עורך דין, לפני שאתה משקיע אלפי שקלים מכספך.

zaske

New member
אגב, אתה לא מתחרה רק מול

בוגרי הנדסת אלקטורניקה עם התמחות במחשבים או כאלה שלקחו כמה קורסים ממדעי המחשב.
אתה מתחרה גם עם בוגרי מדעי המחשב/הנדסת תוכנה שרוצים לפנות לאמבדד / ריל טיים.
אני אישית מכיר כמה כאלה שלמדו אתי בזמנו, והיום נמצאים עמוק עמוק בתחום האמבדד, כולם סיימו עם ציונים גבוהים, אגב , ואפילו יותר גבוהים משלי.

רפול27

New member
ידוע לי שחברת pacific software

עושה קורסים בRT של חצי שנה ואז אתה מחוייב לעבוד דרכם שנתיים.
יש לידי כמה שלמדו הנדסה רפואית/תואר ריאלי כל שהוא ועשו את המסלול הזה.
תחפש מידע ברשת
בהצלחה

zaske

New member
מתוך סקרנות

כמה איכותית העבודה שהם עושים אחרי הקורס? כלומר, מקום העבודה, האפשרויות ללמוד ולהתפתח וכו'?
אני יכול להגיד שלמשל במקרה של alpha-csp והפרוייקט שלהם של j-team - יש ויש, אבל שוב - אני מדבר על עולם ה java שאני מכיר אותו יותר טוב.

רפול27

New member
אין לי שמץ לא עשיתי את הקורס שלהם

מה שכן הם מבטיחים עבודה וחדר לידי יש 3 מתכנתים שזה הרקע שלהם.
מי שלמד תואר ריאלי ולא מוצא עבודה ונואש זה נראה לי הסיכוי הכי טוב שלו.
מבחינת ללמוד ולהתפתח אני לא חושב שהם יהיו הרבה יותר נחותים במשרות אמבדד אחרות אבל מעבר לדברים אחרים יהיה להם קשה (לפי דעתי האישית כמובן).

מושקו מ

New member
pacifi software

שלום לך איש יקר,

אני בוגר הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ולאחר סיום התואר לא מצאתי עבודה לעניין (רק עבודות באינטגרציה).

וכמוך החלטתי לבצע הסבה מקצועית לתחום ה RT embedded , לאחר בדיקה גיליתי את חברת pacific software

במידה ויש לך פסיכומטרי מעל 700 ואתה מוכן להשקיע בקורס בצורה שמעולם לא השקעת , ז"א הקורס היה קשה בכמה סדרי גודל יותר מהתואר , שעות מטורפות והמון המון עבודה , אז תנסה את החברה הזו.

אני בוגר שלהם ואני מאד מרוצה , עובד כיום בתחום והם נתנו לי את הפוש שהייתי צריך.

בנוסף במידה ואתה מתקבל (יש ראיון עבודה) הקורס הוא בחינם והם מבצעים אאוטסורסינג שבלעדיו הלימודים לא שווים יותר מידי כמו שכבר ציינו מעליי , קורסים של מכללות יכולים להיות טובים מאד אבל אם

אין לך עבודה בתחום אז זה לא יתרום לך , המצב יהיה דומה למצב שבו תלמד תואר שני ושוב תצא לשוק העבודה עם שני תארים ובלי ניסיון ומצבך לא יהיה טוב יותר מאשר מהנדס עם תואר ראשון.

בברכה ,

מקווה שעזרתי לך.

zaske

New member
כי כרגיל

למה לי להעסיק בוגר קורס בלי נסיון, כשאני יכול להעסיק בוגר תואר במדעי המחשב בלי נסיון?
יש הרבה מאוד בוגרי מדעי המחשב שמשוועים לעבודה בפיתוח. אני אעדיף לקחת כל אחד מהם על פני לקחת בוגר קורס.
כמו שכתבתי לך בעבר, לחנך את המעסיקים לא תוכל (לגבי מה שאתה אומר "לפתוח את הראש") - עם כל הכבוד לכל קורס, את הידע הפרקטי אני יכול ללמד יחסית במהירות עובדים בלי נסיון, את הידע העמוק יותר, כולל היכולת לשבת על התחת ולהשקיע וללמוד לבד, אני לא יכול, עם כל הכבוד לכל קורס שהוא, אם לקחת הימור - סביר להניח שבוגר של תואר אונ' ישב יותר שעות ולמד לבד, מבוגר קורס שהאכילו אותו את החומר בכפית.

מה אני עושה ואיפה אני עובד?
באחת מחברות התוכנה היותר מפורסמות בעולם, לא באמבדד, יש לי נסיון של מעל 10 שנים בפיתוח, ואני די מעורה במה שקורה בתעשיית ההייטק הישראלית לאור זה שעבדתי בכמה וכמה חברות ושיש לי לא מעט קשרים בלא מעט חברות אחרות.

d70

Well-known member

שלום לכולם,
אני מתלבט היכן ללמוד את התכום הנ"ל מתוך 2 אפשריות:
1. מכללת גון ברייס (יש רק בהרצליה).
2. RT-GROUP בחולון.
אשמח אם תוכלו לנמק מה העדיפיות.

תודה לעונים.

1. היכן ללמוד
בעיקרון קיימים שני מודלים. הראשון, אתה משלם עבור קורס ובסיומו מנסים לבצע השמה (אין התחייבות) אבל בעיקרון פה דרככם נפרדות. כאן תשמע בד"כ את החבר'ה שמספרים ששילמו כסף עשו קורס, לא מצאו עבודה.
השני (שלדעתי עדיף). הקורס ללא עלות ובסיומו אתה מתראיין ומתחיל לעבוד מטעמם כקבלן לשנתיים שלוש. אם בוגרי הקורס לא ימצאו עבודה לא יתקבל החזר על ההשקעה ולכן יש לקבלן/מעביר הקורס יותר מוטיבציה באמת לדאוג לך לעבודה, ולהם- לכסות עלויות.
יש אצלנו כמה שהגיעו מהמודל הזה והם דיי בסדר. משיחות איתם הבנתי שחלק ניכר מהבוגרים מוצאים עבודה.
הקורס עצמו אינטנסיבי ודורש השקעה מבוקר עד ערב, אי אפשר לעבוד במקביל.
ברור שמי שמגיע מהמסלול הזה נדרש להקריב תקופה ללא עבודה פלוס שנתיים שלוש בשכר נמוך בתמורה לניסיון.

2.מדעי המחשב או אלקטרוניקה
יש איזה שהוא ויכוח שחוזר על עצמו - בוגר מדעי המחשב או מהנדס אלקטרוניקה.
כמו שאני מבין, אפשר לחלק את עולם האמבדד לשלוש:
הראשון - אמבדד low level. בד"כ ללא מערכת הפעלה. ניהול ממשק החומרה ותפעול של מודולים אלקטרוניים לחצנים, סנסורים, משדר/מקלט RF מסוגים שונים, זיכרונות, כתיבת bootloaders ניהול low power של סוללות וכו') פה יש יתרון מובהק למהנדסי אלקטרוניקה שצריכים להבין איך האלקטרוניקה עובדת ולתפעל אותה (ע"י קוד) בהתאם. בד"כ נדרש לעבוד עם ציוד מעבדה אלקטרוני כגון לוגיק סקופ ספקטרום אנאלייזר ועוד.
השני - נמצא בתפר בין ה lowlevel ל high level ומשלב מערכות הפעלה (לדוגמא free RTOS). מה שאומר שנדרש להבין איך עולם ה mulit thread עובד, איך לדבג, לעבוד עם ספריות ייעודיות ולהמיר קוד שיודע לעלות על evauation board אל המוצר הקיים. כאן נדרש יותר רקע בתוכנה כאשר ייתכן שרוב הlow level מתחבא מאחורי דרייברים מוכנים. ככל שיש פחות low level לבוגר מדעי המחשב יהיה יותר יתרון.
השלישי - high level. תוכל למצוא שם מערכות לינוקס שרצות על כרטיס. נדרש ידע בדרייברים ו/או קרנל וכמובן בפיתוח ב user space. כאן יש יתרון מובהק לבוגרי מדעי המחשב. למעשה מי שפיתח על לינוקס דסקטופ ירגיש די "בבית".

מוסה45

New member
לא ממליץ ללמוד ב REAL TIME
אחרי זה אתה לא תמצא עבודה.
החברה לא מתחייבת לכלום וזה עולה איזה 20 אלף שקל

אבי2231

New member
אחי למד שם
הקורסים מועברים דרך הזום רוב הזמן וחלק מהסילבוס בכלל לא נלמד.
אני דווקא אהבתי את החומר אבל הבעיה היא בלמצוא אחרי זה עבודה.
הם בהתחלה עושים שרירים שקל להם למצוא לך עבודה אבל כשאתה מסיים אף אחד לא מסתכל לכיוון שלך כי כבר שילמת את הכסף

Haim_Gds

Member
תודה על תשובתך

יש לי תואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
האם תכנות RT לא מתאים כלל למהנדסי חומרה?
נהפוך הוא, לטעמי מהנדסי חומרה מוכשרים מצליחים בעבודה בסביבת ז"א. (ואסייג כי הכוונה בז"א היא עבודה קרוב ככל האפשר לחומרה)
-כשדרישות גודל/מהירות/ביצועים הם מהפרמטרים המאפיינים של הפרויקט אז יש צורך להבין את מבנה המעבד. (למשל, השווה הוראת switch להוראת if-else if)
-כשנדרש להתממשק עם חומרה אמיתית (ניהול נתונים בזיכרון פלאש למשל)
-כשצריך לתכנן/לכתוב את ה"אקו-סיסטם" (ואני שונא את הביטוי המופלץ הזה) של המערכת. למשל בכתיבת ה Boot Loader, הגדרת איזורי עבודה בקוד, שידרוג/שינמוך וורסיות וכו'.

נתקלתי פעם בפרויקט (בתחום של אבטחת מטענים) בו התכנת שלא היה איש אמבדד כתב לוגים ל E2Prom, הוא לא ידע כי מספר הכתיבות שם מוגבל (גדול, אך מוגבל) ולא ביצע הקצאות זיכרון קשיחות עם ווידוא נכונות הנתונים.
אחרי כשנה וחצי היה צריך לאסוף את כל המערכות ממשאיות ברחבי אירופה ולהחליף את היחידה ביחידה חדשה מהיצור עם קוד משודרג... אני מאוד מעריך את זה שהחברה הצליחה לשרוד כלכלית את הפאשלה הזו

arn1956

Member
כי כרגיל

למה לי להעסיק בוגר קורס בלי נסיון, כשאני יכול להעסיק בוגר תואר במדעי המחשב בלי נסיון?
יש הרבה מאוד בוגרי מדעי המחשב שמשוועים לעבודה בפיתוח. אני אעדיף לקחת כל אחד מהם על פני לקחת בוגר קורס.
כמו שכתבתי לך בעבר, לחנך את המעסיקים לא תוכל (לגבי מה שאתה אומר "לפתוח את הראש") - עם כל הכבוד לכל קורס, את הידע הפרקטי אני יכול ללמד יחסית במהירות עובדים בלי נסיון, את הידע העמוק יותר, כולל היכולת לשבת על התחת ולהשקיע וללמוד לבד, אני לא יכול, עם כל הכבוד לכל קורס שהוא, אם לקחת הימור - סביר להניח שבוגר של תואר אונ' ישב יותר שעות ולמד לבד, מבוגר קורס שהאכילו אותו את החומר בכפית.

מה אני עושה ואיפה אני עובד?
באחת מחברות התוכנה היותר מפורסמות בעולם, לא באמבדד, יש לי נסיון של מעל 10 שנים בפיתוח, ואני די מעורה במה שקורה בתעשיית ההייטק הישראלית לאור זה שעבדתי בכמה וכמה חברות ושיש לי לא מעט קשרים בלא מעט חברות אחרות.
ha navu nuzr c

למעלה