מתלבט לגבי המשך דרכי בהיי-טק

מתלבט123

New member
מתלבט לגבי המשך דרכי בהיי-טק

שלום לכולם, יש לי התלבטות מתמשכת לגבי העבודה בתחום היי טק, ואני אשמח לשמוע המלצות או דעות. למדתי באוניברסיטה מחשבים, וסיימתי לפני שלוש שנים. יצא לי לעבוד בשלושה מקומות בתקופה זו, בתחומי תכנות ומערכות מידע. אני כל הזמן מרגיש שעולם היי טק לא מתאים לי. אני מרגיש מאוים מהלימוד המתמיד של דברים חדשים בכל תפקיד. ברור לי שעולם היי טק מחייב לימוד מתמיד, ולכן אני שואל את עצמי האם זה בכלל מתאים לי, ולאופי שלי. אני חושב שאני יכול מצוא עבודה חדשה בתחום ההייטק ללא הרבה קושי, אבל מרגיש שזה לא הכיוון הנכון עבורי. אני שוקל ברצינות להתחיל לחפש עבודה בתחומים אחרים (בהם הניסיון שלי מועט מאוד). האם יש כאן עובדי הייטק שמרגישים "מאוימים" על ידי הלימוד המתמיד שנדרש בתחום? האם יש כאן עובדים ששינו את התחום העיסוק המרכזי שלהם, ויכולים לכוון אותי? אשמח לשמוע דעתכם, תודה...

mikizakay

New member
לא משם אבל עובדיי כן

הי, תחתי נמצאים מס' עובדי הייטק לשעבר שפשוט מאסו במערכת והחליטו לעסוק בתחום בו הם טובים - אינטרנט. חלקם מרוויחים יותר וחלקם פחות. כמובן שמי שחשב שיפרוש וישר יקבל מיליונים נפל... ומי שהבין שצריך קצת להשקיע מתחיל לראות הצלחה.

מתלבט123

New member
עיסוק באינטרנט

היי, תודה על התגובה. יצא לי ללמוד קצת על הפקת רווחים מהאינטרנט, ואני עושה צעדים ראשונים בתחום. אני מתרשם שזה לוקח זמן עד שמצליחים בזה (כפי שציינת). אני מעדיף שתהיה לי עבודה קבועה ומסודרת בזמן שאני עושה את הניסיונות בתחום של יזמות אינטרנט, כי אני לא יודע מתי זה יביא לי רווחים, אם בכלל.

שאלה

מהי בדיוק חווית האיום שלך ? מה קשה לך בלימוד ? תוכל לתאר אותה יותר במפורט ? שבוע טוב אמיר

מתלבט123

New member
חווית האיום

אני בהחלט יכול לתאר: כשיש תחום מקצועי שאני מכיר, ויש לי זמן סביר לבצע משימה, אני מצבע אותה כמו שצריך, ולא נלחץ. לעומת זאת, כאשר אני מקבל נושא חדש, שאני לא מכיר, ואני צריך לטפל בו תוך יומיים-שלושה, זה מלחיץ אותי. אני גם צריך ללמוד את זה, וגם לבצע את המשימה באיכות מספיק טובה (וכמובן "זה דחוף, זה לא יכול להתעכב"). יש לי דד-ליין לבצע משימה, שאני אפילו לא יודע איך לבצע אותה, ואני צריך להבין קודם בכלל על מה מדובר. זה אולי משהו שכיח בעולם העבודה, ואולי עוד יותר שכיח בעולם ההיי-טק, אבל אצלי זה גורם לחץ.

התמודדות עם הדפוס

ממה שאתה מתאר זה נראה שמעבר לעולם תעסוקה אחר לא בהכרח יפתור את הקושי. האם נראה לך סביר להתייחס לדרך ההתמודדות הזאת כאל דפוס ? האם היית שוקל לבחון את דפוס ההתנהגות הזה ולחפש כיצד לשנותו ? ניסית ?

מתלבט123

New member
האם זה דפוס

בעולם ההיי-טק זה בהחלט דפוס אצלי. אבל עולם ההיי-טק מאופין בלימוד מתמיד, והתחדשות מתמדת. אני חושב שבתחומים אחרים יש פחות שינוי מתמיד. במידה רבה, אני רוצה עבודה שאני אדע לבצע, ואני ארוץ איתה תקופה. לא ללמוד ולבצע משהו חדש כל שבוע. (אמנם השוני הוא בתוך אותה מסגרת טכנולוגית שמכירים, אבל זו בהחלט לא עבודה רוטינית). ברור לי שיש כאלה שמתמודדים עם זה היטב, וגם נהנים מזה. האם ניסיתי לשנות את זה? באופן חלקי, הרבה עם עצמי וקצת עם עזרה. האם אני שוקל לבחון את הדפוס לעומק? אני מתלבט. יכול להיות שבעבודה מסוג אחר, בעלת אופי אחר, העניין יעלם מעצמו. היו עבודות שלא הרגשתי את התחושה הזו.

המשך איפיון

ממה שאתה אומר כנראה שאתה מרגיש נוח עם עבודה פחות או יותר ברורה ו"סגורה", מוגדרת כך שלא דורשת ממך להעמיס על עצמך למידה מתמדת. ההכרה הזאת חושבה ביותר והיא המפתח לאיפיון העבודה הנכונה לך. מכאן מה שנשאר זה לנתח את שאר המאפיינים של העבודה שנכונה והולמת אותך ולנוע לשם. עד כמה אתה יודע לתאר את שאר הפרמטרים לצורך האיפיון ? יום טוב אמיר דרור

מתלבט123

New member
פרמטרים

יש לי תחומי עניין שאני לומד לבד, ודי בהתלהבות. כך שאי אפשר להגיד שיש לי בעיה ללמוד. אולי יש לי בעיה ללמוד שיש דד-ליין של כך וכך ימים (ובנוסף - הדברים בעבודה לא כל כך מענינים אותי). אני לא בטוח שכשכיר בתחומים שאני אוהב אני ארגיש אותה התלהבות, ביחס ללימוד העצמי שלי. עם הזמן, אני יותר יודע מה מתאים לי ומה לא. אבל עדיין אין לי תחושה ברורה לגבי איזו עבודה תתאים לי. יש לי כיוונים כלליים, אבל לא מוגדר.

למעלה