מתלבט לגבי 3 ספרים, ואני צריך את עזרתכם.

• פותח הנושא is00
  • פורסם בתאריך

is00

New member
מתלבט לגבי 3 ספרים, ואני צריך את עזרתכם.

ישנם 3 ספרים שראיתי בספרייה בה אני מנוי, ואני מתלבט איזה מהם לקחת ראשון(אני מנוי לספר אחד כל פעם) וכאן אתם נכנסים... אני מחפש חוות דעת מכם עליהם, כדי להחליט איזה מהם לקחת קודם(בהנחה שקראתם את חלקם או את כולם). הספרים ביניהם אני מתלבט הם:
1. "אש על פני תהום" - ורנור וינג'י.
2. "מרחבים מסתברים" - וולטר ג'ון וויליאמס.
3. להתחיל את סדרת "בני האלמוות" של אליסון נואל.

כרגע אין לי שום העדפה לגבי הז'אנר, אגב, אבל אני כן מסויג לגבי התחלה של סדרה בסגנון "דמדומים", שמקריאה בגב הספרים כך נשמעה הסדרה של נואל .

gadallmighty

New member
לא ברורה לי הבעיה.

אם היה מדובר על לרכוש את הספרים הייתה הצדקה להתלבטות,
אך היות והם יושאלו מספרייה, אני מציע שתתחיל מהראשון שיהיה זמין.
לכול היותר, אם לא תהיה מרוצה מהספר פשוט תחזיר אותו ותחליף באחר.

is00

New member
כולם זמינים, אבל הזמן שלי מוגבל.

וגם המנוי שלי בספריה מסתיים תוך חודש או חודשיים, ואני לא בטוח שאני אחדש אותו, ככה שאני מנסה לבנות סדר עדיפויות, לפי ההמלצות שלכם.

penholders

New member
אני אנסה לעזור לך עם הראשון והשני:

הראשון ארוך ומצויין, המון רעיונות נהדרים ומין הרגשת EPICNESS שמלווה את כל הספר. אבל לפעמים קצת נמרח.
השני נחמד אבל מעצבן כי היקום שווילאמס בנה ממש יפה ומעניין והעלילה לא עושה איתו הרבה. ההרגשה שהוא נותן היא מין "הקטנה" של העולם. כמו לקרוא על ארוחת הצהריים של סארומן בזמן הקרב על הלמס' דיפ.

ניימן3

New member
אש על פני תהום

ואני אומר זאת למרות שלא קראתי את השניים האחרים. פשוט אעפ"ת הוא קלאסיקה (מודרנית), ספר מעוטר (זוכה הוגו, מועמד לכל פרס אחר בעולם בערך) ואחד מהספרים שהביא לתחיה של המודרנית של ז'אנר אופרות החלל. יש שם ים של רעיונות ואפילו עלילה! יענו, אחלה ספר. אפילו אם זו קריאה בכלל לא קלה.

avivs

New member
אש על פני תהום

כבד ומסובך. צריך ממש להתרכז במה שקורה שם, וממה שזכור לי התיאורים הטכנולוגיים והמדעיים נגררים מאוד.
עזבתי את הספר באמצע.

ניימן3

New member
האמת היא שמה שאמרת נכון לז'אנר שלם

של מד"ב כבד. אני לא חושב שהוא יותר מסובך ב'אש על פני'. לא עולה לי כרגע דוגמא למשהו מפוצץ רעיונות טכנולוגיים וקל לקריאה.

avivs

New member
גם ריינולדס ובנקס

נמצאים שם, אבל אותם כן צלחתי ונהניתי.
תמיד יש רמות לדברים האלה.

מיכאל ג

New member
אש על פני תהום

התרגום לא משהו אבל הספר הוא יצירת מופת, ולא במובן של "טקסט מתוסבך שרק אנשים עם תואר בספרות מבינים" אלא במובן של ספר מלא ברעיונות מפוצצי מוח ועלילה בקנה מידה עצום.

ע נ נ ת

New member
קראתי

חלק מסדרת בני האלמוות של אליסון נואל - כתיבה רדודה, לא מרגש, והתרגום עלוב - מלא טעויות סגנון ושגיאות תחביר.

ליזי133

New member
לגבי בני האלמוות של אליסון נואל

ממש לא אהבתי.
זה אמנם ספר שמכוון לבנות עשרה בעיקרון, אבל באמת לא משהו.
קראתי את הראשון, ואת השני עזבתי אחרי כמה עמודים ראשונים.
לא ממליצה.

ע נ נ ת

New member
גם בספרים שמכוונים לבנות עשרה

אפשר לכתוב בצורה פחות רדודה, לתת עומק לדמויות...

ליזי133

New member
אני יודעת, וקראתי גם כאלה

את הספרים האלה לא אהבתי באמת בגלל הסיבות שציינת.
מסכימה לחלוטין.

The Jabberwock

New member
קראתי רק את מרחבים מסתברים ומאד אהבתי.

בכלל, וולטר ג'ון ויליאמס נהדר.

restored

New member
התחלתי את אש על פני תהום לפני כמה שנים

אף פעם לא ממש נכנסתי לזה, היה שם את התיאור של החברה והקיום של הזאבים, זה אף פעם לא ישב לי בראש טוב.

למעלה