מתלבט לעבור מכללה ... צריך עצות .

ironman

New member
מתלבט לעבור מכללה ... צריך עצות .

שלום חברים , אני סטודנט שנה א' במכללה להוראת טכנולוגיה בעיצוב מוצר , ( לא יודע אם שמעתם על המקום הזה - בכל אופן הוא קיים בתל אביב ) . אין לי ממש טענות או השמצות כלפי המכללה פשוט נראה לי שאני לא מתאים לגישה שלהם ... . הם דוגלים בשיטת לימוד מאוד אישית והכל באוירה מאוד נינחוה - שזה אחלה - פשוט לפעמים אני מרגיש שהמרצים לא יותר מידי עדינים ולא קוטלים כשצריך - חוץ מזה אני נמצא בכיתה עם סטודנטים שאין להם שום אהבה או התרגשות מהתחום ... יש המון מקרים של זלזול בהכנת מטלות והמרצים משום מה מקבלים את זה .. . הרמה הכללית של הכיתה היא ממש בינונית עד נמוכה ... אין שום עינייני שיחה משותפים שקשורים לתחום - הרוב המכריע של הסטודנטים כלל לא משקיע מזמנו להתפתחות בתחום - בכל אופן - אין לי אנשים שאני יכול לקחת מהם השראה ... , אני מרגיש ממש מתוסכל ... לכן אני שוקל לעבור לחולון - או לפחות לנסות להיתקבל . רציתי לדעת מהי הגישה בחולון ... ואיל היחס שם ? אני יודע שהרמה שם ממש גבוהה ... מה אתם חושבים ? שווה לי לעבור ולהתחיל שנה א' שוב?

../images/Emo140.gifלמתלבט...

ראשית, אני לגמרי מבינה את ההתלבטות שלך. מנקודת המבט שלי,אני מאוד מתנגדת לבינוניות ולמשהו שהוא בסדר...אתה יודע,סביר כזה...ולכן, אני בהחלט ממליצה לך,אם אתה מרגיש שהמקום שאתה נמצא בו כעת, לא מוציא ממך את המקסימום,להמשיך הלאה! אין לי ספק שחלק מהקורסים יוכרו לך בכל אחת מהמערכות המובחרות בתחום העיצוב. כמובן שהמכון הטכנולוגי הוא אחד המקומות הטובים,אני ממליצה לך להתרחק מהשמועות של הפחדנים המפיצי שבצלאל זה "פלצני" או שנקר זה "X" וכו'. זה אקדמיות משובחות ביותר,בצלאל כמובן הוא מוסד מוכר ברמה הבינלאומית!!! אתמול חזרתי מאנגליה,אגב,ובמקום שלנתי פגשתי אנגליה שלומדת אומנות בלונדון,סיפרתי לה שלמדתי ע.תעשייתי בבצלאל,זה נפלט לי ככה על אוטומט...ולמרבה הפלא היא קפצה בקריאת התפעלות,כי ממש מכירים את המקום וגם מכירים מעצבים בעלי שם שיצאו משם,כך שאי אפשר להתווכח עם הצלחה וסטטיסטיקות גבוהות של מקום,שאגב,הוא הותיק ביותר בארץ בתחום עיצוב תעשייתי...טוב ,האמת לא באתי לעשות קד"מ לבצלאל,פשוט אני באמת ממליצה לך לשמור על השלמות האישית שלך,ואם זה לא מתאים לך,תמשיך הלאה,אתה לא תצטער,כי לפחות לאחר 4 שנים תגיע לתוצאה שרצית ולא לאיזו פשרה בינונית מבחינתך,שאגב,למישהו אחר יכולה להוות את פיסגת השאיפות,וזה גם בסדר! בהצלחה על כל פנים! יפעת שגב מנהלת הפורום

אודליה10

New member
ironman , יצא לי לעקוב

אחר התכתבויותיך בפורום לאורך תהליך הקבלה. אני מאמינה שמגיע לך יותר ממה שאתה מתאר. אתה חייב להעריך ולהיות שלם עם התוכן והאופן שבו אתה לומד, אחרת תמיד תרגיש בשולי העשייה. שיהיה בהמון הצלחה

למעלה