מתלבט מה ללמוד. אנא עזרו לי להתלבט

yaarix

New member
מתלבט מה ללמוד. אנא עזרו לי להתלבט

שלום לכולם. אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר. כנראה בב"ש אני מתלבט בין ביוטכנולוגיה למדעי המחשב. הנטייה כרגע היא למדעי המחשב בעיקר בגלל קלות מציאת העבודה לעומת הביו (זה נכון בכלל?) הבעיה שלי עם מדעי המחשב היא המתמטיקה שהבנתי שהיא ברמה מאוד גבוהה. השאלה שלי היא כמה ברמה גבוהה. האם בנאדם שהוא ממוצע + במתמטיקה (95 ב 4 יחידות, 135 כמותי פסיכו') יכול להצליח להבין מה הולך שם בכלל. האם הלימודים מאוד מאוד קשים? האם רוב האנשים שלומדים מדעי המחשב הם חבר'ה עם ראש הרבה מעל הממוצע. או שאפשר להצליח גם אם אתה ממוצע + אני קצת בלחץ מזה שאני אתחיל ללמוד ולא אבין כלום מהמתמטיקה. מקווה שהשאלות לא טיפשיות מדי תודה רבה

generala

New member
אל תתלבט

בין השניים רק מדעי המחשב (מדמ"ח מהיום). ביוטכנולוגיה זה סוג של הנדסת תעשיה וניהול לתחום מדעי החיים. זה עירבוביה של מספר קורסים שלא נותנים מיקוד בכלום. כבר נאמר מפי בוגרי שנה 4 בב"ש ותחפש בפורום כל מה שצריך היה להאמר. מדמ"ח זו התמקצעות ולא כלליות ושעטנז תמוה.

yaarix

New member
זה ברור לי

אני פשוט מפחד שזה יותר מדי מתמטיקה ושאני לא אצליח לעבור קורסים השאלה מה הממוצע של התלמידים שמגיעים ללמוד מדמ"ח כמעט כולם תותחים כאלה?? חובה לעבור תואר עם ציונים טובים כדי לקבל עבודה?? תודה רבה

יהיה לך קשה מאוד בשנה הראשונה

אבל לא רק לך, לכולם. המצב של קורסי שנה א' כאן הוא בקאנטים.

ChapaChoo

New member
מצחיק אתה

לבוא לפורום מדמ"ח ולשאול מה עדיף - מדמ"ח או משהו אחר זה קצת.. מוזר. ברור שיענו לך מדמ"ח. מישהו פעם ניסח לי את זה בצורה שמאוד מאוד מבהירה את העניין (לגבי קורסים מתמטיים): "יצאתי מההרצאה - לא הבנתי שומדבר. יצאתי מהתרגול - הבנתי 20%. פתרתי מבחנים לפני המבחן - הבנתי 50%. יצאתי מהמבחן, שוב לא הבנתי כלום. אבל עברתי". יהיה לך קשה, כן. אבל החלק המעודד הוא של99% מהסטודנטים יהיה קשה. חלקם ינשרו כי יהיה להם קשה מדי, אבל הרוב יצליחו להתמודד עם זה. רוב המתמטיקה השוחקת באמת מתרכזת בשנה א', והיא קרוב לוודאי גם החלק שהכי תשנא בתואר שלך (יהיה שלב שבו תשאל את עצמך אם נרשמת לתואר במדמ"ח או במתמטיקה). מטעימה קטנה אני יכולה להגיד לך ש"חבר'ה" הם בהחלט לא כולם בהרבה מעל הממוצע, חלקם אפילו הרבה מתחת. ובכל זאת, מצליחים להתמודד לא רע עם החומר. את קורסי המבוא המתמטיים שלך (קרי: אינפי', לינארית, בדידה וכד) בכל מקרה תעשה גם עם מתמטיקאים, פיזיקאים, סטטיסטיקאים ויצורים אחרים - ואני יכולה להבטיח לך שבהחלט לא כולם גאוני צמרת.

vicz

New member
עשיתי תחקיר קטן על ביוטכנולוגיה כי התעניינתי

בזה וממה שהבנתי כדי לעבוד בתחום צריך להמשיך לתואר שני ואפילו שלישי. כך שאם אתה רוצה או צריך להתחיל לעבוד אחרי תואר ראשון, מדעי המחשב הוא תחום יותר כדאי. לגבי תותחים, אני לא מחשיבה את עצמי לטפשה אבל בכל קורס פגשתי לפחות אדם אחד שגרם לי להרגיש שעוף זה ציפור ופרה זה חיה. אם תשקיע, אין סיבה שלא תוציא ציונים גבוהים. כעיקרון אומרים שתואר עם ממוצע נמוך מ-80 לא שווה הרבה,אבל אם יש לך ניסיון (למשל מעבודה בזמן הלימודים) אז הממוצע פחות חשוב.

yaarix

New member
תודה רבה. טיפה הרגעתם אותי

חוץ מהקטע שצריך ממוצע 80 ומעלה שהתואר ייחשב נו מילא תמיד אפשר לעבוד בגידולי שדה בקיבוץ

למעלה