מתלבט מה ללמוד בתחום ההנדסה

Mushon14

New member
מתלבט מה ללמוד בתחום ההנדסה

אהלן אני מתלבט בין שלושה תארים בבן גוריון. הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל + מדעי המחשב (דו חוגי).

באילו עבודות בוגרי התארים הללו עשויים לעבוד? מה המשכורות?
כדי להתקבל לתואר המשולב כנראה אצטרך לשפר קצת בגרויות ופסיכומטרי, כלומר אצטרך לחכות לאוקטובר 2018 - שווה את זה?

שאלת אקסטרה: שמתי לב שבבן גוריון אין תואר במדעי המחשב בלבד. בדקתי על ההבדל בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ורשמו שכל הקורסים שנכללים במדעי המחשב נכללים גם בהנדסת תוכנה, ובנוסף יש בהנדסת תוכנה גם פרוייקט בשנה האחרונה וגם מקבלים תעודת B.SC בסוף. זה נכון? אם כן הנדסת תוכנה הרבה יותר עדיף לא?

Lhuna1

New member
רק לשאלה האחרונה

בוגרי הנדסת תוכנה ובוגרי מדעי המחשב - עוסקים אח"כ לרוב בפיתוח תוכנה.
מבחינת שוק העבודה אין ביניהם הבדל.
אני עשיתי תואר מדעי המחשב באונ' תל אביב והתואר שלי הוא BSc. יתכן שבבן גוריון קוראים לזה BA. כאמור, מבחינת השוק בוגרי התארים הללו הם שווי ערך.
&nbsp
בניגוד לשני התארים הנ"ל, הנדסת חשמל תכוון אותך יותר לתחום החומרה.
אז תחשוב מה מעניין אותך יותר.
&nbsp

Mushon14

New member
שאלה

אם אין ביניהם הבדל אז למה שאנשים ילמדו עוד שנה הנדסת תוכנה?
והאמת שאני מתכנת מאז שאני זוכר את עצמי אבל גם חומרה ממש מעניינת אותי. מה אתה חושב על התואר המשולב?

Lhuna1

New member
תשובה

למה שאנשים ילמדו עוד שנה? כנראה כי הם חשבו מאותה סיבה שאתה חשבת, שזה נותן איזה יתרון.
מנסיוני (11 שנה בהיי טק ב-4 חברות שונות), אני אומרת לך שאין לזה משמעות מבחינה תעסוקתית.
(אם יש לתואר הנדסת תוכנה יתרון כלשהו, הוא א-ו-ל-י א-ו-ל-י במגזר הציבורי. אם אתה שואף דווקא לשם, אז תבדוק את הנושא. אני מכירה רק את השוק הפרטי.)
&nbsp
"מתכנת מאז שאני זוכר את עצמי" - זה מה שמגייסים אוהבים לשמוע. אתה נשמע כמו הפרופיל המתאים.
לא מכירה את התואר המשולב או מישהו שעשה אותו. לשוק התוכנה הוא לא יתן לך יתרון, אבל אם אתה מאוד מתעניין בחומרה כמו שכתבת, אז זה נשמע כמו משהו שיכול להתאים לך ולתת לך להכיר את שני העולמות כדי לבחור.
&nbsp

מחזקת ומוסיפה

אכן, לשוק התעסוקתי אין הבדל בין מועמד שמגיע עם תואר במדעי המחשב מאוני' מובילה לבין הנדסת תוכנה. שני התארים מכוונים לתפקידי פיתוח. אנשים בוחרים בכל זאת ללמוד עוד שנה כי הם רוצים להרחיב את הידע ולהעמיק אותו. וזו סיבה מצוינת, אבל זו בערך הסיבה היחידה.
לימודים שמשלבים הנדסת חשמל ומדעי המחשב מכוונים אותך לחברות מולטי-דיספלינאריות, בהן המוצר משלב חומרה ותוכנה. אז בהחלט יהיה לך יתרון משמעותי.
אני חושבת שכל עוד מדובר באפשרויות פרקטיות, ואכן כולן כאלה, כדאי לבחור בתחום הלימוד שמעניין אותך מביניהן. כל עוד תלמד במוסד נחשב, כבר תמצא את המקום המתאים לך בשוק העבודה

למעלה